Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Vezetők hatása a kollégákra

2021.09.24. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Ábránd lenne azt gondolni (bár szép ábránd), hogy egy cég legfőbb prioritása a dolgozók jólléte. A cégek legfőbb célja a profit. De hol vannak ebben a kollégák, és a vezetők milyen hatást gyakorolhatnak rájuk? Ezt a kérdést járjuk körbe.


A vezetők hatása a kollégákra


Minden vezető hat a kollégáira. Az érzéseikre, a munkamoráljukra, a viselkedésükre, a hozzáállásukra. Összességében az életükre. Egy romboló, hozzá nem értő vezető alatt motiválatlan kollégák dolgozhatnak, ami negatívan hathat a cég eredményességére. Mit kell tenni egy vezetőnek, milyennek kell lennie, hogy a kollégái tűzbe menjenek érte? A kollégák törődést várnak, azt akarják, hogy inspirálják őket, és meg akarnak bízni a vezetőjükben.


Ami negatívan hat


Számok, számok és csak a számok. A kimutatások mentén vezetett cég rövid távon feléli az erőforrásait. Az eredményesség fontos, nem lehet figyelmen kívül hagyni, de a csak erre való fókuszálás negatív hatással lesz a vállalatra. 


Egy vezető, ha nem tudja elismerni a hozzá nem értését, nem lesz hiteles. Képzeljük el, hogy egy kiadott utasításból a beosztottnak világosan kiderül, hogy az téves, és aki ezután nehezen tiszteli a vezetőjét. A cég szempontjából célszerűbb és eredményesebb megbízni a szaktudással rendelkező dolgozókban, mint eljátszani, hogy tudjuk, amit nem tudunk.


Egy vezető jó, ha elérhető. Egy távoli irodából irányítani annyi, mint csukott szemmel vezetni. Érdemes meghallgatni a dolgozók gondolatait, ötleteit, kéréseit. Ha jól akarunk vezetni.


Hogy vezessünk jól?


A vezetők hatása kollégák hozzáállása akkor pozitív, ha az embereket előtérbe helyezi, így aknázva ki a csoport teljes erejét, elkötelezettségét és szaktudását. Egy kellő önismerettel rendelkező, empatikus vezető a kollégáit embereknek is látja, nemcsak munkavállalónak. A valódi és hosszú távú siker eléréshez ilyen vezetőre van szükség. Az embereket következetesen a profit elé kell helyezni. Nemcsak az emeli ki a jó vezetőt, hogy eredményes, hanem az is, hogy emellett empátiával irányít. Az ilyen vezető versenyelőnyt jelent az üzleti életben. 


A vállalti kultúra hagyományokra épül. Minden dolgozó a viselkedésével alakítja ezt, de az irányt a vezetők szabják meg. Meghatározzák a célokat és az értékrendet. Ezért fontos egy jó vezető. Egy jó vezető nem hagyja, hogy a cég elmozduljon a teljesítménycentrikusság felé. Nem a számok, az emberek a fontosak. A vezetőknek fontos szerepük van abban, hogy a kollégák minden időben jól teljesítsenek, és hűségesek maradjanak a céghez.


Vannak jó vezetők és rossz vezetők. A fentiekből kitűnik, hogy a kollégáknak és cégnek is az a jobb, ha egy jó vezetővel dolgozunk. Egy jó vezetővel jó dolgozni.

További blog bejegyzések
ghosting

Ghosting - Miért tűnt el?

2023.11.23.A ghosting Az eltűnés, kámforrá válás jelenségről akkor beszélünk, amikor egy ember úgy szakítja meg a kommunikációt az ismerkedés egy bizonyos ...
Elolvasom
gondolatok ereje

Kezdd a gondolatok megváltoztatásával

2023.11.20."Nincs a világon se jó, se rossz, csak a gondolkodás teszi azzá." A gondolataink határozzák meg az életünket. Ez egy elég merész kijelentésnek h...
Elolvasom
lelki neszeszer táska

Lelki neszeszer táska

2023.11.03.Képzeljünk el egy nagy lufit, amibe folyamatosan folyik a víz és amikor megtelik, akkor nagy zajjal, csattanással kidurran. Most képzeljük el az...
Elolvasom