Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A hatékony időtöltés és a szomorúság elkerülése

2021.07.19. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Mi az a hatékony időtöltés? Mi számít értelmes tevékenységnek? A koronavírus-járvány okozta karantént vizsgáló friss tanulmány kimutatta, az olyan tevékenységek, amikről valójában tudjuk, nem sok értelmük van, frusztrálttá, elégedetlenné tesznek bennünket. Mi a megoldás? A minőségi idő, amit magunkra fordítunk. Mutatjuk, hogyan kell!


A hatékony időtöltés titkai


Egy nemrég megjelent kutatás szerint az olyan emberek, akik olyan tevékenységet végeztek a karantén alatt, amit saját maguk is értelmesnek tartottak, amit szívesen csináltak, sokkal elégedettebbnek érezték életüket, mint akik csak lefoglalták magukat valamivel. Ez az érzés azonban nemcsak a karantén alatt jellemző, hanem minden egyes hétköznapunkra is. Az értelmetlen dolgok, például a cél nélküli tévézés frusztrálttá, idegessé, sőt dühössé is tehet.


Sokan a karantén alatt is megtalálták valamilyen formáját annak a tevékenységnek, amit szeretnek csinálni. Aki például a barátaival szeret edzeni, annak érdemes volt közös online tréninget tartania, így nem kellett lemondani erről az érzésről. A karantén alatt kialakult esetleges új hobbik, például a kenyérsütés vagy a horgolás is lehet új értelmes tevékenységi forma, amit rendszeresíthetünk az életünkben. Aki a karantén előtt olyan tevékenységeket végzett, amik boldoggá tették, értelmesek voltak, de a Covid19 óta nem volt lehetősége ennek folytatására, akkor most itt az ideje újra foglalkozni vele. Találjuk meg a módot arra, hogyan lehet újra hatékony időtöltés mellett boldog perceket szerezni magunknak. 


Mire volt még jó a kutatás?


Nem meglepő, hogy kiegyensúlyozottabbnak érezzük magunkat, ha olyan tevékenységet végzünk, amit szeretünk, aminek látjuk értelmét. Boldogabbnak, teljesebbnek érezzük magunknak, mint az értelmetlen, pusztán időtöltő tevékenységgel. Ilyennek számít a közösségi oldalunk falának folyamatos nézegetése is. Az olyan elfoglaltságok, amik számunkra valójában értéktelenek, nem adják vissza ezt az érzést egy pillanatig sem. 


Az említett kutatás egyértelműen kimutatta, hogy pusztán azzal, hogy kitöltjük valamivel a rendelkezésünkre álló időt, nem okozunk akkora kielégülést, mintha valóban értelmét látnánk a végzett tevékenységnek. Akik a kutatásnál azt a választ adták, hogy valójában nem volt értelme a végzett tevékenységnek, jóval frusztráltabbnak vallották magukat. Az egyik tanulság ebből, hogy a pozitív, valamint a negatív érzések nem szüntetik meg egymást, hiszen mindkettőt lehet és szabad éreznünk. Ettől azonban nem leszünk feltétlenül elégedettek.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom