Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Ne csak akkor forduljunk pszichológushoz, ha nagy a baj!

2021.03.10. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

„Jártam pszichológusnál, de semmit sem segített” – hányszor hallottuk már ezt a megfogalmazást barátainktól olyankor, amikor későn keresték szakember segítségét. Tanuljunk a hibákból, forduljunk pszichológushoz olyankor is, amikor látszólag urai vagyunk a helyzetnek.


Csak végszükség esetén kérek segítséget!


Ismerős a helyzet? Amikor már mindenki látja, hogy nagy a baj, amikor már az ismeretségi kör is tisztában van a helyzet súlyosságával, csak akkor hajlandó szakemberhez fordulni... Sajnos az ilyen esetekben bizony előfordulhat, hogy későn érkezik a segítség, és ezek után hónapokat, éveket vesz igénybe a helyzet jobbá tétele, hogy a súlyosabb lehetőségekről ne is beszéljünk. Sokan csak legyintenek, hiszen nem olyan ez, mint amikor valaki „szervi bajjal” fordul orvoshoz, vélik azok, akik még a mai napig úgy tekintenek a pszichológusra, mint egy „agyturkászra”. Legyünk őszinték, de a helyzet igencsak hasonlatos. Hiszen tény, a lélek nem egy fizikailag megfogható dolog, gyógyítása ugyanakkor szakember dolga, kiváltképp akkor, amikor önerőből nem tudjuk leküzdeni a problémákat. Ahogy sokan akkor fordulnak orvoshoz, amikor már majdnem késő, vannak olyanok, akik a lélekgyógyászok segítségét is későn keresik. Ne legyünk szűk látókörűek – pszichológushoz nem csak akkor mehetünk, amikor minden kötél szakad.


Forduljunk pszichológushoz „békeidőben” is


Tanuljunk mások hibáiból, és forduljunk pszichológushoz olyankor is, amikor látszólag minden rendben van. Egyfajta életvezetési szaktanácsadás ez, hogy egy jobban elterjedt kifejezést használjunk. Hiszen ilyenkor még van lehetőség korrigálni a kisebb kilengéseket, nem kell megvárni, amíg óriási sebességgel próbálunk bevenni egy hajtűkanyart. Mint azt sok más esetben, akár munkahelyünkön is tapasztalhatjuk, egy külsős véleménye bizony olyan jelenségekre is rávilágíthat, amit mi magunk, vagy a körülöttünk élők, hozzánk közel állók elfogultság, érzelmi okok miatt nem vesznek észre. Olyan dolgokat is megoszthatunk vele, amit a családunknak, vagy adott esetben magunknak sem mertünk bevallani, ezzel is tehermentesítve lelkünket. Az ilyen beszélgetések, tanácsadások segítenek abban, hogy egy látszólag egyszerű helyzet véletlenül se eszkalálódjon gyomorgörcsöt kiváltó, leküzdhetetlen problémává. Nem kell, hogy egy adott gondhoz kapcsolódjon ez a terápia: mint a neve is mutatja, életvitelbeli kérdésekben is van segítség. Legyen akár súlyfelesleggel, dohányzással, párkapcsolattal vagy munkahelyi stresszel kapcsolatos, az ilyen beszélgetések csak és kizárólag a mi javunkat szolgálják.


További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom