Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Párkapcsolati nehézségek a gyermek születése után

2020.12.03. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Egy gyermek születése az egyik legnagyobb boldogság. Egy család is születik vele egyszerre, viszont nem csak örömmel, boldogsággal jár az érkezése. Párkapcsolati nehézségek óhatatlanul is előfordulhatnak a gyermek születése után. Ezek a problémák megbonthatják a harmóniát, és akár a párkapcsolat végét is jelenthetik, ha nem tesznek ellene semmit.


Milyen párkapcsolati nehézségekkel találhatja szembe magát egy friss család?


A megváltozott nemi szerepek, a nemiség, a romantikus együttlétek, a közösen eltöltött idő hiánya, a gyermeknevelés körüli viták és a kommunikáció hiánya a főbb nehézség, amellyel számolhatnak a friss szülők. A kisbaba rengeteg idejét, energiáját lefoglalja az anyukának, sokszor az édesapa teljesen háttérbe szorul. Rövidtávon ez nem okoz gondot egy jól működő családban, de a huzamosabb mellőzés beláthatatlan sebeket ejthet a párkapcsolatban. Nem könnyű fenntartani az egyensúlyt, a kisbabán kívül mással is foglalkozni, főként, ha a baba hasfájós, vagy jön a foga, hisz ilyenkor extra törődést igényel édesanyjától. A férfi kirekesztettnek érezheti magát. Erre oda kell figyelni! Fontos, hogy a pár tudjon erről megfelelően beszélni és kettesben eltölteni némi időt. A közös romantikázás csak kettőjükről szóljon, ne a babáról beszélgessenek. Egy közös séta, egy esti filmnézés, egy nagy beszélgetés, egy kettesben eltöltött vacsora sokat tehet a párkapcsolat boldogságáért.


Az apuka olykor azt is érezheti, hogy kimarad az édesanya és kisbabája szoros családi egységéből. Érdemes ilyenkor őt is belevonni a baba körüli teendőkbe, így hasznosnak érzi magát, közelebb kerül gyermekéhez és az édesanya válláról is levesz egy kis terhet. Egy kisbaba ellátása nemcsak az édesanya feladata, hanem az édesapjáé is. A közösen megosztott munka, a gyermeknevelés újra közelebb hozhatja egymáshoz a párt, ugyanúgy, mint ahogy a kettesben eltöltött idő, kikapcsolódás is. 


Milyen elvek szerint működjön egy család?


A teljesen ellentétes nevelési elvek szintén kikezdhetik a kapcsolatot. Még a baba érkezése előtt meg kell beszélni egy közös, mindkettőjük számára betartható elvrendszert, amihez tudják tartani magukat. Ezzel a későbbiekben elkerülhetik a rendszeres súrlódásokat, vitákat, veszekedéseket, a gyermekneveléssel kapcsolatban legalábbis.


A másik ilyen sarkalatos pont a nemi élet. A frissen szült anyuka tele van munkával, gonddal, fáradt, kevés az ideje magára és párjára. A megváltozott körülmények, a szülés és a hormonok változása miatta libidója a béka feneke alatt. A nőből anyává válás, a megváltozott test és testkép, a szülés körül kialakult traumatikus történések is gátolhatják az önfeledt testiségben a nőt, így sokszor hárít, nem kívánja párja közeledését, vagy nem annyiszor, mint korábban. Ez szintén hatalmas kárt okozhat mindkét félben, ha nem tudják időben megbeszélni és nem kerülnek azonos hullámhosszra a témát illetően. A közös romantikázás, a minőségi együtt töltött idő, a beszélgetés, az intimitás elengedhetetlen a jól működő kapcsolathoz, érdemes hát dolgozni rajta. A párkapcsolati nehézségek szülés után teljesen természetes folyamatok, amelyekről beszélni kell, tenni ellenük, nem szabad a homokba dugni a fejünk.


További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom