Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A kisállattartás hatásai testi-lelki egészségünkre

2021.06.07. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Hazánkban a háztartások mintegy ötven százalékában tartanak kutyát, ez magas aránynak számít világszerte. Ott van a macskák és az egyéb élőlények is, amelyek javítják a kisállattartás adatait Magyarországon. De milyen előnyeink származnak abból, ha van házi kedvencünk?


Rengeteg pszichológiai előnye van, ha valaki a kisállattartás mellett dönt. A bennünket ért hatások ilyenkor kivétel nélkül mind pozitívok, mert örömünket leljük a kis élőlényekben. Bármilyen állatról legyen szó, tudnunk kell hozzá kapcsolódni, felelősséget vállalni. Vegyük sorra a legelőnyösebb pszichológiai hatásokat. 


Nincs többé magány


Ezek az állatok kiváló partnerek, társaságot jelentenek azok számára, akik erre vágynak. Sokaknak az, hogy van mellettük egy másik élőlény, azt jelenti, hogy kevésbé érzik magukat magányosnak, elszigeteltnek. 


Javul az önértékelés


Az, hogy amikor belépünk a házba vagy a kertbe, egy szőrös négylábú összeugrál, körénk dörgölőzik, a pozitív visszacsatolás érzésével jár együtt. Ha valaki ragaszkodik hozzánk, hűséges és persze feltétel nélkül szeret, nagymértékben javítja az önértékelésünket


Az emberi kapcsolatokat is javítja


A kisállattartás egyik legmeglepőbb következménye, hogy fokozza az emberek közötti interakciót, javítja a társas kapcsolatokat. Idegenekkel elegyedünk szóba kutyasétáltatás közben, illetve bizonyítottan több látogatóval rendelkezik az, akinek van házi kedvence. 


Stresszcsökkentés


Pusztán az, ha megsimogatunk egy kiskutyát, kiscicát vagy éppen gekkót, csökkenti a stresszt. Bizonyítottan csökken tőle a vérnyomásunk és a szívritmusunk – érdemes önvizsgálatot tartani egy ilyen tevékenység után. Egy cica dorombolása segíti a megnyugvást, míg a fizikai kontaktusok a szorongást is csökkenthetik. 


Mozgás!


Leginkább a kutyákra jellemző, hogy mozgásra késztetik a gazdit, de ott vannak a lovak is, amiket ide lehet sorolni. Bármilyen állatról legyen szó, tudatosabb életre, egészségesebb hozzáállásra késztetik a körülöttük élő embereket. A kutyusok mozgásigényéről könyveket lehetne írni – ha ilyen négylábúban gondolkodsz, készülj fel a sétákra, a biciklis kalandozásokra, mert nem hagyja, hogy otthon maradj. A mozgás bizonyítottan jó hatással van a pszichére, szóval a kisállattartás egyik legnagyobb előnye éppen ez. 


Önismeret


Tanulhatunk saját magunkról, ha állatot tartunk. Megmutatják, hogyan viselkedünk társas helyezetekben, miként gondoskodunk másokról. Az, hogy miként kommunikálunk a lovakkal, sokat elárul vezetői készségünkről, nem véletlen, hogy ezeket az állatokat terápiák során is használják.

További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom