Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Hogyan töltsünk minőségi időt a gyermekünkkel?

2021.01.05. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A gyermekednek nem tudsz annál nagyobb ajándékot adni, mint a vele töltött idő. Ez megkérdőjelezhetetlen tény, de hogy legyen ez az idő minőségi? Egyáltalán: van értelme ennek a kifejezésnek?


Nincs értékesebb egy szülő–gyermek kapcsolatban, mint az együtt töltött, tartalmas, minőségi idő. Ezzel válik szorossá a kapcsolat, így erősödhet a gyermek önbizalma, ennek köszönhető, ha stabil lesz lelkileg. 


De mi számít minőségi időnek?


Röviden válaszolva: minden perc, amit a gyermekünkkel töltünk. Hosszabban válaszolva: van azért több élethelyzet, amit tudatosan megteremtve valódi, minőségi időt tudunk varázsolni. Ha telezsúfolt a napunk, akkor készüljünk arra a fél órára, amit ki tudunk használni és a gyerkőccel tölthetünk. Ha ez nem megy spontán, ha nem sikerül másképp, akkor tervezzük meg, írjuk be virtuális naptárba, hasonlóan az edzéshez, vagy éppen a magánórához. 


Talán közhelynek tűnik, de az első lépés ehhez, hogy mindenki tegye félre a telefonját, maximum háttérzene szóljon rajta. Azt, hogy mit csinálunk együtt, már tulajdonképpen mindegy és magát a tevékenységet sem kell feltétlenül pontosan kitalálni, elég csak az időpontot. De azért lássuk a példákat, tippeket.


Rutinfeladatok


Minőségi időt a gyermekünkkel? Az egyik legkönnyebben kivitelezhető módszer, ha olykor részeseivé válik a mindennapi rutinoknak, amiken amúgy is túl kell esnünk. Ilyen többek között a mosogatógépből való kipakolás, a növények meglocsolása, a gereblyézés, a felsöprés, a porszívózás. Adjunk neki valamilyen könnyen elvégezhető feladatot, beszéljünk neki arról, hogy milyen fontos „munkában” segít éppen. Annak, aki felnőttként szeret főzni, a közös ételkészítés a gyermekével az egyik legnagyobb élményt jelentheti. Ha ő is látja rajtunk, hogy élvezzük, akkor szívesen bekapcsolódik majd. Ha csak annyit csinál, hogy a tojáshéjat bedobja szemétbe, már az is sikerélmény számára. 


Közös étkezés és köztes idő


Ha felmerül a kérdés, hogy miként töltsünk minőségi időt a gyermekünkkel, akkor a válaszok közül sosem maradhat ki a közös étkezés. Használjunk ki minden lehetőséget erre. Ha napközben alig vagyunk együtt, akkor a reggelit és a vacsorát, ha ennél szerencsésebb a helyzet, akkor a tízórait és az uzsonnát se hagyjuk ki. Üljünk le vele, kóstoljunk, ízleljünk meg minél több ételt közösen. 


Egy „rohanós”, de együtt töltött nap során használjunk minden ölünkbe hullott percet. Sorban állás, dugóban ülés, várakozás közben is lehet énekelni, mondókázni, játszani. Általános tanulság, hogy minőségi időre mindig van alkalom, csak meg kell találni rá a megfelelő pillanatot minden nap. Ha másképp nem megy, akkor tudatos, pontos tervezéssel.

További blog bejegyzések
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom
internetes csalók

Vigyázat, az internetes csalók pszichológia eszközökkel manipulálnak!

2024.04.30.A pandémia időszaka alatt egyre több internetes tranzakciót bonyolítottunk le, szinte mindent az interneten keresztül voltunk kénytelenek vásáro...
Elolvasom