Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Miben segíthet a pszichodráma?

2021.01.22. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Miért nem érzem jól magam a párkapcsolatomban? Hogyan küzdjek meg a félelmeimmel? Miben tudnék kiteljesedni? Hogyan valósítsam meg a céljaimat? Miért kerülök mindig ugyanabba a helyzetbe? Hogyan találjam meg a helyem a világban? Ilyen és ezekhez hasonló problémákban segíthet a pszichodráma.


Hogyan segíthet a pszichodráma?


Mi is az a pszichodráma? Egy csoportos önismereti módszer, amelynek története Bécsből indult és az 1950-es években vált népszerűvé. Hazánkban Mérei Ferenc tette ismertté az 1970-es évek elején. Az akció, emóció és kogníció aspektusokon keresztül segít. Ezek azok az aspektusok, amelyek az élményfeldolgozások során is jelen vannak. Tehát a pszichodráma lényege, hogy a tudat, az ösztönök és az érzelmek összehangolódjanak a pozitív cél érdekében. Segíthet a pszichodráma, hiszen lehetőséget teremt a problémák megfogalmazására, megoldására, valamint a harmonikus élet megvalósítására. Kiknek való a pszichodráma? Azoknak, akik változtatni szeretnének az életükön, a kapcsolataikon, a viselkedésformáikon. Továbbá szeretnének megszabadulni a stressztől vagy keresik önmagukat és nehezen döntenek. Mindemellett azoknak is, akik valamilyen traumán mentek keresztül vagy bizonyos életesemények újra és újra megismétlődnek életükben. Csoportban olyan dolgok is megélhetőek, amelyek egyedül vagy párban nem. 


Hosszú távon segíthet a pszichodráma


A pszichodráma során két képzett szakember vezetésével a csoport tagjai megoldatlan problémákat elevenítenek fel. Újrajátsszák azokat, amelynek segítségével megértik és megpróbálják megoldani ezeket a problémákat. Ennek köszönhetően felimerhetővé válnak a különböző élethelyzetek közötti hasonlóságok. A pszichodráma lehetőséget teremt olyan helyzetek megélésére, melyre a való életben nincs lehetőség. Az aktivitásra és a kreativitásra épít. Mivel kreatív energiák szabadulnak fel, olyan válaszok is érkeznek, melyek egyszerű átgondolással nem. Mivel a pszichodráma játékossá tehető, igazán örömtelivé tudnak válni a terápiák, amelyek során a verbális és a nonverbális kommunikációnak egyaránt fontos szerep jut. Ráadásul a pszichodráma csoport biztosítja a „nem vagyok egyedül” érzést, és a visszajelzéseknek köszönhetően hozzájárul a szociális tanuláshoz. A változás egy hosszú folyamat, amiben segíthet a pszichodráma. Ráadásul ezzel a módszerrel tartósan lehet változást elérni. A pszichodráma alkalmas az önismeret elmélyítésére, a személyiség fejlesztésére, az önbizalom növelésére, a kapcsolati és érzelmi problémák megoldására.

További blog bejegyzések
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom
internetes csalók

Vigyázat, az internetes csalók pszichológia eszközökkel manipulálnak!

2024.04.30.A pandémia időszaka alatt egyre több internetes tranzakciót bonyolítottunk le, szinte mindent az interneten keresztül voltunk kénytelenek vásáro...
Elolvasom