Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Szerelem első látásra. Jól hangzik, ugye?

2020.07.24. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Szerelem első látásra. Jól hangzik, ugye? Na, de nézzük, hogy valójában létezik-e ilyesmi, illetve mit is jelent a gyors csábítás! Mi a dolog pszichológiai háttere és miben különbözik a „lassú víz partot mos” technikától. Egy éjszakás kalandok vs. intimitás, elköteleződés.


A szerelem első látásra rendkívül népszerű, gyakran használt jellemzése egy kapcsolatnak, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a férfi nagy valószínűséggel nem fog hosszú távra olyan feleséget választani, aki „könnyen jött”, vagyis olyan nővel leélni az életét, aki egy egy éjszakás kaland álcája alatt akarja őt meghódítani.


Egy kapcsolat rendkívül fontos eleme a sejtelmesség, viszont manapság sok minden hat ez ellen. Pedig a fokozatos kitárulkozás, a másik lépésről lépésre történő megismerése több szempontból is előnyös.


Jelen korunkban egy facebook profilból, vagy más közösségi platformok segítségével már mindent megtudunk a másikról. Egy-egy kapcsolatot gyors és felszínes üzenetváltások, gyors randik jellemeznek, sokszor egyszerűen nincs idő a komolyabb megismerkedésre.


Hashtag szerelem első látásra, szívecskés emojik, mosolygós fotók, becézgetés az üzenőfalon – ilyen egy modern „láv” a közösségi oldalakon. Pedig a szakemberek szerint az igény meglenne az intimitás elmélyítésére, amely hosszú távú boldog kapcsolat kulcsa.


Az igazság az, hogy a szerelem első látásra voltaképpen csak egy jól hangzó illuzórikus kép a filmekből. A vonzalom lehet gyors, de a szerelem, a kötődés, az elköteleződés, vagyis az igazi szeretetkapcsolat kialakulásának feltétele a fokozatos megnyílás és a másik fokozatos befogadása. Beengedés és bizalom, ezek nélkül nem működik a dolog.


A közösségi média leginkább a futószalag szerű kapcsolatok kialakulását segíti elő, mert a profilban történő kitárulkozása eleve kizárja az ismerkedés fokozatosságát, sejtelmességét, ráadásul az ezeken történő kommunikáció legtöbbször sablonos és rapid.


A legtöbbször nem adunk időt arra, hogy a másik valódi személyiségét megismerjük. Illetve probléma esetén azonnal adott a menekülőút, hiszen a közösségi oldalakon, társkeresőkön a lehetőségek tárházával találkozunk, a visszajelzések, megerősítések gyorsak. Minek szenvednénk tovább és néznénk szembe a problémával, inkább váltunk. Ez pedig egy állandó körforgás, mert a lehetőségek továbbra is folyamatosan elérhetőek, „kopogtatnak” a mobilunkon, a számítógépünkön, csak egy karnyújtásnyira vannak tőlünk.


Azonban ezek a futószalagszerű kapcsolatok nélkülözik a valódi intimitást, valódi elfogadást és elköteleződést, amire a legtöbben vágynak a szívük mélyén, de nem adnak lehetőséget és időt rá maguknak és másoknak. És persze az is igaz, hogy az alkalmi kapcsolatoknál nincs kockázat, nincs elvárás, igazából nem kell megfelelni, mert nem számít. De pont ettől üresek is, így képtelenek betölteni a keletkező űrt.


Szakértő pszichológusainkkal azonnal konzultálhat vagy előre foglalhat időpontot.

További blog bejegyzések
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom
internetes csalók

Vigyázat, az internetes csalók pszichológia eszközökkel manipulálnak!

2024.04.30.A pandémia időszaka alatt egyre több internetes tranzakciót bonyolítottunk le, szinte mindent az interneten keresztül voltunk kénytelenek vásáro...
Elolvasom