Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Öt hasznos tipp a stresszevés ellen

2021.02.12. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Folyamatosan gyorsuló, rohanó világban élünk, ahol szinte elkerülhetetlen a belső feszültség jelenléte. Több friss kutatási eredmény is egyértelműen alátámasztja, hogy sok emberből a felfokozott idegállapottal járó helyzetek falási rohamot váltanak ki. A problémát nem szabad szőnyeg alá söpörni! Jó hír az ettől szenvedőknek, hogy léteznek praktikus és bizonyítottan bevált módszerek a stresszevés ellen. 


Mitől törhetnek ránk a falási rohamok?


Ha valakinek egy feszült pillanatában szinte azonnal az jut az eszébe, hogy jó lenne valamit rágcsálni, esetleg egyből a hűtőhöz vezet az útja, valószínűleg elmondhatja magáról, hogy a stresszevők napjainkban igencsak népes táborát gyarapítja. A nehezebb napok viszontagságai után mindenkinek szüksége van egy kis menedékre. Az evés egyszerű és sokszor kézenfekvő megoldást jelenthet, hiszen az étkezés során a szervezetben különféle hormonok szabadulnak fel. Több ilyen kutatási eredmény is napvilágot látott, így pontosan tudjuk, hogy a finom ételek okozta örömérzet miatt beindul a szervezet dopamin-, valamint endorfintermelése. Azt is tudjuk, hogy a fűszeresebb, csípős ételek az endorfin termelésében játszanak jelentős szerepet, míg dopaminnal „számolhatunk”, ha tojást, különféle tejtermékeket, esetleg soványabb húsokat fogyasztunk. Ha már az evés során termelt hormonoknál tartunk, érdekes adalék lehet, hogy egyes kutatások azt is kimutatták, hogy a közös főzés is boldogságot okoz, hiszen ekkor a társas élmény hatására oxitocin szabadul fel. Ezek ismeretében már közel sem meglepő, hogy sokan a boldogságszerzés ilyen formában történő módját választják. Ennek vannak különféle fokozatai, extrémebb esetekben a falási rohamok akár naponta többször is jelentkezhetnek. Ez innentől egy ördögi kör lehet, hiszen amellett, hogy komoly egészségi kockázatokat rejt magában, elhízással is jár. Az elhízás következtében tovább romolhat a kedélyállapot, ami még több falási rohamot indukál. 


A stresszevés ellen vívott harc


  • Fontos, hogy felismerjük a probléma forrását! Próbáljuk meg higgadtan kezelni a nehéznek tűnő szituációkat, hiszen elképzelhető, hogy felesleges idegeskedünk. Ezzel tudunk a legtöbbet segíteni, hiszen a stressz során egy kortizol nevű hormon szabadul fel, ami jelentősen növeli az éhségérzetet.


  • Segíthet a sportolás is. Egy kis kocogás vagy otthon végezett testedzés következtében is termelődni fognak olyan hormonok, amelyek boldogságérzettel párosulnak.


  • Keressünk magunknak társaságot: ha elmondjuk a problémánkat a megfelelő személynek, az bizonyítottan enyhíti a szorongásos tüneteket.


  • A belső meditáció, vagy a nyugtató, halk zenehallgatása is eredményre vezethet a stresszevés ellen.


  • Drasztikus megoldás, de ha nem válnak be az imént leírt ötletek, egyszerűen törekedjünk arra, hogy ne legyenek otthon olyan ételek, amik falásra csábítanak.


További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom