Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Önegyüttérzés és önelfogadás

2021.04.09. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Ahhoz, hogy pozitívan, azaz életigenlően éljük meg a sokszor nehéz, szürkének tűnő hétköznapjainkat, alkalmaznunk kell egy már kezdetektől fogva birtokunkban lévő kulcsot. Ez nem más, mint az önmagunk felé táplált pozitív érzelem, azaz az önegyüttérzés, amelynek tudatos „használata” elősegíti az önelfogadást, amiből egyenes úton következik az elégedettség megnyugtató érzelmi állapota. Ehhez elengedhetetlen, hogy pontosan fókuszáljunk a testünkben lakozó érzelmekre. 


Mit is jelent valójában az önegyüttérzés?


Az együttérzés egy olyan szociális érzelem, aminek köszönhetően jobban be tudunk illeszkedni a társadalom egységébe. Ez biztonságérzettel is társul, hiszen ennek köszönhetőn erősödik bennünk a „valahová tartozás” érzése. Azt sem szabad elfelejteni, hogy sokszor csak az együttérzés segítségével tudunk reflektálni a környezetünkben lejátszódó mentális folyamatokra. Gondoljunk azokra a szituációkra, amikor egy hozzánk közel álló személy elmondja a problémáit, vagy fordított esetben mi öntjük ki a szívünket valakinek, akiben teljes mértékben megbízunk. Az esetek döntő többségében, ha nem is kapunk vagy adunk konkrét megoldási javaslatot, már a tény, hogy ki lett mondva a feszültséget eredményező probléma, önmagában is jelentős megkönnyebbülést eredményez. A szeretteikkel való kölcsönös törődés kiemelten fontos, mint ahogy ezen analógia mentén haladva az is, hogy saját magunkkal szemben képesek legyünk az önegyüttérzés közel sem lehetetlen metódusára. Az önegyüttérzés során figyelnünk kell a testünket, valamint mentális és érzelmi állapotunkat.


Miért fontos az önegyüttérzés és az önelfogadás?


Az önegyüttérzés talán legfontosabb eleme saját magunk megértése, mert csak így tudjuk a későbbiekben elfogadni magunkat, mindezt úgy, hogy közben tisztában vagyunk a hibáinkkal és gyengeségeinkkel. Ez önostorozás helyett egy pozitív szemléletet eredményez, ami a későbbiek folyamán megteremti a boldog élethez elengedhetetlen elégedettség hosszan tartó érzését. Innentől lényegében kijelenthető, hogy már egy önmagát gerjesztő folyamatról van szó. Elég csak arra gondolni, hogy ha megfelelő önbizalommal rendelkezünk, akkor bátrabban állunk oda egy probléma elé, sőt nagy valószínűség szerint a feladat megoldása is hatékonyabban megy végbe. Ez sikerélménnyel párosul, azaz további pozitív töltést eredményez, ami tovább növeli az önbizalmunkat. Soha ne sajnáljunk időt fordítani önmagunkra, hiszen az itt felhasznált energia bőven megtérül a későbbiek során!


További blog bejegyzések
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom
internetes csalók

Vigyázat, az internetes csalók pszichológia eszközökkel manipulálnak!

2024.04.30.A pandémia időszaka alatt egyre több internetes tranzakciót bonyolítottunk le, szinte mindent az interneten keresztül voltunk kénytelenek vásáro...
Elolvasom