Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Negatív önbeszélgetés megváltoztatása

2022.01.10. | Szerző: Görög Anikó

Nagyon sokan azért fordulnak pszichológushoz, mert úgy érzik, hogy az életük zsákutcába futott, képtelenek egyedül továbblépni. A zsákutcában nem is lehet továbbmenni, onnan vissza kell fordulni. A beszélgetések során kiderül, hogy a nehéz élethelyzetet, a narratívát, ahogyan értelmezik az életüket, a „negatív önbeszéd” súlyosbítja. A negatív önbeszélgetést bizony kezelni kell, annak érdekében, hogy jobban irányíthassuk az életünket és a kilátásainkat. A negatív önbeszélgetés az önbizalmat és az önképet rombolja, ami sehová nem vezet, sem egy boldogabb, sem egy sikeresebb élethez. A választási lehetőség mindenkinek adott, kezeli-e az önkritikáját és az önbizalomhiányát annak érdekében, hogy növelje az esélyeit az életcéljainak az eléréséhez vagy nem. 


Az életünk folyamatos változás még akkor is, amikor ezt nem érzékeljük, pl. amikor mindent feketének látunk. Ne feledjük, hogy az önbizalom és az önkép javítása időbe telik, és nem fog egyik napról a másikra megtörténni, de meg fog történni, ha elfogadjuk a változás útját.


 "A küzdelem ott ér véget, ahol az elkötelezettség kezdődik." -Sumner Davenport 


Ha egyszer elköteleztük magunkat a változás útján, akkor a mindennapi küzdelem és a mindennapi fájdalom, amellyel együtt éltünk, végül eltűnik. Megvilágosultabbnak, optimistábbnak és reményteljesebbnek fogjuk érezni magunkat az életünket és a jövőnket illetően.


Az élet továbbra is fogja dobálni a nehéz labdákat, de rugalmasabbak leszünk és jobb képességeink lesznek arra, hogy hogyan fogadjuk ezeket a labdákat.


A választás hatalmának használata azt jelenti, hogy ki kell lépnünk a komfortzónánkból, és abba kell hagynunk a negatív önbeszédet. Ha úgy döntünk, hogy nem teszünk semmit, és fenntartjuk a status quo-t, továbbra is panaszkodunk, becsméreljük magunkat, akkor mindig ugyanazokat az eredményeket fogjuk kapni, nem történik semmi jó az életünkben. 


Használjuk a választás hatalmát, hogy képessé váljunk arra, hogy elkezdjünk úgy élni, ahogyan szeretnénk élni az életünket. A választás hatalma az egyetlen dolog, amit mi irányítunk, és ha bölcsen használjuk, akkor a ’legjobb változatunként’ élhetjük az életünket. A belső önkritikus negatív önbeszédünk a változás elleni védelmünk. Ez az a hang a fejünkben, amely addig ellenáll a változásnak, amíg csak tud. Minél tovább hallgatunk a belső önkritikára, annál képtelenebbek leszünk reagálni a változásra és elfogadni azt.


Amikor olyan helyzettel találjuk szembe magunkat, amely kívül esik a komfortzónánkon és a belső kritikusunk elkezdi megkérdőjelezni a jól bevált módszerrel a képességeinket, akkor az alábbi kérdéseket tehetjük fel magunknak: 


  • A gondolataim tényszerűek vagy csak az én gondolom így?
  • Ezek a gondolatok segítenek vagy akadályoznak a céljaim elérésében?
  • Ha pozitívan gondolkodnék, mit gondolnék?
  • Hogyan tudhatom meg, hogy a gondolataim valóban igazak-e?
  • Olyan rossz ez a helyzet, mint amilyennek én beállítom?
  • Mi a legrosszabb és mi a legjobb dolog ami történhet?
  • Számítana ez 1 hét, 2 hónap, 1 év, vagy 5 év múlva?

A kérdés adott, akarunk-e teljesebb életet élni vagy maradunk a korlátozott kereteink között? 


Itt az Új Év, kezdjük el az életünk megváltoztatását a gondolataink megváltoztatásával először. 


Kívánunk Mindenkinek sok-sok pozitív önbeszélgetést és pozitív változást az életében!


Szerző: Görög Anikó
Adatlap megtekintése
További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom