Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Öt dolog, amit bánunk életünk végén

2021.02.01. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Egy hospice ellátó intézetben dolgozó ausztrál ápolónő, Bronnie Ware csokorba szedte, majd később könyv formájában is kiadta a haláltusát vívó betegei aforizmáknak is beillő gondolatait, arra vonatkozóan, hogy mik azok a dolgok, amiket visszatekintve a halálos ágyukról már másként csinálnának, ha tehetnék. Megdöbbentő, hogy mennyire hasonló frázisok hangzottak el – talán éppen ez vezérelte az írónőt, hogy másokkal is megossza a bölcsesség számba passzoló teóriákat, hogy még időben kapcsolhassunk, mik is azok egy egyen szokások, amiket bánunk életünk végén. Csapjunk bele, és ébredjünk időben!


1. Bárcsak kevesebbet koncentráltam volna a karrieremre. 


Hűha. Ez a mondat most valószínűleg sokunkat megérint. Csakhogy a halálos ágyunkon már értelmét veszti az anyagi javakhoz való kötődés, és eszünkbe ötlik, hogy talán jobb lett volna a munkával töltött időt a szeretteinkre vagy éppen önmagunkra fordítani. 


2. Bárcsak ne a másoknak való megfelelés képzete uralkodott volna az életemen.


Az egész életünket végigkísérő okosság – amely szerint az egyedüli dolog, ami saját magunk és álmaink között áll, az az eszement sztori, amit saját magunknak is bemesélünk – a halál küszöbén egyszerűen értelmet nyer. Már pontosan tudjuk, hogy mikor kellett volna vágyainkra koncetrálnunk, és hogy hol uralkodott el rajtunk az örökké tartó halogatás. A rossz, hogy önmagunk felelősségével is pontosan tisztában vagyunk, és már nem sorolunk hibásnak kikiáltott bűnbakokat.


3. Bárcsak több időt fordítottam volna a kapcsolataim ápolására.


Hát igen. A halál ölelésében érzelmessé válunk. Előtérbe kerülnek a szeretet, a barátság, az életünket végigkísérő emberi kapcsolatok mélyreható emóciói, eszünkbe jutnak a régi idők letűnt haverságai, és a sok pozitív attitűd, ami valaha valakivel összekapcsolt vagy összekapcsolhatott volna. Milyen jó lett volna időben eszmélni, mennyivel szebb lett volna ezt a sok érzelmet kiteljesíteni és megélni, ugye? Ne feledjük, a minőségi kapcsolatok életünk alappillérei!


4. Bárcsak több esélyt adtam volna magamnak az igazi boldogságra.


A boldogság topikja rengeteg megválaszolatlan kérdést rejt magában. Sokan kergetnek egész életük folyamán egy ábrándot, melyet teljes elégedettségük megtestesítőjeként aposztrofálnak, de sohasem érnek el. Megint mások tisztában vannak vele, hogy az élet a folyamatos örömök és kihívások sorozata, az ezek hullámvölgyein való átjutás maga a boldogság. Kinek van igaza? Ki tudja… Egy dolog tény, a halál torkában fojtogatóan sokat időzünk lehetséges örömfelhőink szemlélésével.


5. Bárcsak jobban kimutattam volna az érzéseimet.


Legyenek akár pozitívak, akár negatívak. Az érzelmek kimutatása felszabadít, gondtalanná tesz, elűzi a megrekedt, belső feszültségeket, és egyszerűen közelebb visz mindenhez, amit szeretünk, és fontos nekünk, és visszanézve milyen egyszerű lett volna…


A mindennapok kavalkádjában könnyű elveszíteni a fókuszt a valóban kulcsfontosságú dolgaink felett, a gondok, problémák sokszor tévútra terelnek bennünket. Nem árt, ha időben eltöprengünk az igazán értékes tetteken, és azokra összpontosítva úgy élünk, hogy ne legyen olyan húzásunk, amit bánunk életünk végén.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom