Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Így nevelhetünk magabiztos gyermeket!

2021.02.24. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Roppant kirívó, látványos különbségek lehetnek emocionális terhelhetőség terén egyes gyerkőcök között. Vannak, akik egyszerűen jól tűrik a froclizást és cikizést, sőt akár képesek humorral kezelni a számukra kellemetlen helyzeteket, mások teljesen kiborulnak kisebb horderejű akadályoktól is. Hogy lehet, hogy ennyire szignifikáns különbségek születhetnek? Mi a titka a stabil, rugalmas és ellenálló személyiségnek, és hogyan nevelhetünk magabiztos gyermeket?


Ahhoz, hogy a kicsi már gyerekként is öntudatos, határozott, karakán és eltökélt legyen, lényegében babakorában ennek megfelelően kell nevelni őt. De mik lehetnek, azok a kardinális támpontok, amik alapot szolgáltathatnak egy markáns alapattitűd kialakításához?


Az indulásnál egyetlen személyhez kötődő biztos, odaadó, stabil kapcsolat szükséges, amit fokozatosan bővítünk.


Neurológiai kutatások kimutatták, hogy a születéskor és az azt követő napokban, hetekben a csöppségnek kizárólagosan egy egyetlen és ugyanazon személyből álló társaságra van szüksége, aki az esetek többségében az anya, de egyáltalán nem létfontosságú, hogy mindenképpen ő legyen az, az érdemi rész, hogy egy fő és permanensen ugyanaz legyen. Nyilván folyamatosan integrálhatók a csapatba újabb és újabb tagok, de továbbra is lényeges a fokozatosság elvének betartása.


A magabiztos miliő impulzus, amivel megtanulja, hogy a környezetére bármikor támaszkodhat.


Ami annyit jelent, hogy biztosítunk számára egy olyan életszakaszt, amiben nem kell döntenie, hanem a környezete eltökélten és határozottan megoldja helyette a választási szituációkat, természetesen mindig számára előnyösen. Ezzel megtanulja, hogy száz százalékosan rábízhatja magát a neki mindig jót akaró közegére, és a lelke legmélyén rögzül ez a fajta bizalom és jóhiszeműség.


Vegyük tudomásul, hogy mindent leutánoz és lekoppint, így önbizalommal kell találkoznia minden téren.


Szimplán ez a tanulási módszere egy picinek, hogy önkéntelenül utánoz minden megtapasztalt cselekvést, így amennyiben kívülről egy jól irányított, konzisztens magatartásformát észlel meghatározott helyzetekben, ezeket is ösztönösen imitálni fogja. 


Fontos számára a flottul beosztott és minőségi élményekkel fűszerezett napirend.


Releváns tényező, hogy megtanulhassa, hogy az idő egy érzékelhető és jól tagolható dolog, így elengedhetetlenek a reggeli és esti állandóan ismétlődő rituálék, és ezt ne csak napi, de heti, havi és még nagyobb csoportokban is mutassuk meg neki. Legyenek évszakokhoz köthető rítusaink, és ugyanezt a bevésődést mélyítik a különböző ünnepekhez és hagyományokhoz köthető szertartások is.


Az óvodai és iskolai megtapasztalásokat is a jó benyomások uralják.


Erre már kevesebb a ráhatásunk, de sok beszélgetéssel és megfelelő kérdésekkel tájékozódhatunk és kontrollálhatjuk az ifjonc külsős impulzusait, és erre fordítsunk is időt és energiát, mert átütő és mélyenszántó fejleményeket váltanak ki ezek az ingerek, és nagyban irányítják, hogy vajon magabiztos gyermeket tudunk-e nevelni porontyunkból.


További blog bejegyzések
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom
mentalis_egeszseg

Mentális egészség

2023.12.18.A mentális egészség A mentális egészség egy nagy gyűjtőfogalom, ami magában foglalja az érzelmi, pszichológiai és szociális jóllétet, ezáltal be...
Elolvasom