Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogadás Elutasítás

7 súlyos gyermeknevelési hiba, amit egyre több szülő elkövet

2021.04.19.

Gyermeket nevelni történelmi koroktól függetlenül nem egyszerű feladat. Napjainkban a felgyorsult életritmus, a végtelen mennyiségű, folyamatosan hömpölygő információ vélhetően tovább nehezítette a szülők helyzetét. Talán épp ezért számos gyermeknevelési hiba abból fakad, hogy túlzottan szeretnénk óvni gyermekünket a külvilágtól.


Összetett feladat, amit lehetetlen hiba nélkül teljesíteni


Egy csöppséget felkészíteni az életre, életünk vélhetően legnehezebb és egyben legfelemelőbb feladata is. Csak az nem követett el a gyermeknevelés során hibát, hibákat, aki nem nevelt soha gyermeket. Óvni, szeretni, tanítani, engedni kibontakozni, közben kordában tartani a szertelenséget – igencsak komplex folyamat. Valamennyi gyermek egy önálló entitás, így általános, minden szituációra érvényes, már előre kőbevésett gyermeknevelési szabályokat nem lehet és nem is kell alkalmazni. Viszont vannak olyan általános hibák, hibázási lehetőségek, amiket ismerve elkerülhetünk néhány kellemetlen tévedést.


Az egyik leggyakoribb gyermeknevelési hiba a

következetesség hiánya


Nyilván mindenki imádja a gyermekeit, így nem egyszerű feladat megbüntetni a lurkókat, pedig ez sokszor elkerülhetetlen. A legfontosabb, hogy mindig következetesnek kell lenni. Aki nem így tesz, megnehezíti a gyermek és a saját dolgát is, hiszen a következetesség hiányában a szülő szavahihetősége kérdőjeleződik meg. Komoly gyermeknevelési hibát követ el, aki soha nem dicséri a csemetéjét, de az is ront, aki túlzásba esik, azaz egyfajta sajátos magasztalással traktálja a gyermekét. Mindkét esetben önértékelési hibába hajszoljuk gyermekünket. A jutalmazással is ez a helyzet. Természetesen fontos, hogy érezze a gyermek az elismerést, amelyet akár tárgyi jutalmakkal is megadhatunk, de a túl sok jutalom oda vezethet, hogy a gyermek idővel már nem tud értékelni semmit. Ne kezeljük a gyermeket kis felnőttként! Egy gyereknek szüksége van a folyamatos útmutatásra. Bárminnyire lehet okos, attól még egy gyerekről beszélünk, akinek ha nincs kijelölve egy egyértelmű út, idővel biztosan össze fog zavarodni. Természetesen hagyhatunk választási lehetőségeket, azonban ezek számát érdemes szűk keretek közé szorítani. Súlyos gyermeknevelési hiba, ha olyat kérünk a gyermekünktől, amit még életkora miatt nem tud teljesíteni. Ez a későbbiekben nagy valószínűséggel azt eredményezi, hogy a már felnőtt gyermeknek folyamatosan súlyos önbizalomhiánnyal kell szembenéznie.


További blog bejegyzések
csomag

Mennyi „csomagot”, terhet cipelünk magunkkal?

2021.10.20.Tapasztaltuk-e már azt, hogy mennyivel könnyebb egy jól átgondolt hátizsákkal utazni a világban, mint egy zsúfolásig megpakolt, rosszul összevál...
Elolvasom
hazugsag

Hazugság: 5 árulkodó jel a testbeszédben

2021.10.18.A hazugság része a mindennapjainknak. Az igazság utáni vágyunk arra sarkallhat bennünket, hogy megpróbáljuk felismerni, amikor félre akarnak vez...
Elolvasom
lepj ki a komfortzonadbol

Hogyan lépj ki a komfortzónádból?

2021.10.15.Bevállalod? Amikor ez a mondat elhangzik, elértünk egy határhoz. A komfortzónánkat nehezen lépjük át, pedig a szakértők szerint ez egy nagyobb c...
Elolvasom