Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Párkapcsolati nehézségek a gyermek születése után

2020.12.03. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Egy gyermek születése az egyik legnagyobb boldogság. Egy család is születik vele egyszerre, viszont nem csak örömmel, boldogsággal jár az érkezése. Párkapcsolati nehézségek óhatatlanul is előfordulhatnak a gyermek születése után. Ezek a problémák megbonthatják a harmóniát, és akár a párkapcsolat végét is jelenthetik, ha nem tesznek ellene semmit.


Milyen párkapcsolati nehézségekkel találhatja szembe magát egy friss család?


A megváltozott nemi szerepek, a nemiség, a romantikus együttlétek, a közösen eltöltött idő hiánya, a gyermeknevelés körüli viták és a kommunikáció hiánya a főbb nehézség, amellyel számolhatnak a friss szülők. A kisbaba rengeteg idejét, energiáját lefoglalja az anyukának, sokszor az édesapa teljesen háttérbe szorul. Rövidtávon ez nem okoz gondot egy jól működő családban, de a huzamosabb mellőzés beláthatatlan sebeket ejthet a párkapcsolatban. Nem könnyű fenntartani az egyensúlyt, a kisbabán kívül mással is foglalkozni, főként, ha a baba hasfájós, vagy jön a foga, hisz ilyenkor extra törődést igényel édesanyjától. A férfi kirekesztettnek érezheti magát. Erre oda kell figyelni! Fontos, hogy a pár tudjon erről megfelelően beszélni és kettesben eltölteni némi időt. A közös romantikázás csak kettőjükről szóljon, ne a babáról beszélgessenek. Egy közös séta, egy esti filmnézés, egy nagy beszélgetés, egy kettesben eltöltött vacsora sokat tehet a párkapcsolat boldogságáért.


Az apuka olykor azt is érezheti, hogy kimarad az édesanya és kisbabája szoros családi egységéből. Érdemes ilyenkor őt is belevonni a baba körüli teendőkbe, így hasznosnak érzi magát, közelebb kerül gyermekéhez és az édesanya válláról is levesz egy kis terhet. Egy kisbaba ellátása nemcsak az édesanya feladata, hanem az édesapjáé is. A közösen megosztott munka, a gyermeknevelés újra közelebb hozhatja egymáshoz a párt, ugyanúgy, mint ahogy a kettesben eltöltött idő, kikapcsolódás is. 


Milyen elvek szerint működjön egy család?


A teljesen ellentétes nevelési elvek szintén kikezdhetik a kapcsolatot. Még a baba érkezése előtt meg kell beszélni egy közös, mindkettőjük számára betartható elvrendszert, amihez tudják tartani magukat. Ezzel a későbbiekben elkerülhetik a rendszeres súrlódásokat, vitákat, veszekedéseket, a gyermekneveléssel kapcsolatban legalábbis.


A másik ilyen sarkalatos pont a nemi élet. A frissen szült anyuka tele van munkával, gonddal, fáradt, kevés az ideje magára és párjára. A megváltozott körülmények, a szülés és a hormonok változása miatta libidója a béka feneke alatt. A nőből anyává válás, a megváltozott test és testkép, a szülés körül kialakult traumatikus történések is gátolhatják az önfeledt testiségben a nőt, így sokszor hárít, nem kívánja párja közeledését, vagy nem annyiszor, mint korábban. Ez szintén hatalmas kárt okozhat mindkét félben, ha nem tudják időben megbeszélni és nem kerülnek azonos hullámhosszra a témát illetően. A közös romantikázás, a minőségi együtt töltött idő, a beszélgetés, az intimitás elengedhetetlen a jól működő kapcsolathoz, érdemes hát dolgozni rajta. A párkapcsolati nehézségek szülés után teljesen természetes folyamatok, amelyekről beszélni kell, tenni ellenük, nem szabad a homokba dugni a fejünk.


További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom