Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Hogyan lépj ki a komfortzónádból?

2021.10.15. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Bevállalod? Amikor ez a mondat elhangzik, elértünk egy határhoz. A komfortzónánkat nehezen lépjük át, pedig a szakértők szerint ez egy nagyobb cél eléréséhez elengedhetetlen lehet. Néhány ötlet, hogyan lépjünk ki a komfortzónánkból, és érjük el ezáltal a célunkat.


Csak könnyedén


A humorérzékünk megőrzése létfontosságú, ha tágítani akarjuk a komfortzónánkat. Ne görcsöljünk rá a helyzetekre, legyünk lazák. Lazán felfogva egyik helyzet sem is tűnik olyan tragikusnak.


Tartsuk szem előtt a célunkat


Átsegíthet egy helyzeten, ha szem előtt tartjuk a célunkat. Ez nem mindig könnyű, néha a távolság homályába veszik, mit is akarunk. Ugyanakkor, ha egy akadály leküzdésénél tudatosítjuk magunkban, hogy miért is vagyunk ott, az plusz erőt adhat nekünk a feladat megoldásához. 


Kifogás, kifogás, kifogás


Könnyebben találunk magyarázatot arra, hogy miért ne tegyünk meg valamit, minthogy megvalósítsuk azt. A kifogásokkal bizony gyakran csak az időt húzzuk. Kellő önismerettel felismerhetjük, mikor szeretnénk egy jól megkomponált kifogás mögé bújni. Hagyjuk a kifogásokat. Cselekedjünk. Ne feledjük: meg akarunk valósítani valamit.


Bátor barátok


Van, akinek nálunk könnyebben megy. Ismerkedjünk meg ezekkel az emberekkel, tanuljunk tőlük. Lessük el a titkaikat. Ha nekik megy, nekünk is menni fog. Talán az volt a probléma, hogy egyedül voltunk. Barátokkal vállvetve könnyebben juthatunk közelebb a célunkhoz.


Biztos érni FOG bennünket kudarc


A kudarc elkerülhetetlen. Az azonban, hogy hogyan tekintünk erre, az már csak rajtunk múlik. Tanuljuk a kudarcainkból. Merítsünk erőt belőlük. Újabb tapasztalatokkal, megerősödve folyathatjuk az utunkat. Egyenesen a célig.


A komfortzónánk határai


Elsőre könnyűnek tűnhet a határaink meghatározása. Érdemes lehet azonban végiggondolni, mi az, amitől már félünk, mi az, ami szorongást okoz nekünk. A határaink pontos ismerete segíthet, hogy kiszélesítsük azokat, hogy minél több minden beleférjen. Minden, ami a célunk eléréséhez szükséges lehet.


Teremts kellemetlen helyzetet


A komfortzónánk tudatos tágításának bevált módszere, ha olyan helyzetbe hozzuk magunkat, amikor bizony át kell lépnünk a hátarainkat. Néhány alkalom, és talán megszokottá válik, hogy repülőgépből ugrálunk ki négyezer méter magasan. 


A komfortzóna tágítása nem legyen izzadságszagú. Játékosan, apró lépésekben haladjuk előre úgy, hogy közben végig a célon tartjuk a szemünket. Nem kell erőlködnünk, anélkül is haladhatunk előre. Lesznek furcsa helyzetek. Lesznek igen nehezek is. De a lényeg: haladunk előre. A célunk felé.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom