Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A boldog család titka

2020.12.10. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A család egy leszármazotti kötelék, ami táplál és erőt ad. Gazdasági egység és szociális szövetség. Támogató háttér. A biztonság menedéke. A feltétel nélküli szeretet miliője. Felbecsülhetetlen érték. Mérhetetlen hatalom. Minél többet érzünk magunkénak a fenti mondatokból, annál idillibb a saját családi létünk. De nézzünk kicsit a szavak mögé: vajon mi a boldog család titka?


A boldog családi élet alapjai


Egyet biztosan leszögezhetünk: a boldog családi lét nem egy állapot, amit ha egyszer elértünk, nyugodtan hátradőlhetünk, és lógathatjuk a lábainkat. A boldog család titka témakör első alaptézise, hogy nem csupán megteremtenünk kell azt az érzelmileg stabil, harmonikus, szeretetteljes légkört, amelyben mindenki jól érzi magát, hanem meg is kell őriznünk, sőt ha esetleg kicsit megrongálódott, akkor újra is kell építenünk, és ez bizony folyamatos munkát, kompromisszumkészséget, kitartást jelent.


Második pontként említsük meg az egyéni boldogságfaktort! Joggal kérdezhetjük: ha a családtagok önmagukban boldogok, az automatikusan generálja a családi elégedettséget is? Egy biztos, amennyiben önmagunkkal jóban vagyunk, akkor toleránsabbak, elfogadóbbak leszünk a környezetünk irányába, és ezzel az attitűddel a többiek számára stabilabb alapokat adunk a kiteljesedéshez, a privát jókedv megvalósításához.


Az önismeret mellett nem elhanyagolható komponens az empátia képessége sem a boldog család titka topikjában. Fontos a tagok érzelmeinek elfogadása, személyi szabadságuk tiszteletben tartása, szeretetnyelveik megismerése, egyéni igényeik, szükségleteik figyelembe vétele, ezek ügyes integrálása a kollektív családi célok közé. 


Nélkülözhetetlen az egymással töltött minőségi idő, a közös nevetések, közös emlékek. Kevés erőteljesebb közösségformáló erő létezik az együtt átélt élménynél. Jó felemlegetni, klassz rá visszagondolni – a vidám nosztalgiázások minden családot remekül összefognak.


Ne felejtsük ki az őszinteség központi szerepét és a megbocsátási hajlandóságot se! Emberek vagyunk, vétünk hibákat. Nincsenek helyrehozhatatlan szituációk, végzetesen elrontott helyzetek. Mindenre lehet megoldás, ha tényleg akarjuk. Pláne, hogy a karöltve megoldott malőrök is kiváló kapcsolatmélyítő faktorok.


A boldog család titka az, hogy ritka?


Tény, hogy nem egyszerű minden pillért maradéktalanul mindig betartani, de emlékezzünk rá, hogy nem is ez a cél! A boldog család nem illúzió, de nincs a világon egyetlen egy főnél nagyobb léptékű közösség sem, ahol ne fordulnának elő viták, ne lennének konfliktusok, így ne görcsöljünk rá a szükségesnél nagyobb mértékben. A lényeg, és valójában pont ez a boldog család titka, hogy szükséged van rájuk, nekik is szükségük van rád, és nem fordultok el egymástól akkor sem, ha az élet nem csupa napsütés.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom