Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Nincs többé álmatlanság! Tippek a könnyedebb elalváshoz

2020.11.24. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Ha elalvás előtt a holnapi teendőkön kattog az agyunk, akkor nehezen fogunk álomba szenderülni. Este készítsük ki a másnapi ruhákat, a gyerekek pakolják be a táskájukat, könnyítsünk a reggeli terheken. Sem teli hassal, sem éhesen nem jó ágyba bújni. Vacsorázzunk tudatosan: ha tehetjük, mindig ugyanabban az időben, és könnyen emészthető ételeket fogyasszunk. A szénhidrát és protein növeli a szervezetben a szerotonin mennyiségét, ez pedig segít ellazulni. 


Ellazulás 


Próbáljunk meg minél több relaxáló tevékenységet végezni a lefekvés előtti időszakban, és zárjunk ki minden külső zavaró tényezőt, ami hatással lehet lelki állapotunkra. Vegyünk egy forró gyertyafényes fürdőt, olvassunk, hallgassunk relaxációs zenét, és igyunk meg egy csésze herbateát, lassan kortyolgatva. Ha képesek vagyunk ezeket szokássá tenni, akkor ezek a cselekvések figyelmeztetik a testünket, hogy közeleg az alvás ideje.


„Technikai-szünet” 


Nagy hiba, hogy gyakorlatilag már egy lépést sem teszünk telefon nélkül, és ami ennél is rosszabb, még az ágyba is magunkkal visszük a készüléket. Az okostelefonok, tabletek nyomogatása pedig csak elősegíti az álmatlanságot. A szakértők úgy vélik, a kijelzők kék fénye éppen az ébrenlétünket segíti elő. A legjobb, ha a hálószobát telefon, táblagép, laptop, sőt televíziómentes övezetté nyilvánítjuk, és az este utolsó óráiban már nem bámuljuk, pörgetjük ezeket.


Fény- és zajmentesen 


Az utcáról beszűrődő lámpa fénye, de akár a televízió világító LED-je is megnehezítheti azt, hogy agyunk kikapcsoljon, ezért ajánlott a különböző fényforrások kiiktatása és egy jó sötétítő függöny, redőny beszerzése. A fényhez hasonlóan a legkisebb zaj is nehezíti az elalvást, és álmatlanságot okozhat. Ha esetleg zárt ablaknál is idegesítenek a zajok, fények használjunk füldugót, szemkötőt, vagy alvómaszkot. 


Megfelelő hőmérséklet 


A megfelelő hőmérséklet megválasztása nagyon lényeges ahhoz, hogy a testünk optimálisan fel tudjon készülni az éjszakai pihenésre. Ne legyen se túl hideg, se túl meleg a hálóban. Az ideális hőmérséklet a szakemberek szerint a 18 Celsius fok. Ha az időjárás engedi, nyissunk ablakot, hiszen a friss levegő is pozitívan hat az agyunkra. 


Ébredés 


A lefekvéssel ellentétben, ajánlott mindig azonos időben ébredni. A szervezetünk ugyanis szereti a rendszerességet, és egy idő után hozzászokik, beáll a kijelölt időpontra. Aki nehezen ébred, annak azt ajánljuk, az ébresztőtóráját ne közvetlenül az ágya mellé helyezze, inkább távolabb, hogy mindenképpen ki kelljen kelnie az ágyból ahhoz, hogy le tudja kapcsolni.



Az alvás az emberiség legtermészetesebb regeneráló és teljesítménynövelő módszere, ami elengedhetetlen jó egészségi állapotunk megőrzéséhez. A nap 24 órájából átlagosan nyolc órát alvással töltünk, ami életünk egyharmadát jelenti. Az álmatlanság, kialvatlanság az életünk minden területére hatással van: nem tudunk száz százalékosan funkcionálni napközben, fókuszálni a munkánkra, feladatainkra, és a fáradtság okozta magasabb feszültségszint hatással lehet a kapcsolatainkra is.



További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom