Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Ne higgy mindig magadnak!

2022.07.22. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Sokszor hallani azt a tanácsot, hogy fő a pozitív gondolkodás, ami igaz is, csak a megvalósítás nem mindig egyszerű. A fejünkben úgy kavarognak a gondolatok, mintha forgószél kapta volna fel őket. A mi dolgunk, hogy rendszerezzük és olykor-olykor meg is vizsgáljuk őket. Ha ezt tesszük, kiderül, nem mindig a valóságot gondoljuk. Ne higgy mindig magadnak!


Tanuljuk meg rendszerezni gondolatainkat!


A világ dolgai, a minket ért benyomások mind-mind gondolatokban csapódnak le fejünkben. Élünk, érzünk, tervezünk, törjük valamin a fejünket, vagy csak elmélkedünk a világ dolgain. Ezek a gondolatok sokszor nem kisimultak, hanem ellentmondanak egymásnak, ütköznek, és ezzel zavart, kényelmetlenséget okoznak. Tanuljuk meg rendszerezni őket! Nem olyan bonyolult, mint amilyennek ez elsőre hangzik. Sokféle módszer létezik erre a rendszerezésre. Például beválhat egy remek hobbi, valamilyen meditatív tevékenység, tudatos életvitel, stb. Ha rendet vágunk a gondolatok kavalkádjában, jobban megismerjük, hogy kik is vagyunk valójában és könnyebben igazodunk ki a világban.


Igazság, vagy hiedelem?


A gondolatok sokszor becsapnak minket, hiszen nem feltétlenül a valóságot, igazságot tükrözik, hanem azt, amit mi hiszünk a világról az adott pillanatban. Azaz fontos tanács: ne higgy mindig magadnak! Legyél kritikus magaddal, a gondolataiddal szemben, akár pozitív, akár negatív dolgokról van szó. A helytelenül pozitív és a helytelenül negatív gondolat is lehet káros. Ha valami rossz történik velünk, hajlamosak vagyunk más dolgokra is rávetíteni a negatív érzést, erre mondják, hogy valaki sötéten látja a világot. Vizsgáljuk meg alaposan, hogy a negatív gondolat az valóság-e, vagy csak egy hiedelem a részünkről. A legtöbb esetben kiderül, hogy az utóbbiról van szó. Az is előfordulhat, hogy irreálisan pozitívabbnak gondolunk valamit a valóságnál, és ennek sem szabad becsapnia bennünket.


Befelé fordulás és vizsgálat


Nincs gond a negatív gondolatokkal – hiszen ezek az élet természetes velejárói –, ugyanakkor akkor járunk jól, ha kordában tartjuk őket. Nyugodtabb, stresszmentesebb életet élhetünk, hiszen énképünk, önismeretünk fejlődik attól, ha gondolatainkat uralva tudjuk magunkat fejleszteni, lelkünket erősíteni, a problémákat megoldani, az életet élvezni. Az egész arról szól, hogy ne hagyd magad becsapni gondolataid által, ne higgy mindig magadnak, egészen addig, míg befelé fordulva vizsgálatot nem tartottál az elmédben és lelkedben. Kapkodás és zavar helyett így lehet elérni egy nyugodtabb életmódot.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom