Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Mi az igazán jó beszélgetés titka?

2021.08.31. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Amikor este hazaérsz, és azt mondod, hogy ezzel meg ezzel az emberrel de jót beszélgettem, van benned egy jó érzés. Egy jó beszélgetés feldobja a napodat. Kevéssé köztudott, de a beszélgetés tanulható, jó beszélgetőpartnerré válhatunk, ha karunk. De mit kell tennünk? Hogy beszélgessünk? Hiszen beszélgetni mindenki tud, nem? Beszélgetni mindenki tud, igen. Egy jó beszélgetéshez azonban kell néhány apróság. Lássuk, mik ezek!


Hallgatni arany


Az értő figyelem a másik meghallgatásának olyan módja, amikor valóban érdeklődünk a másik iránt és fontos nekünk a mondanivalója. És ezt ő is érzi. Voltál már olyan helyzetben, hogy meséltél valamit egy barátodnak, az meg nem figyelt, vagy a telefonját nyomkodja, ne adj isten ásított egyet? Hát nem túl kellemes, ha nem figyelnek ránk. A másik ugyanezt érzi, ha mi nem figyelünk. Egy igazán jó beszélgetésben a felek figyelnek a másikra, meghallgatják a másikat, és nagyjából ugyanannyit beszélnek.


Csak beszél és beszél


Nehéz egyáltalán beszélgetésnek nevezni azt, amikor a másik egyfolytában beszél, be nem áll a szája, közben egyik témáról ugrik a másikra. Ha csak ő beszél, az inkább előadás. Felmerülhet bennünk, hogy egyáltalán van-e jelentősége, hogy mi vagyunk ott, vagy csak a világra zúdítaná a gondolatait, és szerencsétlenségünkre, pont mi akadtunk az útjába. Hát ez nem egy jó beszélgetés. Az ember gyorsan szabadulna ebből.


Ne csak magadról


Szeretünk magunkról beszélni. Ennek tudományos oka is van, mégsem célszerű a teljes beszélgetés alatt minden mondatunkat ÉN-nel kezdeni. Közös témát mindig könnyű találni. Kibeszélhetjük például a közös ismerőseinket a hátuk mögött. Beszélhetünk magunkról is persze, de ne tartsunk három órás előadást. Ha menekül a beszélgetőpartnerünk, elgondolkozhatunk, hogy talán túltoltuk egy kicsit.


Problémamegoldás


Egy beszélgetésben ütközhetnek a vélemények, nem feltétkelül értünk egyet a másik véleményével. Érdemes ezeket tisztázni, nem elkerülni őket, mert például egy házasságban vagy szoros baráti kapcsolatban újra előjöhetnek. Ettől még nem kell elfogadnod, amit a másik mond, de érdemes megérteni az ő álláspontját, nézőpontját, akár úgy is, hogy a helyébe képzeled magad.


A gondolataid hullámai


Egy jó beszélgetésben figyelsz a másikra, és nem hagyod, hogy a gondolataid elvigyenek egy másik világba. A gondolataink néha cunamiként sodornak el bennünket, akár olyan messze is, hogy már nem is halljuk, mit mondd a másik.


Beszélgetni jó. Jót beszélgetni nagyon-nagyon jó. Egy kis odafigyeléssel jobbá teheted a saját napodat, és este azt mondhatod magadnak, hogy de jót beszélgettem ma is.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom