Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Óvatosan a posztolással, ha gyerekeinkről van szó!

2020.10.19. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Óvatosan a posztolással! - ezt a tanácsot érdemes bármikor megfontolni. Különösen érzékeny, viszont manapság még kevésbé körbejárt téma az, hogy mit szabad és mit nem ajánlatos gyermekeinkkel kapcsolatban megosztani a világhálón.


Sok szó esik a felnövő generáció internetezési szokásairól, virtuális jelenlétéről, de nemcsak a fiatalok online tevékenységére kell odafigyelni. Felnőttként, különösen szülőként szintén körültekintően kell bánni a közösségi média adta lehetőségekkel, ezt jelenleg még sokan nem veszik figyelembe az idősebb generáció tagjai közül. Szóval: óvatosan a posztolással!


Elég csak néhány percet eltölteni a világhálón, valamelyik közösségi oldalon, azonnal kiböki szemünket számos olyan bejegyzés, amelyről ordít, hogy átgondolatlanul, szerencsétlen módon lett feltéve, kirakva. Van rengeteg felesleges poszt, amely indokolatlanul ad meg különböző információkat, felesleges, túl sok, vagy akár fals állításokkal, megosztásokkal, primitív, obszcén, esetleg törvénytelen dolgokkal találkozni. Sokan nem fogják fel, hogy ami felkerül a világhálóra, az soha többet nem lesz privát, ellenben fegyver az olyanok kezében, akik valamilyen módon árthatnak, visszaélhetnek vele. A közösségi média iszonyatos mértékű elterjedése olyan világot hozott el, mintha több száz milliónyi birkát kiterelnének néhány ezer farkas közé egy hatalmas rétre, ahol nincs búvóhely. Ha csak olvasók, szemlélők vagyunk, akkor is károsodhatunk, de ha (egy poszttal) belépünk a karámon belülre, könnyedén zsákmánnyá válhatunk. Az óvatosan a posztolással felszólítás ráadásul nemcsak önnön védelmünket szolgálja, hanem szeretteinkét is, akiket sokszor jóhiszeműen „használunk” bejegyzéseinkben.


Az internetezési szokásokat tekintve a legfiatalabb generáció mellett az idősebbek számítanak naivnak. Azaz elsősorban ők nem számítanak külső veszélyre és nem gondolnak arra, hogy egy-egy bejegyzés többet árthat annál, mint amennyi a hozott like-ok csalóka értéke. Persze bőven akad példa arra, hogy fiatal felnőtt, vagy középkorú tanult, értelmiségi emberek nem tartják be a posztolás aranyszabályait. Tehát ez a téma szinte mindenkit érint.


Amikor gyermekeinkről posztolunk, gyakran nem gondolunk arra, hogy az akkor ártatlannak és jelentéktelennek tűnő információ, fotó később bizony ártalmas lehet. A kicsik nem tudnak abba beleszólni, hogy mi kerüljön róluk ki a netre és mi ne, így szülőnek kell átgondoltnak lennie. Fontos, hogy akkor is figyeljünk oda arra, mit teszünk ki, amikor azt egy zárt közösségben tesszük, hiszen ahogy említettük, ami felkerül a webre, az ott is marad és ki tudja, hová kerül. Csak és kizárólag olyan információt, képet osszunk meg, amelyet nagyobb tömeg előtt is nyíltan vállalunk, nemcsak per pillanat, hanem hosszútávon is.

Ha a gyermek elérte az az életkort, hogy meg lehet beszélni vele a közösségi médiás jelenlétet, akkor tegyük is meg. Legyen meghallgatva az ő véleménye, az ő igényei! Azt sem szabad engedni, hogy mások (családtagok, barátok) osszanak meg olyan bejegyzéseket, amelyeket a te szabályaid szerint tiltottak. Ragaszkodni kell hozzá, hogy ezeket az előírásokat mások is figyelembe vegyék a gyermekeddel, családoddal kapcsolatban.


Semmiképpen se osszunk meg intim, privát információt. Ha kérdésünk van – mondjuk gyermekünk nevelésével, esetleg valamely problémájával, vagy betegségével kapcsolatban -, mindenképpen személyesen, vagy olyan csatornán tegyük azt fel, amely biztonságos. Gondoljuk át alaposan, hogy melyek azok a dolgok, amelyek nagyobb közösségre tartoznak. Nem árulunk el zsákbamacskát, hogy a legtöbb dolog bizony nem ilyen.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom