Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Munkahelyi konfliktusok: mit tegyünk és mit ne?

2022.05.17. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Egy munkahely általában potenciális konfliktus-forrás, ahol sok (ráadásul különböző) ember dolgozik együtt, ott elkerülhetetlenek a vitás, haragos, dühös, negatív szituációk. Ha nem mondasz fel, vagy rúgnak ki, akkor mindenképpen érdemes megelőzni/kezelni ezeket a helyzeteket. Munkahelyi konfliktusok.


A munkahelyi konfliktusok természetesek


Attól még nem lesz rossz egy munkahely, ha előfordulnak a konfliktusok, mondhatni, természetes, hogy az emberek véleménye, világlátása, életmódja különbözik egymástól. Ez a munkahelyre is igaz, a munkához, illetve kollégákhoz való hozzáállás, szorgalom, tudatosság, tervezés, együttműködés mind-mind egyén-, és személyiségfüggő. Ki így, ki úgy kezeli a mindennapi kihívásokat és problémákat. A differenciák pedig gyakran szülnek konfliktus-helyzeteket. Ha jól kezeljük ezeket a szituációkat, nem nőnek a fejünkre a munkahelyi konfliktusok.


Ha kell, kérjünk segítséget!


Mint minden konfliktusnak, a munkahelyinek is vannak szintjei. Előfordulhat, hogy olyan mély, amely már súlyosan érinti a munkavégzést, hátráltatva, vagy ellehetetlenítve azt. Ha nem sikerül magunknak megoldani a problémát, mindenképpen kérjünk külső segítséget, vonjuk be a kollégákat, a főnököt, a vezetőséget. Bármilyen súlyos is a gond, sok esetben elegendő egy jól megválasztott főnöki intézkedés és máris helyrebillen az egyensúly.


Ne hallgassunk, de ne legyünk örök panaszkodók sem!


Természetesen egyáltalán nem mindegy, hogyan viselkedünk egy munkahelyi konfliktus során. Van néhány magatartási forma, amit kerülni kell, különben csak tetézzük a bajt. Senki sem szeret mérgező környezetben dolgozni, hiszen napunk jelentős részét a munkahelyünkön töltjük, s ha ott rosszul érezzük magunkat, az komoly negatív hatással jár életünkre. Amennyiben valami gonddal állunk szemben, érdemes arról őszintén beszélnünk kollégáinkkal, főnökeinkkel. A hallgatás csak magunkban tartja a negatív érzést, amely dühöt, idegességet generál. Ne legyünk azonban örök panaszkodók, mert egy idő után senki nem vesz majd minket komolyan, nem adnak a szavunkra. Először próbáljuk meg magunk megoldani a dolgot, s ha nem megy, akkor jelezni azt a megfelelő személyek felé.


Ismerjük el, ha hibásak vagyunk!


A munkahelyi konfliktusok (épp ahogyan a párkapcsolati viták) általában több emberen állnak. Ha hibásak vagyunk, ismerjük el, próbáljunk változni, változtatni, mert csak akkor várhatjuk el ezt a másiktól is. Nem lehetünk csak áldozatok, ez sem nekünk, sem a környezetünknek nem jó, hiteles.


Kerüljük a klikkesedést!


Nem könnyű elkerülni a munkahelyi klikkesedést, pletykákat, szervezkedéseket, pedig ezek általában nem vezetnek jóra. Tartsuk fent a megfelelő kommunikációt, kapcsolatot mindenkivel, ne az alapján ítélkezzünk, amit hallunk róla, hiszen annak általában a fele sem igaz. A félinformációk gyakran komoly feszültséget tudnak gerjeszteni egy munkahelyen, így jobb, ha főnökeinktől is kérjük (és nem követeljük) az őszinte beszédet. Ha partnerként kezeljük a másikat, legyen az bármilyen szinten a vállalati struktúrában, annak mindenképpen jó hatása lesz a megítélésünkre. Nyugodtabb, problémamentesebb környezetben dolgozhatunk.


Legyünk nyitottak és pozitívak!


A munkahelyi konfliktusok nagy része elkerülhető, vagy megoldható. Elképzelhető, hogy olyan nagy a probléma, ami szakításhoz vezet, azonban tegyünk meg mindent addig, amíg odáig jutunk. Hátha menthető a szituáció, amely sokszor csak félreértésen, pletykán alapszik. Legyünk nyitottak és pozitívak, a kisugárzás nagyon fontos, egyben példamutató.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom