Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Miben segíthet a párkapcsolati tanácsadás?

2021.06.01. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Ha van olyan része a pszichológiának, amire a mai napig gyanakodva tekintenek az emberek, akkor az a párkapcsolati tanácsadás. Hiszen „kibeszélni” a másikat nem szép dolog – gondolják. Amire azonban nem gondolnak az az, hogy egy ilyen terápia nem egy, mások által menthetetlennek ítélt kapcsolatot frissített fel, hosszú távú boldogságot biztosítva a feleknek. 


Párkapcsolati tanácsadás minden helyzetre


Valljuk be magunknak őszintén: soha nem volt még olyan a kapcsolatunkban, hogy nem tudtuk, hogyan szóljunk a másikhoz? Hogy az elhidegülést próbáltuk megoldani, de csak még rosszabb lett a helyzet? Nem vagyunk egyedül: számtalan olyan élethelyzet adódhat, amikor egy kapcsolatnak külső segítségre van szüksége. Nem arról van ezekben az esetekben szó, hogy csődöt mondtunk, csupán arról, hogy nem ismertük fel, miként javíthatnánk a helyzeten. A párkapcsolati tanácsadás segít megismerni magunkat, a probléma forrását, ebből kifolyólag a megoldást is könnyebben megtalálhatjuk. Vegyünk egy valódi példát! Hatfield és Peele kétféle szerelmet különböztet meg. A szenvedélyszerelem erőteljes értelmi állapot túlfűtöttséggel, egyfajta érzelmi vihar. A társszerelem ezzel szemben két ember életének összefonódását jelenti, amelyben a bizalom, a törődés és a tolerancia dominál. Lehet, hogy a kapcsolatunk épp egy átmeneti fázisban van: míg egyikünk szerint szenvedélyszerelemben élünk, a másik fél úgy véli, már inkább társszerelem részesei vagyunk. Ilyenkor bizony a felmerülő különbözőségek miatt több probléma is felszínre kerülhet. Szakemberhez fordulva kiderülhet, hogy egyikünk sem hibás, csak éppen más stációját éljük meg kapcsolatunknak. 


Hányszor kell tanácsadásra jönnünk? 


A rövid válasz természetesen az, hogy ahány kapcsolat, annyiféle terápia. Nem lehet egyértelműen megmondani, hogy hány alkalom után jutunk el a megoldáshoz, vagy ahhoz a ponthoz, amikortól már a pár maga is képes megoldani a felmerülő gondokat. Ennek ellenére létezik egyfajta sorvezető, amit követünk. Az első egy-két alkalom során a pár mindkét tagja jelen van, ezt egyéni beszélgetések követik, majd ismét közös terápia, lezáró beszélgetések jönnek. Milyen esetekben hasznos a párkapcsolati tanácsadás? Röviden: bármikor, amikor mi magunk nem látjuk a kiutat, amikor a felek közötti helyzet ezt megköveteli. Legyen az szexualitással, világnézettel, gyermekneveléssel, életvitellel kapcsolatos, vagy éppen válás előtti-utáni tanácsadás, egy szakember minden helyzetben segítség lehet azoknak, akik nem félnek segítségért folyamodni.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom