Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Vezetők hatása a kollégákra

2021.09.24. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Ábránd lenne azt gondolni (bár szép ábránd), hogy egy cég legfőbb prioritása a dolgozók jólléte. A cégek legfőbb célja a profit. De hol vannak ebben a kollégák, és a vezetők milyen hatást gyakorolhatnak rájuk? Ezt a kérdést járjuk körbe.


A vezetők hatása a kollégákra


Minden vezető hat a kollégáira. Az érzéseikre, a munkamoráljukra, a viselkedésükre, a hozzáállásukra. Összességében az életükre. Egy romboló, hozzá nem értő vezető alatt motiválatlan kollégák dolgozhatnak, ami negatívan hathat a cég eredményességére. Mit kell tenni egy vezetőnek, milyennek kell lennie, hogy a kollégái tűzbe menjenek érte? A kollégák törődést várnak, azt akarják, hogy inspirálják őket, és meg akarnak bízni a vezetőjükben.


Ami negatívan hat


Számok, számok és csak a számok. A kimutatások mentén vezetett cég rövid távon feléli az erőforrásait. Az eredményesség fontos, nem lehet figyelmen kívül hagyni, de a csak erre való fókuszálás negatív hatással lesz a vállalatra. 


Egy vezető, ha nem tudja elismerni a hozzá nem értését, nem lesz hiteles. Képzeljük el, hogy egy kiadott utasításból a beosztottnak világosan kiderül, hogy az téves, és aki ezután nehezen tiszteli a vezetőjét. A cég szempontjából célszerűbb és eredményesebb megbízni a szaktudással rendelkező dolgozókban, mint eljátszani, hogy tudjuk, amit nem tudunk.


Egy vezető jó, ha elérhető. Egy távoli irodából irányítani annyi, mint csukott szemmel vezetni. Érdemes meghallgatni a dolgozók gondolatait, ötleteit, kéréseit. Ha jól akarunk vezetni.


Hogy vezessünk jól?


A vezetők hatása kollégák hozzáállása akkor pozitív, ha az embereket előtérbe helyezi, így aknázva ki a csoport teljes erejét, elkötelezettségét és szaktudását. Egy kellő önismerettel rendelkező, empatikus vezető a kollégáit embereknek is látja, nemcsak munkavállalónak. A valódi és hosszú távú siker eléréshez ilyen vezetőre van szükség. Az embereket következetesen a profit elé kell helyezni. Nemcsak az emeli ki a jó vezetőt, hogy eredményes, hanem az is, hogy emellett empátiával irányít. Az ilyen vezető versenyelőnyt jelent az üzleti életben. 


A vállalti kultúra hagyományokra épül. Minden dolgozó a viselkedésével alakítja ezt, de az irányt a vezetők szabják meg. Meghatározzák a célokat és az értékrendet. Ezért fontos egy jó vezető. Egy jó vezető nem hagyja, hogy a cég elmozduljon a teljesítménycentrikusság felé. Nem a számok, az emberek a fontosak. A vezetőknek fontos szerepük van abban, hogy a kollégák minden időben jól teljesítsenek, és hűségesek maradjanak a céghez.


Vannak jó vezetők és rossz vezetők. A fentiekből kitűnik, hogy a kollégáknak és cégnek is az a jobb, ha egy jó vezetővel dolgozunk. Egy jó vezetővel jó dolgozni.

További blog bejegyzések
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom
internetes csalók

Vigyázat, az internetes csalók pszichológia eszközökkel manipulálnak!

2024.04.30.A pandémia időszaka alatt egyre több internetes tranzakciót bonyolítottunk le, szinte mindent az interneten keresztül voltunk kénytelenek vásáro...
Elolvasom