Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Miben segíthet a párkapcsolati tanácsadás?

2021.06.01. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Ha van olyan része a pszichológiának, amire a mai napig gyanakodva tekintenek az emberek, akkor az a párkapcsolati tanácsadás. Hiszen „kibeszélni” a másikat nem szép dolog – gondolják. Amire azonban nem gondolnak az az, hogy egy ilyen terápia nem egy, mások által menthetetlennek ítélt kapcsolatot frissített fel, hosszú távú boldogságot biztosítva a feleknek. 


Párkapcsolati tanácsadás minden helyzetre


Valljuk be magunknak őszintén: soha nem volt még olyan a kapcsolatunkban, hogy nem tudtuk, hogyan szóljunk a másikhoz? Hogy az elhidegülést próbáltuk megoldani, de csak még rosszabb lett a helyzet? Nem vagyunk egyedül: számtalan olyan élethelyzet adódhat, amikor egy kapcsolatnak külső segítségre van szüksége. Nem arról van ezekben az esetekben szó, hogy csődöt mondtunk, csupán arról, hogy nem ismertük fel, miként javíthatnánk a helyzeten. A párkapcsolati tanácsadás segít megismerni magunkat, a probléma forrását, ebből kifolyólag a megoldást is könnyebben megtalálhatjuk. Vegyünk egy valódi példát! Hatfield és Peele kétféle szerelmet különböztet meg. A szenvedélyszerelem erőteljes értelmi állapot túlfűtöttséggel, egyfajta érzelmi vihar. A társszerelem ezzel szemben két ember életének összefonódását jelenti, amelyben a bizalom, a törődés és a tolerancia dominál. Lehet, hogy a kapcsolatunk épp egy átmeneti fázisban van: míg egyikünk szerint szenvedélyszerelemben élünk, a másik fél úgy véli, már inkább társszerelem részesei vagyunk. Ilyenkor bizony a felmerülő különbözőségek miatt több probléma is felszínre kerülhet. Szakemberhez fordulva kiderülhet, hogy egyikünk sem hibás, csak éppen más stációját éljük meg kapcsolatunknak. 


Hányszor kell tanácsadásra jönnünk? 


A rövid válasz természetesen az, hogy ahány kapcsolat, annyiféle terápia. Nem lehet egyértelműen megmondani, hogy hány alkalom után jutunk el a megoldáshoz, vagy ahhoz a ponthoz, amikortól már a pár maga is képes megoldani a felmerülő gondokat. Ennek ellenére létezik egyfajta sorvezető, amit követünk. Az első egy-két alkalom során a pár mindkét tagja jelen van, ezt egyéni beszélgetések követik, majd ismét közös terápia, lezáró beszélgetések jönnek. Milyen esetekben hasznos a párkapcsolati tanácsadás? Röviden: bármikor, amikor mi magunk nem látjuk a kiutat, amikor a felek közötti helyzet ezt megköveteli. Legyen az szexualitással, világnézettel, gyermekneveléssel, életvitellel kapcsolatos, vagy éppen válás előtti-utáni tanácsadás, egy szakember minden helyzetben segítség lehet azoknak, akik nem félnek segítségért folyamodni.

További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom