Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

21 tipp, ami megnöveli a pozitív energiánkat

2021.12.10. | Szerző: Görög Anikó

Pozitívnak maradni nehéz, szoktuk mondani. A pozitivitás elhalványulhat, amikor kudarcok, csalódások és szívfájdalmak sorozata bombázza az embert.


Minden kihívás, amivel szembesülünk, elvonja az energiánkat, a rugalmasságunkat és egy kicsit a hitünket is. Amint a pozitív energia kimerül, a pesszimizmus lassan kezd bekúszni és eluralkodni rajtunk.


A pozitív gondolkodás olyan mentális és érzelmi állapot, amely a jóra összpontosít, és pozitív eredményeket is vár.


A pozitív energia kifejlesztése és fenntartása többről szól, mint pusztán a boldog gondolatokról. Ez a jó (azaz a boldogság, az egészség és a siker) várakozása, és az a hit, hogy minden dolog - helyzetek, akadályok és nehézségek - végül kedvezően fognak alakulni.


Az optimizmus nem jelenti a negativitás figyelmen kívül hagyását, hanem annak elismerését jelenti, de aztán a pozitívumokra való összpontosítást. A gyökerénél fogva egyszerűen az a hit, hogy a jelenlegi körülmények ellenére a dolgok végül kedvezően fognak alakulni.


A pozitív gondolkodás a hittel teli szívből fakad.


Ha pozitívak szeretnénk maradni, amikor kihívásokkal és negatív helyzetekkel kell szembenéznünk, íme 21 tipp, amit megtehetünk a pozitív energia felélesztése érdekében:


1. A természet élvezete


Kiemelten legelső helyen a természettel való kapcsolat áll. A természet gyógyít, nyugtat, harmonizál. A nyugodt természeti környezetben eltöltött idő tudományosan bizonyítottan csökkenti a stressz-szintet, javítja a munkamemóriát és a megfiatalodás érzését nyújtja.


2. Séta


A tudósok megállapították, hogy az egyik legjobb módja a szomorúság elűzésének, ha sétálni megyünk. Egy élénk séta megnyugtat, kikapcsol, mivel az agyban olyan idegsejteket indít be, amelyek ellazítanak. 


3. Szigorú testedzés 


Az izzadás nem csak a szívnek tesz jót, hanem a fejnek is!


A szorongással, depresszióval és testmozgással kapcsolatos kutatások azt mutatják, hogy a testmozgás pszichológiai és fizikai előnyei segítenek csökkenteni a szorongást és emelik a hangulatot. Amikor erőteljes testmozgást végzünk, olyan "jó érzéseket keltő" agyi vegyi anyagok (neurotranszmitterek, endorfinok és endokannabinoidok) szabadulnak fel, amelyek enyhítik a negatív érzéseket. Eltereli a figyelmet a problémákról és fizikailag ellazít. Soha ne sajnáljuk az időt a testmozgásra, mert sokszorosan megtérül az életünkben.


4. Reggeli hideg zuhany


Minden reggel tudatosan hideg zuhannyal kezdeni a napot vagy testmozgás után hideg vízzel zuhanyozni nemcsak az ereinknek tesz jót, hanem az egész napi hangulatunknak is. Érdemes kipróbálni.


5. Hála érzése mindennap


Mindennap találjunk 3-5 dolgot, amiért hálásak lehetünk. Lehet általánosságban gondolkodnunk, de apró, aznapi dolgokban is. A hála érzésének a megélése a fontos.


6. Gondoskodás másokról, kedveskedés másokkal


Ha jót teszünk másokkal, akkor jól érezzük magunkat. Felemeli a hangulatot, javítja az önbecsülést és az önértékelést, ráadásul eltereli a figyelmet a jelenlegi kihívásokról.


7. Nevetés, kacagás


A nevetés valóban a legjobb gyógyszer a legtöbb bajunkra. A nevetés erősíti az immunrendszert, javítja a hangulatot, csökkenti a fájdalmat, és megvéd a stressz káros hatásaitól. A nevetés vonzó és szexi, mert élettel teli.


Tudatosan keressük a módját annak, hogy minél többet nevessünk, pl. vígjáték, stand-up comedy, játék-est barátokkal, házi buli stb.


8. Pozitív emberekkel való barátkozás


Kutatások szerint a stressz ragályos, mert befolyásolja a gondolatainkat, de jó hír, hogy a boldogság is az. 


"Annak az öt embernek az átlaga vagyunk, akikkel a legtöbb időt töltjük." A lényeg az, hogy viselkedésünk és gondolkodási mintáink tükrözik azokat, akikkel együtt lógunk. Válogassuk meg gondosan, hogy kit engedünk be a köreinkbe.


9. Mély légzés


A légzőgyakorlatok segítenek friss levegővel feltölteni a testet és ami még fontosabb, az agyat is. Ez kitisztítja az elmét és lehetővé teszi, hogy visszanyerjük a mentális tisztaságot. A tisztánlátás egyetlen pillanata a megfelelő időben mindent megváltoztathat.


10. Mentális szünet


A kimerültség a pozitivitás csendes gyilkosa. Tanuljunk meg szünetet tartani, amikor a dolgok nyomasztóvá kezdenek válni. 


11. Alvás


A megfelelő pihenés a pozitív hozzáállás fenntartásának kritikus része. Tanulmányok kimutatták, hogy még a részleges alvásmegvonás is jelentős hatással van a mentális állapotra.


Kutatók megfigyelték, hogy azok az emberek, akik egy héten keresztül éjszakánként kevesebb mint 5 órát aludtak, jelentősen stresszesebbnek, dühösebbnek, szomorúbbnak és szellemileg kimerültebbnek érezték magukat. Ilyen körülmények között valóban nehéz fenntartani a pozitív gondolkodásmódot. Depressziós embereket mély alvásban „kipihentetik”, mielőtt foglalkoznának velük.

   

12. Emlékeztessük magunkat, hogy ne foglalkozzunk a negatívumokkal


A negatívumokra való fókuszálás nemcsak kellemetlen, de kevésbé leszünk hatékonyak a többi előttünk álló feladat megoldásában is. A negativitás még több negativitást szül, igazi zsákutca!


Rossz dolgok helyett pozitív jeleneteket játszunk le a fejünkben.


13. Keressük rögtön a pozitív oldalt


Ha érzelmi zavarok közepette vagy egy kis sokkhatás közepette próbáljuk erőltetni az optimista gondolkodást, az általában nem működik olyan jól.


Meg kell tanítani magunkat arra, hogy keressük a tanulságot az eseményekben, mert ez nemcsak egy kicsit enyhít a terhünkön, hanem lassan az egész gondolkodásmódot is elkezdi átalakítani. Kudarc nincs, csak tapasztalat. 


14. Pozitív önbeszélgetés


Beszélgessünk magunkkal pozitívan! Mondogassuk magunknak, hogy a dolgok meg fognak fordulni, és a végén rendbe jönnek. Ha hangosan kimondjuk, az még jobban erősíti az üzenetet.


15. Beszélgetés egy jó baráttal


Egy bizalmas barát, akivel kibeszélhetjük a problémáinkat és segít meghallani a nehézséget, beismerni és megbeszélni az érzéseinket nagyon sokat jelenthet az előre mozdulásban. Egy másik szem és fül is dolgozik a problémán, ami megnyugtató, lelkileg támogató. Gondoljunk úgy rá, mint egy alacsony költségvetésű terápiára.


16. Önkényeztetés


Ha "énidővel" jutalmazzuk meg magunkat és megünnepeljük azt, akik mi vagyunk, az létfontosságú a pozitív szemlélet fenntartásához. Örüljünk mindennap magunknak és adjuk meg magunknak azt, amit szívből kívánunk magunknak.


17. Ünnepeljük meg a kis győzelmeket


Ki nem szeret ünnepelni? Az apró győzelmek megünneplése az egyik leggyorsabb módja annak, hogy a negativitásnak búcsút intsünk. Veregessük meg a vállunkat, amikor megcsináltunk valamit, vagy elértünk valamit.


18. Naplóírás


A naplóírás remek módja a nyomasztó érzelmek feldolgozásának. Egészséges kiutat biztosít, amelyben kifejezhetjük magunkat őszintén és kezelhetjük az érzéseinket. A napló vezetése segíthet azonosítani és nyomon követni a negatív gondolkodás okait, és kidolgozni egy új tervet.


19. Belemerülés a „játékba”


A mindennapoktól való időnkénti elszakadás szórakoztató, felszabadító és igenis szükséges. Találjuk ki, mitől érezzük magunkat élettelinek és boldognak és egyszerűen csak csináljuk azt! Legyen szó akár arról, hogy egész nap sorozatot nézünk pizsamában, akár arról, hogy sétafikálunk egy nagyvárosban, - a cél az, hogy jól érezzük magunkat - bármit is jelentsen ez.


20. Legyünk tudatosak


Az aggodalmaskodás és a stresszes gondolatokkal való foglalkozás optimizmus-gyilkosok. A tudatosan élni magában foglalja a tudatos döntést, hogy minden pillanatban teljes mértékben jelen vagyunk. Ha minden figyelmünket a most-ra irányítjuk, akkor nincs helye a negatív gondolatoknak.


21. Vigyázzunk magunkra spirituálisan is


Szánjunk időt arra és tanuljuk meg, hogy hogyan ápoljuk és tápláljuk a lelkünket. Tartsuk fenn a kapcsolatot az elme-test-lélek szinteken azáltal, hogy részt veszünk a szellemet erősítő, szemlélődő tevékenységekben, például meditációban, imádkozásban, spirituális anyagok olvasásában és/vagy vallási szertartásokon való részvételben.

Szerző: Görög Anikó
Adatlap megtekintése
További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom