Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Hygge: a dán életérzés

2021.10.22. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A dán életérzésként emlegetett hygge voltaképpen egyfajta pozitív szemléletmód, amely igyekszik rendet tenni az élet rendetlenségeiben. Érdemes egy kicsit belemélyedni, mert ki tudja, lehet tanulunk valami olyasmit, amely jobbá, szebbé, nyugodtabbá teszi hétköznapjainkat.


Álljunk meg egy pillanatra!


Divatos kifejezés lett a hygge, amely egyáltalán nem csodaszer, arra viszont tökéletesen alkalmas, hogy kicsit elgondolkodjunk az életünkön, azon, hogy mi az igazán fontos és az ilyen igazán fontos dolgokat meg tudjuk-e élni, képesek vagyunk-e élvezni a dolgokat. A hygge nem mond mást, csak annyit, hogy álljunk meg egy pillanatra és tekintsünk ki életünk sodrásából, tegyük félre kicsit a berögzült, megszokott dolgokat, a gépies cselekedeteket.


Ne hagyjuk, hogy háttérbe szoruljanak a fontos dolgok!


Ha őszinték vagyunk magunkhoz, akkor a hibáinkat is kell, hogy lássuk. Hibái mindenkinek vannak és ezekhez tartozik az is, hogy sokszor elfelejtünk élni. Igazából élni. Nincs időnk magunkra, a családunkra, a szeretteinkre, a barátainkra? Az meg, hogy lehetséges? Úgy, hogy a rengeteg tennivaló között sajnos hajlamosak vagyunk robot üzemmódba kapcsolni és ilyenkor a fontos dolgok szépen fokozatosan háttérbe szorulnak a napi problémák rengetegében. Ettől nem kell megijedni, a legtöbb ember küzd ezzel a helyzettel, tenni viszont lehet érte.


Mi jelent a hygge?


A hygge – ahogy említettük – pozitív életszemléletet jelent és ezt párosítja néhány gyakorlati trükkel, tanáccsal. Ezek nem nagy dolgok, de sokszor nehezünkre esik a megvalósításuk. Az egyik ilyen például a megfelelő hangulat megteremtése (például lámpafény helyett gyertya használata), ételeink gondos kiválasztása, saját kezű elkészítése, nyugalmi helyzet kialakítása, stb. Ezek mellett fontos szerepet kaphat a természetre való nagyobb odafigyelés, elmélyülés annak apró, vagy nagyobb csodáiban. Ki kell emelni még a közösségi lét fontosságát, a pozitív gondolkodás előtérbe helyezését, valamint a hála kifejezésének képességét. A hygge nem arról szól, hogy nem veszünk tudomást a mindennapi gondokról, hanem arról, hogy ezeket a problémákat néhány órára képesek vagyunk háttérbe szorítani és barátságos, meleg, pozitív környezetet teremtve, közösségi életet élve pihentetjük lelkünket.


További blog bejegyzések
arulkodo jel a testbeszedben

Bemutatkozás: 5 árulkodó jel a testbeszédben

2023.01.31.1. Az első árulkodó jel: a szem A bemutatkozás egyik alaptézise, hogy a másik szemébe nézünk. Ez nem azt jelenti, hogy kiszúrjuk, felnyársaljuk ...
Elolvasom
szemelyisegfejlodesunk nyolc szakasza

A személyiségfejlődésünk nyolc szakasza

2023.01.25.Erikson pszichoszociális fejlődésmodellje Erik H. Erikson fejlődéspszichológus alkotta meg azt a pszichoszociális fejlődésmodellt, amely nyolc k...
Elolvasom
mierted

A miérted

2023.01.18.A motiváció kérdésköre A motiváció nem más, mint egy belső erő, késztetés valamilyen cselekedet megtételére. Pl. ha valamit szeretnél venni, vag...
Elolvasom