Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A határidők pozitív hatása a teljesítményre

2021.04.29. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A felnőtt lét sajátos velejárója a határidőkkel való együttélés. Nem csupán munkahelyi sajátosság ez, a civil életben is egymást érik a határidők, legyen szó akár a csekkek befizetéséről, akár a gyerekek iskolai dolgairól szülői szemszögből. Van azonban egy meglepő hírünk: a határidőknek pozitív hatása van az emberi teljesítményre.


A határidők pozitív hatása a munkahelyen


Noha a mindennapi életben is számtalan helyen találkozhatunk velük, a határidők mégiscsak a munkahelyünkön vannak leginkább jelen. Egy beszámoló a soron következő értekezletre, vagy éppen egy projekt dokumentációjának időben való leadása mind olyan dolgok, amelyek hallatán sok embernek automatikusan görcsbe szorul a gyomra. Épp ezért volt meglepő az a kutatás, amit Maayan Katzir és kollégái végeztek Tel-Avivban. A professzor egyetemistákkal végzett kísérletében arra a következtetésre jutott, hogy bár a határidő jelentős mértékben megnövelte az egyén stressz-szintjét, ezzel egy időben pozitív hatással volt a végső teljesítményre is. Azok a résztvevők, akik a feladatok elvégzése során tisztában voltak a hátralevő, megoldandó feladatok számával, jobban teljesítettek, mint azok a társaik, akik nem rendelkeztek erről információval. Nem csupán arról volt szó, hogy jobban beosztották az erejüket, és jó hatással volt a kitartásra az ismeret, a feladatmegoldások eredménye is ugyanezt erősítette meg. Jóval korábban ismert volt az a tény, hogy a professzionális kerékpározók, vagy éppen az autóversenyzők jobban teljesítettek abban az esetben, ha időközönként ismertették velük a hátralevő távot. Ilyenkor valahogy jobban beosztották az erejüket és koncentrációjukat. Mi több, a hosszú távokon versenyző kerékpározók saját elmondásuk szerint nem is tudták volna másképp teljesíteni az embert próbáló etapokat. 


Működik a való életben is?


Márpedig a fentiek azt bizonyítják, hogy ha a határidők pozitív hatása jelen van a szellemi feladatoknál és a fizikai igénybevételnél is, akkor bizony a magánéletünkben, a hétköznapokban is jobban járunk, ha ezekhez kötjük feladatainkat. Természetesen nem azt állítjuk, hogy a csekkeket jó érzés befizetni. Inkább arról van szó, hogy a tapasztalat azt mutatja, jobban járunk, ha a halogatás helyett megkötik a kezünket a határidők. Ha legközelebb ilyen szempontból közelítjük meg a közelgő szülői értekezlet időpontját is, lehet, hogy az ezzel járó stressz szintjét is le tudjuk csökkenteni valamelyest. A teljesítmény javulásához pedig, mint láthattuk, kétség sem férhet.


További blog bejegyzések
arulkodo jel a testbeszedben

Bemutatkozás: 5 árulkodó jel a testbeszédben

2023.01.31.1. Az első árulkodó jel: a szem A bemutatkozás egyik alaptézise, hogy a másik szemébe nézünk. Ez nem azt jelenti, hogy kiszúrjuk, felnyársaljuk ...
Elolvasom
szemelyisegfejlodesunk nyolc szakasza

A személyiségfejlődésünk nyolc szakasza

2023.01.25.Erikson pszichoszociális fejlődésmodellje Erik H. Erikson fejlődéspszichológus alkotta meg azt a pszichoszociális fejlődésmodellt, amely nyolc k...
Elolvasom
mierted

A miérted

2023.01.18.A motiváció kérdésköre A motiváció nem más, mint egy belső erő, késztetés valamilyen cselekedet megtételére. Pl. ha valamit szeretnél venni, vag...
Elolvasom