Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

5 ok, amiért egyre kevesebben vállalnak gyereket

2021.06.11. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Elegendő alig néhány évtizeddel visszatekerni az idő fogaskerekét, és azt láthatjuk, hogy kirívó esetnek számított, ha valakinek nem volt gyermeke harmincéves kora előtt. Ez, legalábbis Európában és így hazánkban is, teljesen megváltozott, hiszen napjainkban jóval kevesebben vállalnak gyereket. Nagyítóval kell keresni azokat a párokat, akik még húszas éveikben a gyermekvállalás mellett döntenek, négy-, öt-, esetleg hatgyermekes családokat pedig tényleg csak elvétve találunk.


Mi okozta, hogy kevesebben vállalnak gyereket?


Mivel a gyermekvállalás a társadalom talán leglényegesebb kérdése, mindenki számára világossá vált, hogy a csökkenő tendencia okait mihamarabb szükséges megtalálni. Számos kutatás látott napvilágot, amelyek jelentős része átfogó lakossági felmérések alapján született meg. Összességében elmondható, hogy a lakosság egyre nagyobb arányban vesz részt a felsőoktatásban, azaz míg néhány évtizeddel ezelőtt 18, vagy akár 14 évesen munkába álltak, ezzel önálló keresettel rendelkeztek, ez mostanra már sokszor 24 éves kor előtt nem elképzelhető. Ezáltal nyilvánvalóan későbbre esik a párválasztás, ami mondani sem kell, hogy a legfontosabb pillére a sikeres gyermeknevelésnek. Szintén kiemelt jelentősége van az anyagi javak megteremtésének, amihez természetesen időre van szükség. Nyilván eltérő lehet az egyes párok véleménye abban a tekintetben, hogy mi az az anyagi szint, ami feltétlen szükséges a gyermekvállaláshoz. A többség egyetért abban, hogy nyugodt szívvel csak akkor vállalnak gyermeket, ha már rendelkeznek saját tulajdonú lakóingatlannal. Nos, ennek a meglétéhez szülői támogatás hiányában bizony jó pár kemény, munkával eltöltött év szükséges. Ezzel kalkulálva, már jól látható, hogy javában harmincas éveiben jár egy pár, mire ez a feltétel teljesül. Az is elképzelhető, hogy a pár mindkét tagja szereti a munkáját, amiben ennek következtében sikeresek, így a gyermeknevelés helyett egyszerűen a karrier mellett teszik le a voksukat. Régebben, főleg egy nő esetében, ez egyszerűen elképzelhetetlen lett volna, azonban ez napjainkban megszokott. Az iménti folyamat egyértelmű hozadéka is, hogy kevesebben vállalnak gyereket.


Kinyílt a világ


Tovább nehezíti a gyermeknevelést a napjaink társadalmára jellemző nagyfokú mobilitás. Régebben az volt a jellemző, hogy az emberek ott élték le az életüket, ahol megszületettek. Ott dolgoztak, ott alapítottak családot és ennek köszönhetően a testvérek és szülők, azaz a későbbi nagyszülők is a közelben voltak. A családi segítség jelentősen meg tudja könnyíteni a gyermeknevelésből fakadó nehézségeket, azaz ennek hiánya komoly, néha megoldhatatlannak tűnő problémákat is eredményezhet, aminek következtében a párok elvetik, legalábbis elodázzák a családalapítás gondolatát.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom