Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A határidők pozitív hatása a teljesítményre

2021.04.29. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A felnőtt lét sajátos velejárója a határidőkkel való együttélés. Nem csupán munkahelyi sajátosság ez, a civil életben is egymást érik a határidők, legyen szó akár a csekkek befizetéséről, akár a gyerekek iskolai dolgairól szülői szemszögből. Van azonban egy meglepő hírünk: a határidőknek pozitív hatása van az emberi teljesítményre.


A határidők pozitív hatása a munkahelyen


Noha a mindennapi életben is számtalan helyen találkozhatunk velük, a határidők mégiscsak a munkahelyünkön vannak leginkább jelen. Egy beszámoló a soron következő értekezletre, vagy éppen egy projekt dokumentációjának időben való leadása mind olyan dolgok, amelyek hallatán sok embernek automatikusan görcsbe szorul a gyomra. Épp ezért volt meglepő az a kutatás, amit Maayan Katzir és kollégái végeztek Tel-Avivban. A professzor egyetemistákkal végzett kísérletében arra a következtetésre jutott, hogy bár a határidő jelentős mértékben megnövelte az egyén stressz-szintjét, ezzel egy időben pozitív hatással volt a végső teljesítményre is. Azok a résztvevők, akik a feladatok elvégzése során tisztában voltak a hátralevő, megoldandó feladatok számával, jobban teljesítettek, mint azok a társaik, akik nem rendelkeztek erről információval. Nem csupán arról volt szó, hogy jobban beosztották az erejüket, és jó hatással volt a kitartásra az ismeret, a feladatmegoldások eredménye is ugyanezt erősítette meg. Jóval korábban ismert volt az a tény, hogy a professzionális kerékpározók, vagy éppen az autóversenyzők jobban teljesítettek abban az esetben, ha időközönként ismertették velük a hátralevő távot. Ilyenkor valahogy jobban beosztották az erejüket és koncentrációjukat. Mi több, a hosszú távokon versenyző kerékpározók saját elmondásuk szerint nem is tudták volna másképp teljesíteni az embert próbáló etapokat. 


Működik a való életben is?


Márpedig a fentiek azt bizonyítják, hogy ha a határidők pozitív hatása jelen van a szellemi feladatoknál és a fizikai igénybevételnél is, akkor bizony a magánéletünkben, a hétköznapokban is jobban járunk, ha ezekhez kötjük feladatainkat. Természetesen nem azt állítjuk, hogy a csekkeket jó érzés befizetni. Inkább arról van szó, hogy a tapasztalat azt mutatja, jobban járunk, ha a halogatás helyett megkötik a kezünket a határidők. Ha legközelebb ilyen szempontból közelítjük meg a közelgő szülői értekezlet időpontját is, lehet, hogy az ezzel járó stressz szintjét is le tudjuk csökkenteni valamelyest. A teljesítmény javulásához pedig, mint láthattuk, kétség sem férhet.


További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom