Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogadás Elutasítás

Miben tud segíteni egy pszichológus?

2020.08.26.

Miben tud segíteni egy pszichológus? Sok ember biztosan valami nagyon komoly dologra gondol e kérdés kapcsán, pedig lehet, hogy a páciensnek/kliensnek „csak” tanácsadásra, útmutatásra van szüksége, tehát a válasz az, hogy rengeteg mindenben segíthet egy ilyen szakember.


Pszichológusból sokféle van, hiszen ez a szakma rengeteg egymástól elhatárolható, vagy éppen szorosan kapcsolódó szakterületből áll. A szakemberek specializálódnak, azaz különböző területeken szereznek magasabb tudást és tesznek szert komolyabb elméleti, illetve gyakorlati ismeretekre. Miben tud segíteni nekem egy pszichológus? Szinte mindenben, persze ez attól is függ, hogy én mennyire akarom és tudom elfogadni ezt a fajta segítséget.


Azaz a pszichológus-kliens kapcsolat kölcsönös tiszteleten, megértésen, elfogadáson alapul. Ha nincs meg az összhang, akkor nehéz elképzelni, hogy eredményes lesz a konzultáció. Persze az összhang mellett, amely tényleg nagyon fontos, van más is, ami számít. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen a szakember szaktudása és az sem, hogy képesek vagyunk-e megtalálni a problémánknak megfelelő területen tevékenykedő pszichológust.


Miben tud segíteni egy pszichológus? Például jól jöhet családi-, és párkapcsolati gondok, munkahelyi nehézségek esetén, vagy a gyermekneveléssel kapcsolatos kérdésekben. Kikérhetjük a tanácsát, útmutatást nyújthat nekünk azáltal, hogy segít rávezetni bennünket a probléma forrására. Ha egy olyan döntés előtt állunk, amely sorsdöntő, meghatározó életünkben és képtelenek vagyunk egyedül megbirkózni vele, szintén kérhetjük szakember tanácsát. Természetesen komolyabb gondok, mentális problémák esetén is járható ez az út, a legfontosabb azonban az, hogy olyan szakembert, kezelési, gyógyulási módot válasszunk, amely pontosan megfelel az állapotunknak.


A pszichológussal való konzultációt egyfajta lélekerősítésként is felfoghatjuk, olyan edzésként, amellyel nem a testünket, hanem a lelkünket trenírozzuk. Az ilyen konzultációk például segíthetnek fejleszteni az önismeretünket, növelni önbizalmunkat, sikereket elérni a magánéletben és a karrierben.


Kettőn áll a vásár, a pszichológus adja a szaktudását, és abban is felelős, hogy kialakuljon az a fajta kapcsolat, amely eredményre vezethet. Ugyanakkor utóbbiban a kliensnek is nagy szerepe van. Általánosságban tehát egy pszichológus tárháza nagyon komoly lehet, azonban csak akkor működik a konzultáció, ha a két fél összhangba kerül.

További blog bejegyzések
vezetok hatasa

Vezetők hatása a kollégákra

2021.09.24.Ábránd lenne azt gondolni (bár szép ábránd), hogy egy cég legfőbb prioritása a dolgozók jólléte. A cégek legfőbb célja a profit. De hol vannak e...
Elolvasom
Csaladi mintak

Családi minták: boldogság, vagy boldogtalanság

2021.09.22.Az emberiséget régóta foglalkoztatja a kérdés: mit hoztunk magunkkal, mit kaptunk őseinktől és ez milyen hatással van a jelenlegi életünkre? A n...
Elolvasom
megfelelesi kenyszert

Hagyd magad mögött a megfelelési kényszert!

2021.09.20.A megfelelési kényszert nem könnyű legyőzni, pláne akkor, amikor minden összedőlni látszik. Amikor az élet bonyolult, nehézkes, igazságtalan, és...
Elolvasom