Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Lelki neszeszer táska

Ha tudatosan figyelünk a lelki egészségünkre, akkor kell, hogy legyen egy repertoárunk, amivel úgymond, gyorsan és könnyen tudunk segíteni magunkon ha stresszesebbnek éljük meg a mindennapokat.

2023.11.03. | Szerző: Görög Anikó

Képzeljünk el egy nagy lufit, amibe folyamatosan folyik a víz és amikor megtelik, akkor nagy zajjal, csattanással kidurran.


Most képzeljük el az életünket és azt, hogy folyamatosan történnek velünk dolgok, jó és rossz események, áramlik az élet és egyszer csak jelez a szervezetünk, hogy elfáradt, kibillent, lerobbant, megbetegedett, kiborult.


Fantáziáljunk tovább, hogy a vízzel megtelt lufira sok-sok apró lyukat fúrunk, ami engedi a víz elfolyását és ezáltal sosem tud túlcsordulni, mert elvezetődik a víz az apró lyukakon.


Térjünk vissza az életünkre és hogy folyamatosan teszünk azért, hogy a feszültségünket, haragunkat, a bennünket ért stresszt, fáradságot levezetjük sporttal, tevékenységekkel, kapcsolódásokkal és sok-sok minden mással.


A feszültséglevezető tevékenységek, mint a sport, meditáció, hobbik sokasága egyrészt könnyítenek a lelki világunkon, másrészt energetizálnak is. Ezt mindannyian tapasztaljuk is, tudjuk is, de hajlamosak vagyunk ezen tevékenységeket elhanyagolni, elfelejteni, mert hát zajlik az élet magától.


Most képzeljük magunk elé a neszeszer táskánkat, amibe mindenféle tisztító és szépítőszer található. Enélkül a neszeszer táska nélkül nem nagyon utaznánk sehová.


Ha tudatosan figyelünk a lelki egészségünkre, akkor kell, hogy legyen egy repertoárunk, amivel úgymond, gyorsan és könnyen tudunk segíteni magunkon ha stresszesebbnek éljük meg a mindennapokat.


Ez a repertoár, amit összegyűjtöttünk, a mi "lelki neszeszer táskánk".


A lelki neszeszer táskában minél több minden van, annál könnyebben tudunk válogatni, hogy épp mire van szükségünk az adott nehéz élethelyzetben. Minél tudatosabban és rendszeresen használjuk, annál kisebb az esélye, hogy váratlanul túlcsordul az élet zaja.


Tegyünk minél több dolgot a neszeszer táskába, töltsük fel új dolgokkal, tartsuk meg a bevált receptjeinket, cseréljük le azt ami már nem szolgál bennünket, próbáljunk ki újakat. Figyeljük meg, hogy mi az, ami szinte nélkülözhetetlen kellék a "táskánkban", mire reagálunk gyorsan, mi az, amire hálásan válaszol a lelkünk és a testünk.


Néhány tipp ebben a blogban is található, - 21 tipp, ami megnöveli a pozitív energiánkat - de ez akár 210 is lehetne.



Szerző: Görög Anikó
Adatlap megtekintése
További blog bejegyzések
internetes csalók

Vigyázat, az internetes csalók pszichológia eszközökkel manipulálnak!

2024.04.30.A pandémia időszaka alatt egyre több internetes tranzakciót bonyolítottunk le, szinte mindent az interneten keresztül voltunk kénytelenek vásáro...
Elolvasom
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom