Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Semmi nem történik, pedig valami hasznos is történhetne

Semmisem történik, pedig valami hasznos, értelmes dolog is történhetne. Hányszor tudatosul vajon bennünk ez a kérdés? Feltesszük-e egyáltalán ezt a kérdést, amikor rosszul vagy üresnek érezzük magunkat vagy valami miatt „unatkozunk” belül?

2023.03.01. | Szerző: Görög Anikó

Hogyan lehet megtölteni hasznos dolgokkal az életünket, a napjainkat? Tudunk-e a szeretteinkre figyelni, amikor szükségük van rá? Az elhalasztott, meg nem tett dolgok ugyanolyan traumát tudnak okozni, mint a megtett rossz cselekedetek.


Kezdjük a nap végével, amikor lefekvéskor átfutjuk a napunkat és leltározunk. Néhány kérdés, amire érdemes őszintén válaszolni magunknak. Ha ezeket a kérdéseket végigfuttatjuk, a másnap is jobban indul.


 • Meg tudtam-e élni aznap a legjobb énemet?
 • Mit tettem ma annak érdekében, hogy megerősítsem magam?
 • Milyen önszabotáló viselkedést tapasztaltam ma magamon? (negatív beszéd, halogatás stb.)
 • Mi az, ami ma pozitív tapasztalat volt? (pl. a sétától jókedvű lettem) 
 • Milyen fejlődés, előrelépés származhat a mai napból az életemben?
 • Milyen érzékeny pontjaim aktiválódtak ma, milyen kellemetlenséget éltem meg ma? (féltékenység, csalódás stb.)
 • Mit teszek holnap a továbblépés, változás érdekében?
 • Mi az a 3 dolog, amiért hálás vagyok a mai nap?
 • Éreztem-e ma és tettem-e azért, hogy a gondoskodás, megbecsülés és együttérzés jóérzése eltöltsön?

A nap indításához érdemes áttekinteni, hogy milyen kötelezettségeink, feladataink vannak, amelyek sok energiát kötnek le. Ezek a terhek. Rangsoroljuk, hogy mi az a feladat, teher, amiből a legnagyobb előny származik, ha megcsináljuk, elintézzük (pl. lehet egy pár sor visszajelzés egy ügyfélnek, főnöknek). Az ellentettjét is érdemes végiggondolni, csakhogy utaljunk a főcímre. Mi az a feladat, kötelezettség, amiből a legnagyobb kár származik, ha nem csináljuk meg (pl. halasztgatni egy vizsgára való felkészülést; nem befizetni egy határidős parkolási büntetést).


Hogyan tudunk javítani a hangulatunkon a feladataink közepette?


Kérdezzük meg magunktól, hogy mire van ebben a pillanatban szükségem? Hogyan tudok most a legjobban gondoskodni magamról? 


 • tegyünk valami olyat, ami kifejezetten örömet okoz /pl. vegyünk egy fürdőt, menjünk el termál fürdőbe, aludjunk 20 percet délután, főzzük a kedvenc ételünket, menjünk el sétálni, látogassuk meg egy barátunkat, kávézzunk vele, mozogjunk, nézzünk meg egy filmet, vásároljunk, olvassunk valamit, hallgassunk olyan zenét, amitől jól érezzük magunkat stb./
 • tegyünk valami olyasmit, ami az elégedettség, tudás, teljesítmény vagy irányítás érzését adja /pl. tegyünk rendbe egy fiókot, szekrényt, írjunk meg egy levelet, dolgozzunk, adjunk le egy határidős munkát, fizessünk be egy számlát, stb. a feladat elvégzése után gratuláljunk magunknak, illetve osszuk fel a feladatot kisebb, reális lépésekre és egyszerre, csak eggyel foglalkozzunk/

Mindent amit végzünk (mosakodás, főzés, evés, takarítás, öltözködés stb.) csináljuk tudatosan, a jelen pillanatban megélve. Ez olyan, mint amikor étkezéskor, ha minden egyes falatot élvezettel, tudatosan nyelünk le, akkor pont annyival lakunk jól, amennyire a szervezetünknek szüksége van és nem pakolunk bele felesleget. A jelen pillanat megélése önmagában laktató és kielégítő.


Éves áttekintésként hasznos lehet megfogalmazni azt a mottót, amit szeretnénk, ha vezérelne bennünket egész évben és egy éves célt kitűzni az alábbi szempontok alapján:


 • személyes célok
 • egészséggel kapcsolatos célok
 • munka/pénzügyekkel kapcsolatos célok
 • pihenés, hobbi, sporttal kapcsolatos célok
 • otthonnal kapcsolatos célok
 • spiritualitás, szellemi fejlődés

Mi az, ami ma megtörténhet velem?

Szerző: Görög Anikó
Adatlap megtekintése
További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom