Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Mi a toleranciaablak?

2022.05.24. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A toleranciaablak voltaképpen egy tűréshatárt jelez, azt a szintet, amelyben képesek vagyunk saját magunk kezelni a minket ért megpróbáltatásokat. A toleranciaablak nagysága egyénfüggő, és természetesen nagyban meghatározza a kapott stressz nagysága, intenzitása.


Az érzelemszabályozás képessége


Érzelmeink szabályozását kisgyermekkorunkban kezdjük tanulni, de a folyamat folyamatosan tart és sok mindentől függ, milyen szabályozó erőre vagyunk képesek. Mennyire tudjuk befolyásolni és kordában tartani negatív, vagy pozitív érzelmeinket. Az érzelemszabályozás képessége egyénfüggő, a genetika mellett a szülői mintázat, a nevelés, a környezet, az életvitel mind-mind befolyásolja.


Toleranciaablak: belül és kívül


Amikor stresszhatás ér minket, a szervezetünk rögtön reagál és a hatás mértékétől, illetve érzelemszabályozó képességünktől függő eredményt ér el. Az említett toleranciaablakon belül sikeresen tudjuk kezelni a megpróbáltatásokat. Előfordul, hogy kilépünk ebből az ablakból, de ha jól működik védekező képességünk, hamar visszaáll a rend. Természetesen egyáltalán nem mindegy a stressz mértéke, intenzitása, tartóssága, ahogyan a hozott tudás mellett a pillanatnyi lelki/testi állapotunk is számít.


Fejleszthetjük lelkierőnket


Minden embernek más a tűrőképessége, azonban ez nem azt jelenti, hogy állandó. Csökkenhet a védekezési képességünk az idők során, ugyanakkor van lehetőségünk fejleszteni lelkierőnket. Az első és legfontosabb, hogy figyeljük meg és értsük meg magunkat. Ha látjuk, hogy milyen hatásra hogyan reagálunk, könnyebben tudunk változtatni egy esetleges rossz magatartáson. A stresszre adott rossz reakciótól függően számos mód van arra, hogy erősítsük bensőnket, például mozgással, meditációval, légző-, és más speciális gyakorlatokkal.


Az egyensúly felbomlása


Honnan tudjuk, hogy problémánk van az érzelemszabályozásunkkal, a toleranciaablak beszűkült? Beszédes tünet lehet, ha a valóságosnál negatívabban látjuk a világot, a rossz, sötét gondolatok végigkísérik mindennapi életünket és mindenre árnyékot vetnek. Van olyan példa, hogy sem a negatív, sem a pozitív dolgokat nem látjuk meg, nem éljük át, ez a fajta távolságtartás szintén zavart jelenthet. Ahogyan az is, ha a fenti állapotok gyakran váltják egymást, az egyensúly felbomlása tartós. Mindegyik zavar lehet átmeneti és tartós, a probléma kezelése mást jelent különböző helyzetekben.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom