Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Nem sportolsz? Itt az ideje elkezdeni!

2020.11.11. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A koronavírus-járvány az év elejét követően sajnos ismét eljutott arra a szintre, hogy sok ország, köztük hazánk is bezárkózni kényszerül. A sportolási lehetőségek is szűkülnek, ennek ellenére érdemes elkezdeni/folytatni a sportolást. Az ilyen időkben talán még fontosabb a mozgás, mint máskor, tehát itt az ideje elkezdeni!


Ami a legnehezebb: elkezdeni és újrakezdeni


November 11-étől szigorú intézkedések lépnek életbe Magyarországon. Az új szabályok célja, hogy lassítsa, megfékezze a koronavírus-járvány terjedését, ugyanis a betegség második hulláma komolyan sújtja Európát és hazánkat. Ezek az intézkedések az élet számos területét érintik, mi most a sportolási lehetőségekkel foglalkozunk. Ha nem sportol rendszeresen, ideje elkezdeni! Legalább az olvasást, és bízunk benne, hogy érveink hatására, kedvet kap magához a mozgáshoz is.


Kezdjük azzal, hogy a sportolásban két dolog különösen nehéz (a többi szinte megy magától): elkezdeni és újrakezdeni. A novemberben életbe lépő szigorítások miatt bezárnak az uszodák, konditermek, a különböző fitneszstúdiók, tiltottá válik az amatőr csapatsport. Ez azt jelenti, hogy szűkülnek a lehetőségek a sportolás elkezdésére, ugyanakkor azt is, hogy sokan befejezik (szüneteltetik) azt a mozgásformát, amelyet addig rendszeresen végeztek. A tanácsunk: ne tegyék, inkább nézzenek utána mivel, hogyan tudják kiváltani az eddig megszokott sportolási módot.


Kimerültség, fáradtság és felfrissülés


Már azért is ideje elkezdeni, vagy folytatni a sportolást, mert a rendszeres testmozgás egy ilyen különösen nehéz helyzetben nagyon jó kapaszkodó tud lenni mind fizikailag, mind lelkileg. A fizikai oldalt mindenki ismeri, és bár érdemes abban is elmélyülni és komolyabb ismereteket szerezni, írásunkban inkább a lelki feltöltődéssel foglalkoznánk, a sport pozitív mentális hatásaival.


Sokan nehezen hiszik el, hogy heti néhány óra rendszeres testmozgás bizony igen komoly jótékony hatással tud lenni az ember elméjére, idegrendszerére. Aki kipróbálta, jól ismeri a kimerültség, fáradtság és felfrissülés érzetének jóleső elegyét. A járványügyi veszélyhelyzet, a rossz gazdasági mutatók, a megváltozott életritmus rengeteg embert sodor stresszes, sőt depresszív állapotba. A sport az egyik eszköz arra, hogy harcoljunk ennek az állapotnak az eluralkodása ellen.

Járvány van? Éppen emiatt aktuális a rendszeres mozgás elkezdése, vagy folytatása


Nyakunkon a járvány, sok minden nem, vagy máshogy működik világunkban, mint eddig. Szűkülnek a lehetőségek, kisebb lesz a mozgástér, mi viszont továbbra sem vagyunk teljes passzivitásra ítélve. Ha eddig nem tette, most éppen aktuális az aktív(abb) életmód folytatása, ideje elkezdeni azt megtervezni és megvalósítani.


A sport hozzájárul ahhoz, hogy ebben fenekestül felfordult világban úrrá legyünk a problémákon. A mozgás maga a szervezettség, egyszerűségével, tiszta, jó értelemben vett teljesítmény központúságával nagyban segít abban, hogy leküzdjük a mindennapi stresszt, legalábbis ne hagyjuk eluralkodni magunkon, és a káosz, idegeskedés helyét világos, rendezett gondolatok vegyék át.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom