Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Ki az „elég jó anya”?

2021.06.15. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Abban mindenki egyetért, hogy személyiségfejlődés szempontjából az anya–gyermek kapcsolat meghatározó szerepet tölt be mindenki életében. Te is számtalanszor tetted már fel magadnak a kérdést: elég jó anya vagyok? Ha kételkedtél már magadban, olvass tovább: eláruljuk, milyen az elég jó anya.


Elég jó anya–gyermek kapcsolat a harmonikus életért


Az anya–gyermek kapcsolat alapjaiban határozza meg a gyerek életét. Az utód szükségleteire megfelelő módon reagáló, határtalan szeretetet nyújtó anya biztonságos érzelmi hátteret ad a gyermekének. Azok a gyermekek, akiknek mindez megadatik, kiegyensúlyozott felnőtt életre számíthatnak. Ha nem kapják meg az említett érzelmi alapokat, számos lelki probléma jelentkezhet a felnőttkori életükben. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem élhetnek harmonikus életet, ha nem adatott meg az elég jó anya–gyermek kapcsolat. Csupán arról van szó, hogy a negatív gyermekkori hatásokat átélőknek jobban meg kell küzdeniük a harmonikus életért, mint azoknak, akik rendelkeznek a megfelelő érzelmi alapokkal. Tökéletes szülő nincs, mindenki követ el hibákat. Azonban ezeket fel kell vállalni, törekedni kell a fejlődésre, csupán így lehet hiteles egy szülő.


Az elég jó anya szereti és támogatja a gyermekét 


Milyen az elég jó anya? A legfontosabb, hogy szerető és bátorító, ezáltal a gyermek bátran fedezi fel a világot, hiszen minden pillanatban érzi, hogy ehhez kellő támogatást kap. Fontos, hogy amellett, hogy szereti és védelmezi a gyermekét, kellő szabadságot is ad számára. Ehhez elengedhetetlen, hogy ne önmaga részének tekintse a gyermekét, hanem önálló emberi lénynek. Vagyis engedje a gyermek számára, hogy megtalálja a saját életútját és teljesítse azt. Az elég jó anya szereti és támogatja a gyermekét, nem avatkozik bele a választásaiba. Példát mutat számára, így tanítja meg arra, hogyan legyen erős, boldog és hogyan éljen harmonikus életet. A kevésbé jó anya elhanyagoló és durva, nem áll biztos háttérként a gyermeke mögött. Sokan nem is gondolnák, hogy a túlféltő és túlzottan aggodalmaskodó anyák is árthatnak a gyermeküknek. Arra a típusra gondolunk, akiket a saját szorongásai túlféltésre ösztönöznek. Ezáltal elérik, hogy a gyermekben is jelentkezzen a szorongás. Továbbá azt is elérik, hogy bűntudatot érezzen a gyermek, mikor szeretne elköltözni otthonról és önálló életet élni. Ilyen esetben az anya nem tekinti érett felnőttnek a gyermekét, azt sugallja, hogyha elköltözik, akkor hálátlan, miközben ő anyaként mindent megtett érte.

További blog bejegyzések
önkontroll

Sikereink egyik kulcsa: az önkontroll

2023.08.26.Önkontroll, önuralom, önfegyelem, több hasonló jelentésű szavunk van ezen képességünk kifejezésére. Az, hogy milyen mértékben vagyunk képesek rá...
Elolvasom
időgazdálkodás

Sosincs elég időnk – az időgazdálkodásról

2023.08.21.Nem érek rá, nincs elég időm, sok a dolgom... Mondunk, gondolunk időnként ilyen, vagy hasonló mondatokat. Az időnk valóban korlátozott: egy óra ...
Elolvasom
testi-fogyatekossag

Testi fogyatékosság, és bizonyítás

2023.04.19.Akár vak vagy, vagy nem hallasz, akár mozgásodban vagy korlátozott, mindig hallhatsz ilyen jelzéseket a társadalom részéről. Én vakként, főleg g...
Elolvasom