Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Öt tipp a mentális egészség megőrzéséhez

2020.12.29. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A mentális egészség nem más, mint képesség a rendezett és racionális gondolkodásra, ez pedig egy jóval bonyolultabb és összetettebb ügylet, mint azt első blikkre gondolnánk. Azon kívül, hogy érzelmi, személyiséggel kapcsolatos, társadalmi és spirituális vetülete is van, az ép testben ép lélek teória szerint szoros összefüggésben áll testünk fizikai épségével is. Talán leginkább a bennünk lévő erkölcsi rendszerrel definiálható, amellyel a minket körülölelő világhoz viszonyulunk.


Vajon mik azok a legfontosabb tényezők, amik hozzájárulnak a mentális egészség megőrzéséhez?


Miért olyan fontos napjainkban ez a kérdéskör, és mivel tudunk hozzájárulni a személyes mentális egészség megőrzéséhez? Mi, emberek, bármennyire furcsa is egyeseknek, szeretjük az állandóságot. Kulcsfontosságú, hogy legyenek konstans, sziklaszilárd bázisok az életünkben, ahova bármikor visszatérhetünk, lehet ez a család, a baráti kör, az élettér, a munka vagy más kardinális lételem. Vannak bevett szokásaink, jól bevált rutinjaink, konvencionális dolgaink, amikhez gyakran tudatunkon kívül ugyan, de roppant módon ragaszkodunk, és krízisként éljük meg, ha ezekben bárki vagy bármi megakadályoz, gátol minket. A pandémia sajnos fenekestül kiforgatott bennünket a megszokási hálónkból, a nyakunkba aggatta a „változz!” életérzést, amivel sokaknál beállt egy kisebb-nagyobb mentális válságállapot. Az, hogy melyikünk milyen szinten tud alkalmazkodni az átalakult viszonyokhoz, teljességgel az egyedi, személyes, kognitív simulékonyságunk mértékének kérdése. Azt viszont tudnunk kell, hogy ez a mentális rugalmasság fejleszthető a komfortzónánkon kívül eső dolgok próbálgatásával, újabb attitűdök felfedezésével, a megszokottól eltérő válasz reakciókkal – és pontosan ez a kulcs a privát mentális egészség megőrzéséhez.


Nézzünk öt tippet a komfortzónánk tágításához, ami elengedhetetlen a mentális egészség megőrzéséhez! 


Lepd meg magad, csinálj valami különleges és rendhagyó dolgot!


Bizonyára neked is van bakancslistád, teli olyan pontokkal, amiket mindig elodáztál és halogattál, ugye? Mi lenne, ha az egyiket itt és most megvalósítanád, vagy legalább elkezdenéd kidolgozni a kivitelezés menetét? Ez nem csak feltöltene egy nagy adag adrenalinnal, de új megvilágításba helyezné a magadról és jövődről alkotott képet is!


Képezd magad!


Tanulj új nyelvet, startolj egy új mozgásformában, kezdj játszani egy hangszeren, mélyülj el a gasztronómiában, csapj bele egy tánc elsajátításába – a határ a csillagos ég. Érezd, hogy a sok szabály ellenére a lehetőségeid korlátlanok, emelkedj túl a mindennapok problémáin!


Lásd az érme másik oldalát!


Nyilván mindenről van egy első benyomásod, de mi lenne, ha mostantól egyszerűen az álláspontod mögé is benéznél? Egy új attitűd teljességgel felszabadíthat, elhozhatja számodra az áhított szabadságérzést.


Alakíts ki új napi rutint!


Felturbózva sok apró örömfaktorral, amik megszínezik a napodat.


Tedd az életformáddá a sportot!


Eddig nem volt rá időd? Hát most lesz! Hidd el, óriási lökéshullám egy új fókusz, ami fizikailag is fejlesztőleg hat rád, és amúgy is: a sport elengedhetetlen faktor a mentális egészség megőrzéséhez.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom