Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Önismereti kérdések

Ismerjük vajon önmagunkat? Olyannak mutatjuk magunkat, amilyenek valójában vagyunk? Ahogy élünk, amit csinálunk, az önazonos? Kik vagyunk igazán? Ezek gyakori kérdések, melyekre az önismeret ad választ, melynek célja, hogy közelebb tudjunk kerülni saját belső világunkhoz.


Márai Sándor önismerettel kapcsolatos idézetei közül az egyik legsokatmondóbb gondolata így hangzik: „a világ megismerése érdekes, hasznos, gyönyörködtető, félelmes vagy tanulságos; önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás.”


Kétségtelen, hogy mindig érdekes felfedezni a körülöttünk lévő világot, új helyeken járni, új emberekkel ismerkedni, de talán önmagunkat megismerni az egyik legnehezebb és legérdekesebb feladat.


Van egy elképzelésünk önmagunkról, hogy milyenek vagyunk, de vajon mások is olyannak látnak minket? Mások számára milyenek vagyunk? Aztán létezik az ideál, amilyenek szeretnénk lenni. Amilyennek szeretnénk, hogy mások lássanak minket.


Az önismeret vizsgálata nem mindig egy boldog és könnyű folyamat, de sokat tanulhat belőle az ember. Különböző önismereti tesztek, tréningek, önismerettel kapcsolatos könyvek segítik ezt, érdemes szakemberhez fordulni, aki segít elindulni az önismeret útján.


Az önismeret segít abban, hogy jobb döntéseket hozzunk, segítse a fejlődésünket, végig vezessen az önmegvalósítás útján. Az ember megtanulja, hogy ha egyedül van az lehet hasznos, az egyedüllét nem egyenlő a magánnyal.


Ahhoz, hogy közelebb kerüljünk önmagunkhoz, sokféle módszer van, de a legfontosabb, hogy magunkra figyeljünk. A belső hangunkra és nem hagyjuk elnyomni azokat. Van, akinek ebben a meditáció segít, vagy a jóga, esetleg egy futás, a sport, mindenki máshogy éli meg az önmegismerés folyamatát, van, akinek teljes csendre van szüksége hozzá, van, akinek egy kis relaxációs hanganyagra, másnak zenére.


Aki komolyabb elhatározást hoz önmaga megismerésére, felkereshet kineziológust, a szakember nagyon sok mindenre rávilágít, amire addig nem is gondoltunk. A kineziológus feladata a vezetés. Vezetni egy olyan úton, ami a miénk.


A mélyebb megismerés azért jó, mert mi magunk jövünk rá dolgokra, mi mondjuk ki, mi ismerjük fel a saját utunkat.


Nagyon lényeges, hogy töltsünk minden nap minőségi énidőt önmagunkkal. Az élet nemcsak a munkáról, a feladatokról és a kötelességekről szól, hanem arra is, hogy olykor elvonuljunk a külvilág elől és magunk legyünk. Ez nem felesleges időtöltés, elfecsérelt óra, hanem minőségi énidő.


Az önismeretünk fejlesztése lehetővé teheti a számunkra, hogy megértsük, mit miért teszünk, melyek a céljaink, mi motivál bennünket, hogyan fejleszthetjük önmagunkat, megtalálva a nyugodt, boldog, harmonikus élethez vezető utat, s közben rájöjjünk, hogy minden döntésünkért mi magunk vagyunk a felelősek, a saját boldogságunk eléréséért csak mi tehetünk.