Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogadás Elutasítás

Séta beszélgetés alatt, beszélgetés séta közben

2021.05.20.

Meeting, üzleti tárgyalás, munkamegbeszélés séta közben csak a mai ember számára hangzik furcsán és szinte elképzelhetetlen időpazarlásnak tűnik. Ez pedig nem így volt a történelem során. Gondolkodni, beszélgetni, filozofálni séta közben szorosan összefüggött egymással.


Sétálva tanítás


Szókratész pl. nem alapított iskolát, hanem sétálva, beszélgetve vezette rá céltudatos módszerével hallgatóit az erkölcsi igazságok felismerésére. Sok más európai nagy gondolkodó, mint pl. Hegel, Kant, Kierkegaard is sétálva tanított.


Walking Meetings


Fedezzük fel újra ezt a „haszontalan” hasznos dolgot és használjuk ki előnyeit. Mondhatjuk azt is, hogy „Out of Your Box”, azaz bátran lépj ki a megszokott sémáidból, a mindennapi rutinból és kösd össze a mindennapos testmozgást egy lélekemelő, inspiráló beszélgetéssel vagy egy üzleti megbeszéléssel.

Hiszek a haszontalan dolgok fontosságában. Haszontalannak, időpazarlásnak tűnik a munka szempontjából egy séta, játszás a gyerekkel, 10 perc bambulás, egy kávézás, akár egy délutáni alvás, holott egyre több hangsúlyt kapnak a professzionálisan művelt relaxáció, meditáció, jóga, fókuszálás, mindfulness módszerei. A gyaloglás, a mese hallgatása, a bambulás, a játék semmivel sem értéktelenebb, mint az előbb felsoroltak. Sőt, ezek ráadásul ingyen is vannak.


Hányszor megfordult már velünk az, hogy nem az irodában, a tárgyalóteremben születtek meg az ötleteink, a megoldásaink a problémákra, hanem éppen mosogatás közben, vagy a zuhany alatt, vagy a kutya sétáltatása közben, vagy épp vezetéskor. A gondolat szárnyalását nem lehet irodaépületekbe zárni és kikényszeríteni, hogy legyen termékeny. Engedjük szabadjára és sétáltassuk meg a gondolatainkat. A séta ebben az értelemben megadja a „kisétálás” lehetőségét a gondterhelt, hétköznapi életből.


Lássuk, mit profitálhatunk egy sétálós megbeszélés során? Tegyünk egy sétát a téma körül:


· Napi fizikai aktivitás kipipálva

· Élénkíti a figyelmünket

· Más-más környezet új ötletekre inspirálhat

· Gondolat szárnyalása

· Friss levegő, természet szépsége, természetes fény, mely esztétikai élményt nyújt, csökken a stressz

· Fejleszti a fizikai, lelki jó-érzést

· Gyaloglás közben megszűnik a hierarchia és nyugodtabbak is vagyunk

· Építi a kapcsolatot a beszélgető társak között

· Nő a kreativitás, új megoldások születhetnek

· Ha csoportos a séta, erősíti a csoport spiritualitását

· Nincs az az érzés, hogy elvesztegetett idő

Hát ne üljünk a fenekünkön! Szabad egy sétára?

Szerző: Görög Anikó
Adatlap megtekintése
További blog bejegyzések
vezetok hatasa

Vezetők hatása a kollégákra

2021.09.24.Ábránd lenne azt gondolni (bár szép ábránd), hogy egy cég legfőbb prioritása a dolgozók jólléte. A cégek legfőbb célja a profit. De hol vannak e...
Elolvasom
Csaladi mintak

Családi minták: boldogság, vagy boldogtalanság

2021.09.22.Az emberiséget régóta foglalkoztatja a kérdés: mit hoztunk magunkkal, mit kaptunk őseinktől és ez milyen hatással van a jelenlegi életünkre? A n...
Elolvasom
megfelelesi kenyszert

Hagyd magad mögött a megfelelési kényszert!

2021.09.20.A megfelelési kényszert nem könnyű legyőzni, pláne akkor, amikor minden összedőlni látszik. Amikor az élet bonyolult, nehézkes, igazságtalan, és...
Elolvasom