Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Néhány tanács a jobb közérzetért

2020.11.23. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A jobb közérzetért végzett erőfeszítéseink gyakran végeláthatatlanok és sajnos sokszor hatástalanok. Hogy érezzem jól magam a bőrömben? E kérdés megválaszolása nem egyszerű, és mindenkinek magának kell megtalálnia rá a megoldókulcsot, de akad néhány bátorító jó tanács.


Szorongás, probléma központúság, önsajnálat


A szorongás, a probléma központúság, vagy az önsajnálat sajnos mindennapi társunk életünkben. Még azok is ismerik ezen fogalmakat és társaikat, akik alapvetően pozitív gondolkodásúak. Az ember egyszer fent van, s egyszer lent, sajnos sokan érzik úgy, inkább az utóbbi jut nekik. Nézzünk néhány tanácsot a jobb közérzetért!


A jó közérzet, a kellemes életmód, a lelki egyensúly nem adódik magától, tenni kell érte, valamikor könnyebb a dolgunk, máskor szükségünk lehet néhány technikára, praktikára. A cél az, hogy elősegítsünk egy olyan gondolkodási mechanizmust, amely nem a problémára koncentrál, hanem olyan lelki muníciót ad, amely mellett háttérbe szorul a mindennapi szorongás.


Ne féljünk változtatni, változni!


Ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat sokszor tudatos cselekvésre van szükségünk. Cselekvésre, más néven változtatásra. Ne féljünk változtatni, mert célt csak így érhetünk el! Ha készek vagyunk rá, és elhatároztuk magunkat, befogadunk olyan dolgokat is, amelyekkel szemben korábban esetleg elutasítóak voltunk.


Az első lépést tehát megtettük. A második az, hogy válasszunk magunknak egy „praktikát”, amelytől azt várjuk, hogy javítson közérzetünkön, megszüntesse a szorongást, egyensúlyt teremtsen. Ne legyünk türelmetlenek, az igazi változáshoz gyakran több idő kell. Szépen fokozatosan haladjunk előre, így több esélyünk, hogy célba érjünk.


Ne a problémára koncentráljunk


De mi is ez a cél pontosan? A jobb közérzet, rendben, de hogyan lehet azt elérni, hogy válik megfoghatóvá? Elsősorban úgy, hogy a problémákat más színben tüntetjük fel. Beválhat valamilyen meditáció, más lelki gyakorlat, vagy akár mondjuk a testmozgás is. Fontos, hogy ezek a technikák ne a szorongásra koncentráljanak, ne sablonok legyen valamilyen gondra. Ezzel ellentétben helyezzenek minket olyan egyensúlyba, ahonnan sokkal szebben látjuk a világot és a problémákat is könnyebben oldjuk meg. Továbbra sem kicsinyeljük le a gondokat, csak másként állunk hozzájuk.


Csak elkezdeni nehéz


Ez az írás nem reklámoz semmilyen konkrét technikát, csak igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy aki változást szeretne, érdemes ezek után néznie. A jobb közérzetért szükségünk van arra, hogy készek legyünk felismerni hiányosságainkat és tegyünk is értük.


Az ilyen helyzet nem olyan, mint egy iskolai feladat. Nem kell felmondani a leckét, bemagolni az anyagot, viszont odaadással kell hozzáállni a változáshoz. Ha sikerül, gyorsan beigazolódik majd, hogy megéri. Mert elkezdeni nehéz, abbahagyni, feladni könnyű, de ha sínen vagyunk, abból mindenképpen profitálhatunk a jövőben. A profitunk az lesz, hogy nem emésztenek fel minket a mindennapok gondjai. Nehézségeink természetesen nem múlnak el, továbbra is életünk részei lesznek, mi viszont megváltozunk, és nem hagyjuk, hogy azok irányítsanak minket.

További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom