Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Mit ne csinálj nyaralás alatt!

2022.06.14. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Nyaralni azért megy az ember, hogy kikapcsolódjon, pihenjen és feltöltődjön, más kérdés, hogy ez a legtöbb esetben nem szokott maradéktalanul sikerülni. Következő cikkünkben azzal foglalkozunk, hogy mit érdemes és mit nem csinálni nyaralás alatt ahhoz, hogy valóban elérje a célját a vakáció.


Általában túl magas a mérce


Az ember egész évben sok mindent tervez leendő nyaralásával kapcsolatban, talán túl sok mindent is. A vakáció általában egy annyira vált alkalom, hogy túl sok mindent képzelünk bele, olyan magasra tesszük a mércét, amelynek sokszor bizony nem sikerült megfelelni. A nyaralás alatt nem sikerül megvalósítani az eltervezetteket (egyszerre szeretnénk pihenni, szórakozni, aktívak és passzívak lenni, stb.) és emiatt frusztráltak, idegesek leszünk. Alább néhány hasznos tanácsot igyekszünk összefoglalni abból a célból, hogy ne így legyen és ne egy újabb haszontalan, negatív időtöltésként legyen elkönyvelve egy nyaralásunk.


Menjünk többször nyaralni!


Az első észrevételünk a témával kapcsolatban az, hogy ha tehetjük menjünk többször nyaralni egy évben. Arra gondolunk, hogy talán egy több hetes vakáció helyett érdemes többször elmenni pár napra. Így akár több évszakot, helyszínt, programot is kipróbálhatunk, és ha valamelyik nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, van lehetőség javítani.


Ne programozzuk túl!


Ahogy említettük, nem érdemes túlprogramozni egy nyaralást, viszont a másik véglet sem jó, szükség van a szervezésre, a keretekre. Fontos, hogy a nyaralás résztvevőinek igényei egyénileg is teljesüljenek, bizonyos keretek között mindenkinek legyen meg a szabadsága, még a gyerekeknek is. Annál rosszabb nincs, mint hogy rákényszerítenek valakire valamit és elvárják, hogy érezze remekül magát.


Hangolódjunk rá!


Érdemes előzetesen ráhangolódni a vakációra, azért, hogy nyaralás alatt már tényleg ne foglalkozzunk az otthoni gondokkal. A várakozás, a készülődés mind-mind rendkívül pozitív lehet. Miközben tervezünk, beszéljük meg, ki hogy képzeli el a szünetet, így mikor ténylegesen elkezdődik a nyaralás, már jobban oda tudunk koncentrálni rá.


Posztolás? Még várhat


Nyaralás alatt nem érdemes otthoni, pláne munkahelyi dolgokkal foglalkozni. Ha tehetjük, ne olvassunk email-eket, érdemes az internetezést kicsit háttérbe szorítani. Aki nem bírja ki, persze osszon meg szép képeket a közösségi média különböző felületein, de jobb, ha ezzel várunk a hazatérésig. A legjobb, ha kicsit kivonjuk magunkat ezekről az oldalakról, hiszen ez nagyban segíthet a ráhangolódásban. Sajnos a legtöbb emberre jellemző, hogy képtelen elmélyülni és elengedni magát, úgy tér vissza nyaralásról, hogy fáradt és stresszes.


Ne várjunk csodát, tegyünk érte!


Ha nem sikerül kizárnunk az otthoni, munkahelyi mindennapi gondokat, akkor ezek a stresszforrások a nyaralás alatt is aktívak lesznek. Csodát nem szabad várni az éves vakációtól, az igazi feltöltődéshez nagyfokú tudatosság, a gondolkodás átprogramozása szükséges. Tudjuk, ez leírva egyszerű, de nem tűnik könnyűnek a gyakorlatban. Viszont ha egyszer sikerült elsajátítani az igazán pihentető nyaralás tudományát, akkor hamar megszerezhető az a rutin, amelyet a későbbiekben már könnyebben alkalmazhatunk. Fontos, hogy a nyaralás alatt tényleg jól érezzük magunkat, a pozitív tapasztalatok jótékony hatással lesznek későbbi életünkre.

További blog bejegyzések
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom
internetes csalók

Vigyázat, az internetes csalók pszichológia eszközökkel manipulálnak!

2024.04.30.A pandémia időszaka alatt egyre több internetes tranzakciót bonyolítottunk le, szinte mindent az interneten keresztül voltunk kénytelenek vásáro...
Elolvasom