Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Öt dolog, amit bánunk életünk végén

2021.02.01. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Egy hospice ellátó intézetben dolgozó ausztrál ápolónő, Bronnie Ware csokorba szedte, majd később könyv formájában is kiadta a haláltusát vívó betegei aforizmáknak is beillő gondolatait, arra vonatkozóan, hogy mik azok a dolgok, amiket visszatekintve a halálos ágyukról már másként csinálnának, ha tehetnék. Megdöbbentő, hogy mennyire hasonló frázisok hangzottak el – talán éppen ez vezérelte az írónőt, hogy másokkal is megossza a bölcsesség számba passzoló teóriákat, hogy még időben kapcsolhassunk, mik is azok egy egyen szokások, amiket bánunk életünk végén. Csapjunk bele, és ébredjünk időben!


1. Bárcsak kevesebbet koncentráltam volna a karrieremre. 


Hűha. Ez a mondat most valószínűleg sokunkat megérint. Csakhogy a halálos ágyunkon már értelmét veszti az anyagi javakhoz való kötődés, és eszünkbe ötlik, hogy talán jobb lett volna a munkával töltött időt a szeretteinkre vagy éppen önmagunkra fordítani. 


2. Bárcsak ne a másoknak való megfelelés képzete uralkodott volna az életemen.


Az egész életünket végigkísérő okosság – amely szerint az egyedüli dolog, ami saját magunk és álmaink között áll, az az eszement sztori, amit saját magunknak is bemesélünk – a halál küszöbén egyszerűen értelmet nyer. Már pontosan tudjuk, hogy mikor kellett volna vágyainkra koncetrálnunk, és hogy hol uralkodott el rajtunk az örökké tartó halogatás. A rossz, hogy önmagunk felelősségével is pontosan tisztában vagyunk, és már nem sorolunk hibásnak kikiáltott bűnbakokat.


3. Bárcsak több időt fordítottam volna a kapcsolataim ápolására.


Hát igen. A halál ölelésében érzelmessé válunk. Előtérbe kerülnek a szeretet, a barátság, az életünket végigkísérő emberi kapcsolatok mélyreható emóciói, eszünkbe jutnak a régi idők letűnt haverságai, és a sok pozitív attitűd, ami valaha valakivel összekapcsolt vagy összekapcsolhatott volna. Milyen jó lett volna időben eszmélni, mennyivel szebb lett volna ezt a sok érzelmet kiteljesíteni és megélni, ugye? Ne feledjük, a minőségi kapcsolatok életünk alappillérei!


4. Bárcsak több esélyt adtam volna magamnak az igazi boldogságra.


A boldogság topikja rengeteg megválaszolatlan kérdést rejt magában. Sokan kergetnek egész életük folyamán egy ábrándot, melyet teljes elégedettségük megtestesítőjeként aposztrofálnak, de sohasem érnek el. Megint mások tisztában vannak vele, hogy az élet a folyamatos örömök és kihívások sorozata, az ezek hullámvölgyein való átjutás maga a boldogság. Kinek van igaza? Ki tudja… Egy dolog tény, a halál torkában fojtogatóan sokat időzünk lehetséges örömfelhőink szemlélésével.


5. Bárcsak jobban kimutattam volna az érzéseimet.


Legyenek akár pozitívak, akár negatívak. Az érzelmek kimutatása felszabadít, gondtalanná tesz, elűzi a megrekedt, belső feszültségeket, és egyszerűen közelebb visz mindenhez, amit szeretünk, és fontos nekünk, és visszanézve milyen egyszerű lett volna…


A mindennapok kavalkádjában könnyű elveszíteni a fókuszt a valóban kulcsfontosságú dolgaink felett, a gondok, problémák sokszor tévútra terelnek bennünket. Nem árt, ha időben eltöprengünk az igazán értékes tetteken, és azokra összpontosítva úgy élünk, hogy ne legyen olyan húzásunk, amit bánunk életünk végén.

További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom