Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Jót teszünk azzal, ha minél több szakkörre beíratjuk gyermekünket?

2021.05.13. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Sok gyermeknél már óvodás korban elkezdődik a szakkörökre járás időszaka, a szüleik még az iskolás kort sem várják meg a kötelező délutáni elfoglaltság szervezésével. Teljesen biztos, hogy jót teszünk, ha több szakköre beíratjuk a gyerkőcöket? Mutatjuk, hogy lehet kordában tartani ezeket a programokat. 


Minden, ami szakkör?


Sportolás, lovaglás, zenélés, nyelvtanulás, művészet. Ahogy a felnőttek tanfolyamainak, úgy a gyermekeknek szóló szakkörök világa is végtelen. Attól függően, kinek milyen a beállítottsága, érdeklődési köre, bármilyen lehetőséget találhat magának. Sok gyermeknek már óvodás korban elkezdődik a rendszeres kötelező délutáni program, akár hetente többször is viszik őket a szüleik egyik helyről a másikra. Amikor közeledik az iskola, akkor pedig sokan felkészítő szakkörökre rohannak a gyermekekkel, hogy készen álljon mindenre, amikor kezdődik a szeptemberi oktatás. Rengetegen szülő viszi túlzásba ezt, a gyermekük csak este ér haza, vacsora után semmire sem marad energiája, amit teljesen saját magára fordíthat. Valóban jót teszünk tehát, ha ennyi szakköre beíratjuk a gyermekünket?


A legtöbb szakember egyetért abban, hogy ez nem jó irány. Ezek a gyermekek ugyanis túlhajszoltak, nem tudnak szabadon játszani, nem tudják azt csinálni, amihez valóban kedvük lenne. Szinte csak szervezett foglalkozásokra járnak, nincs lehetőségük „levezetni”, úgy, ahogy ők szeretnének. 


Tudatos időbeosztás, szabad játék


Jót teszünk akkor, ha minden szakkörre beíratjuk gyermekünket? Abban nincs vita, hogy egy gyermeknek sok mozgásra van szüksége, le kell vezetni a rengeteg energiát, ami felgyülemlik benne, így tud csak figyelni az iskolában. Egy visszahúzódóbb személyiségű gyermek számára például nem biztos, hogy a csapatsport a legjobb választás. Ha nem szeret szerepelni, nem biztos, hogy a nyílt versenyt élvezni fogja. Lehet, hogy megfelelési kényszerből jár csak el az edzésekre, mert úgy érzi, a szülők ettől jobban szeretik majd. Ez hosszú távon mentális zavarokhoz vezethet.


Ugyanígy nem biztos, hogy csak azért szeretne valaki táncolni tanulni, mert a szüleik jól érzik magukat a tánctéren. Fontos, hogy olyan tevékenységet találjunk gyermekünk számára, amit valóban élvez. Ezt pedig nála jobban senki sem tudja. Beszéljük meg vele, mihez van kedve, milyen szakkörre, szabadidős tevékenységre járna szívesen. Ami ugyanilyen fontos, hogy ne vigyük túlzásba, hagyjunk neki minden nap időt a szabad játékra, a felhőtlen percekre, amikor nincs beosztva az ideje, hanem azt csinál, „amit akar”. Hiszen gondoljunk bele: nekünk is szükségünk van olykor néhány percre, hogy csak „nézzünk ki a fejünkből”.


További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom