Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A miérted

A cím furcsa lehet számodra, de egy nagyon fontos kérdést szeretnék most részletezni. Hiszen nagyban hozzájárul ahhoz, hogyan tudunk tervezni, illetve mennyire vagyunk valójában motiváltak. Hiszen tudjuk jól, tervek, és motiváció nélkül nincs eredményes változás.

2023.01.18. | Szerző: Krizbai Terézia

A motiváció kérdésköre


A motiváció nem más, mint egy belső erő, késztetés valamilyen cselekedet megtételére. Pl. ha valamit szeretnél venni, vagy nagyobb felújítást tervezel, amit tudsz, hogy sok kiadással fog járni, akkor lehet ez az a késztetés(drive), ami motivál arra, hogy felkelj reggel, és akkor is menj el dolgozni, ha nincs kedved. 


Ezen kívül motiválhatnak úgymond nagyobb álmok is, hiszen vágyhatsz pl. arra, hogy saját magad főnöke lehess, akár dolgozni tudj a világ bármely pontjáról. Ilyenkor ez a vágy is mindig a tettek mezejére vezethet. 


Miért fontos ezzel foglalkoznunk? 


A válasz egyszerű. Ha nincs meg a cselekvéseid miértje, hiába tervezel el bármit, a könnyebbik utat választod, akár feladod. Személyes példa: Jelenleg egy továbbképzést végzem, s ez sok elfoglaltsággal jár. Bizony sokszor nincs kedvem leülni tanulni, viszont tudom, ilyenkor mire gondoljak. Nekem a mély miértem a tanuláshoz az, hogy minél több módszer van a kezemben, annál több embertípuson tudok segíteni. 


Tehát fontos, ha teszel valamit, legyen az egy diéta, egy tanfolyam elvégzése, vagy akár egy fontos döntés meghozatala, mindig keresd meg a miértedet hozzá, hisz ez fog vezetni az utadon, nehézségeidben erőt ad majd. 


Ha pontosan nem tudod, mit is szeretnél, akkor először határozd meg, mit nem szeretnél. Sokszor ezt könnyebb kitalálni, ugyanis nagyon sok esetben a motiváció valami nagyon mélyről jövő, negatív élményből fakad. Pl. ha valaki nagy szegénységben él, valószínű, nem olyan életet tervez felnőttként családja számára. Ilyenkor, mint láthatod, megfogalmazódik, hogy az illető mit nem szeretne, de rögtön előjön, hogy mit igen. Nem szeretne leendő családjával nagy szegénységben élni, viszont szeretne kiegyensúlyozott életet biztosítani számukra. 

 

Mit tehetsz, ha nem tudod igazán, hogy mit szeretnél? 


Tedd fel magadnak a következő kérdéseket: 


  • Mit NEM szeretnék? 
  • Mit igen?

Ha nem tudod, hogy pontosan mit, elkezdheted a következő kérdések mentén keresni pl.:


  • Mi érdekel?
  • Mitől lehetnék kiegyensúlyozottabb?
  • Mi tenne boldoggá engem, és családomat?
  • Mi biztosíthatja a jobb megélhetést?
  • Mire vágyom, vágyunk?

Fontos, hogy tedd félre a megfelelési vágyat, ilyenkor érdemes leírnod magadnak, ami eszedbe jut. 


Mikor megtaláltad, vagy már eleve tudtad, mit szeretnél, érdemes beszélni a miértekről, és tervekről. Írd le magad számára a következő kérdéseket, és a magad válaszait rájuk:


  • Mit szeretnék?
  • Mi motivál, mi késztet rá?
  • Hogyan szeretném megvalósítani?
  • Mikor szeretném, hogy megvalósuljon?

Ezek a kérdések segíthetnek a tervezésben, megvalósításban. Sose feledd jutalmazni magad a lépések megtételét követően, hiszen az önjutalmazás motiváló. 


Természetesen kitalálhatsz más kérdéseket is. Lényeg, hogy a kérdések nyitott végűek legyenek, tehát ne igennel, vagy nemmel lehessen válaszolni rájuk. Ha a héten többször, akár naponta tudsz a miértjeiddel foglalkozni, könnyebb lesz reggel felkelned, és a tettek mezejére lépned. Hiszen a kitartásra a nehéz időszakokban lesz szükséged. Ebben segítenek a miértjeid. Ennek megtalálásához kívánok sok szerencsét, és kitartást neked!

Szerző: Krizbai Terézia
Adatlap megtekintése
További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom