Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Hogyan lépj ki a komfortzónádból?

2021.10.15. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Bevállalod? Amikor ez a mondat elhangzik, elértünk egy határhoz. A komfortzónánkat nehezen lépjük át, pedig a szakértők szerint ez egy nagyobb cél eléréséhez elengedhetetlen lehet. Néhány ötlet, hogyan lépjünk ki a komfortzónánkból, és érjük el ezáltal a célunkat.


Csak könnyedén


A humorérzékünk megőrzése létfontosságú, ha tágítani akarjuk a komfortzónánkat. Ne görcsöljünk rá a helyzetekre, legyünk lazák. Lazán felfogva egyik helyzet sem is tűnik olyan tragikusnak.


Tartsuk szem előtt a célunkat


Átsegíthet egy helyzeten, ha szem előtt tartjuk a célunkat. Ez nem mindig könnyű, néha a távolság homályába veszik, mit is akarunk. Ugyanakkor, ha egy akadály leküzdésénél tudatosítjuk magunkban, hogy miért is vagyunk ott, az plusz erőt adhat nekünk a feladat megoldásához. 


Kifogás, kifogás, kifogás


Könnyebben találunk magyarázatot arra, hogy miért ne tegyünk meg valamit, minthogy megvalósítsuk azt. A kifogásokkal bizony gyakran csak az időt húzzuk. Kellő önismerettel felismerhetjük, mikor szeretnénk egy jól megkomponált kifogás mögé bújni. Hagyjuk a kifogásokat. Cselekedjünk. Ne feledjük: meg akarunk valósítani valamit.


Bátor barátok


Van, akinek nálunk könnyebben megy. Ismerkedjünk meg ezekkel az emberekkel, tanuljunk tőlük. Lessük el a titkaikat. Ha nekik megy, nekünk is menni fog. Talán az volt a probléma, hogy egyedül voltunk. Barátokkal vállvetve könnyebben juthatunk közelebb a célunkhoz.


Biztos érni FOG bennünket kudarc


A kudarc elkerülhetetlen. Az azonban, hogy hogyan tekintünk erre, az már csak rajtunk múlik. Tanuljuk a kudarcainkból. Merítsünk erőt belőlük. Újabb tapasztalatokkal, megerősödve folyathatjuk az utunkat. Egyenesen a célig.


A komfortzónánk határai


Elsőre könnyűnek tűnhet a határaink meghatározása. Érdemes lehet azonban végiggondolni, mi az, amitől már félünk, mi az, ami szorongást okoz nekünk. A határaink pontos ismerete segíthet, hogy kiszélesítsük azokat, hogy minél több minden beleférjen. Minden, ami a célunk eléréséhez szükséges lehet.


Teremts kellemetlen helyzetet


A komfortzónánk tudatos tágításának bevált módszere, ha olyan helyzetbe hozzuk magunkat, amikor bizony át kell lépnünk a hátarainkat. Néhány alkalom, és talán megszokottá válik, hogy repülőgépből ugrálunk ki négyezer méter magasan. 


A komfortzóna tágítása nem legyen izzadságszagú. Játékosan, apró lépésekben haladjuk előre úgy, hogy közben végig a célon tartjuk a szemünket. Nem kell erőlködnünk, anélkül is haladhatunk előre. Lesznek furcsa helyzetek. Lesznek igen nehezek is. De a lényeg: haladunk előre. A célunk felé.

További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom