Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A bakancslista pszichológiája

2021.06.23. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Amennyiben azt a szót használjuk, hogy bakancslista, azokra a még remélhetően előttünk álló programokra gondolunk, amit mindenképpen szeretnénk megvalósítani a hátralévő életünk során. Ez lehet személyes kapcsolatok rendezése, ételkülönlegességek vagy extrémsportok kipróbálása, esetleg egzotikus desztinációk felkeresése. A sort még sokáig lehetne folytatni, a lényeg, hogy nem árt, ha mindenki rendelkezik egy célokkal teleírt listával.


Szigorúan a realitás talaján manőverezve


Egyes negatív vélemények szerint a bakancslista csak egy, a fogyasztói társadalom által gerjesztett, önös érdekekből létrejövő magamutogatás. Ez így igencsak erős kifejezés, azonban nem árt, ha meglévő, vagy éppen papírra vetés előtt álló bakancslistánkat a racionalitás talaján fogalmazzuk meg. Bakancslistákat általában akkor szoktunk készíteni, ha életünk komoly, jelentőségteljes pillanatához érkezünk el. Ez lehet a diploma megszerzése, egy gyermek születése, vagy egy szép kerek szülinap is, a lényeg, hogy ne ragadjanak el teljesen az érzelmek. Fontos, hogy bakancslistát a hétköznapi dolgok jobbá tételéhez, egyfajta mindennapos mankónak is készíthetünk, de csak a realitások figyelembe vételével. Ez több szempont miatt fontos. Egyrészt ha lehetetlen célokat tűzünk ki magunk elé, egyszerűen kudarcra predesztináljuk az életünket, ami minden bizonnyal boldogtalanságot eredményez. Másrészt, ha a célok megfogalmazása során nem ügyelünk egy diszkrét egyensúlyra, könnyen elképzelhető, hogy az életünk nem fog másról szólni, csak a leírt célok hajszolásáról. Nos, ebben az esetben már igaza van annak, aki a fogyasztói társadalom által kreált hedonizmust vizionálja.


Egy jó bakancslista ismérvei


Egy jól megfogalmazott bakancslista mindig szívből jön, soha nem a külső környezet elvárásainak, az ismerősök elkápráztatásának céljából íródik. Sok esetben segít minket lelassítani a nagy rohanásban, hiszen utat mutat, hogy a megfelelő, valóban fontos eseményekre tudjuk helyezni a fókuszt. Motiválttá tesz minket, mindezt úgy, hogy közben segít tartalmas, pozitív érzelmekkel teli életet élni. Egyszerűen már azáltal, hogy leírjuk a vágyainkat, megerősít minket abban, hogy elérjük a céljainkat. Nem ritka látvány, hogy turisztikai látványosságok előtt az ott kirándulók csak „ész nélkül” fotóznak, így valójában nem élik meg a látvány által nyújtott pillanatot. A bakancslistát ennek fényében próbáljuk úgy megtervezni, hogy a célok elérése után ne felmutatni akarjunk az élményt, hanem szívből megélni.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom