Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A bakancslista pszichológiája

2021.06.23. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Amennyiben azt a szót használjuk, hogy bakancslista, azokra a még remélhetően előttünk álló programokra gondolunk, amit mindenképpen szeretnénk megvalósítani a hátralévő életünk során. Ez lehet személyes kapcsolatok rendezése, ételkülönlegességek vagy extrémsportok kipróbálása, esetleg egzotikus desztinációk felkeresése. A sort még sokáig lehetne folytatni, a lényeg, hogy nem árt, ha mindenki rendelkezik egy célokkal teleírt listával.


Szigorúan a realitás talaján manőverezve


Egyes negatív vélemények szerint a bakancslista csak egy, a fogyasztói társadalom által gerjesztett, önös érdekekből létrejövő magamutogatás. Ez így igencsak erős kifejezés, azonban nem árt, ha meglévő, vagy éppen papírra vetés előtt álló bakancslistánkat a racionalitás talaján fogalmazzuk meg. Bakancslistákat általában akkor szoktunk készíteni, ha életünk komoly, jelentőségteljes pillanatához érkezünk el. Ez lehet a diploma megszerzése, egy gyermek születése, vagy egy szép kerek szülinap is, a lényeg, hogy ne ragadjanak el teljesen az érzelmek. Fontos, hogy bakancslistát a hétköznapi dolgok jobbá tételéhez, egyfajta mindennapos mankónak is készíthetünk, de csak a realitások figyelembe vételével. Ez több szempont miatt fontos. Egyrészt ha lehetetlen célokat tűzünk ki magunk elé, egyszerűen kudarcra predesztináljuk az életünket, ami minden bizonnyal boldogtalanságot eredményez. Másrészt, ha a célok megfogalmazása során nem ügyelünk egy diszkrét egyensúlyra, könnyen elképzelhető, hogy az életünk nem fog másról szólni, csak a leírt célok hajszolásáról. Nos, ebben az esetben már igaza van annak, aki a fogyasztói társadalom által kreált hedonizmust vizionálja.


Egy jó bakancslista ismérvei


Egy jól megfogalmazott bakancslista mindig szívből jön, soha nem a külső környezet elvárásainak, az ismerősök elkápráztatásának céljából íródik. Sok esetben segít minket lelassítani a nagy rohanásban, hiszen utat mutat, hogy a megfelelő, valóban fontos eseményekre tudjuk helyezni a fókuszt. Motiválttá tesz minket, mindezt úgy, hogy közben segít tartalmas, pozitív érzelmekkel teli életet élni. Egyszerűen már azáltal, hogy leírjuk a vágyainkat, megerősít minket abban, hogy elérjük a céljainkat. Nem ritka látvány, hogy turisztikai látványosságok előtt az ott kirándulók csak „ész nélkül” fotóznak, így valójában nem élik meg a látvány által nyújtott pillanatot. A bakancslistát ennek fényében próbáljuk úgy megtervezni, hogy a célok elérése után ne felmutatni akarjunk az élményt, hanem szívből megélni.

További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom