Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A problémás anyós-meny kapcsolat következményei és megoldásai

2021.08.23. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Ki ne hallott volna már „anyósvicceket”? Vajon van alapjuk? Lehetnek kellemetlenek az anyósok? Minden esetben problémás az anyós-meny kapcsolat? Igyekeztünk megválaszolni a kérdéseket. 


Mit lehet tudni az anyós-meny kapcsolatról?


Bizonyított, hogy a nők között gyakrabban fordulnak elő konfliktusok a családban. Ez hatványozottan valósul meg az anyós-meny kapcsolat esetén. Ez a kapcsolat azért is más, mert nem vérkapcsolatról van szó. Jó néhány esetben az anyósok jónak ítélik meg a kapcsolatot, miközben a meny szemszögéből az egy kritizáló viszony. Ennek többnyire kommunikációs problémák állnak a hátterében. Gyakran fellelhető a versengés, mivel az anyós és a meny egyaránt küzd a férj kegyeiért. Olykor élvezi ezt a férj, bár az esetek többségében inkább kínos számára a helyzet, hiszen az édesanyja és a felesége közti viszály kellős közepén találja magát. Nem minden esetben vannak nyílt harcok, sok család esetében annyit eredményez a rossz viszony, hogy az anyós nem látja szívesen vendégségbe a menyét, a meny pedig próbálja elkerülni az anyóssal való találkozást.


A legtöbb esetben a megoldás a megfelelő kommunikációban keresendő


A problémás anyós-meny kapcsolat akár a fiatalok házasságára is kihathat, gondot okozhat. Hosszabb távon mindez az unokák és a nagyszülők kapcsolatára is negatívan hathat. Előfordulhat, hogy a rossz anyós példa megmarad a menyben és később ő is alkalmazni fogja a saját menyével szemben. A problémás anyós-meny kapcsolat hátterében az eltérő értékrendszer, a másfajta nevelés is állhat. Sokszor alakulnak ki viták a házvezetés vagy a gyereknevelés kapcsán. Miközben az anyós a saját tudásában bízik, a meny a saját édesanyjától tanultakat szeretné alkalmazni. Mindez számos vita alapja lehet. A problémás anyós-meny kapcsolat hátterében számos esetben különféle feldolgozatlan események és traumák is megbújnak. A legtöbb esetben a megoldás a megfelelő kommunikációban keresendő. Vitás helyzeteket követően nem a férjnek kell panaszkodni, hanem fel kell keresnie egymást az anyósnak és a menynek, majd meg kell beszélniük a problémát. A férjnek való panaszkodás csupán frusztrációt és tehetetlenséget szül benne, hiszen nem akar egyik fél oldalára sem állni. Minőségi és rendszeres kommunikációval javítható az anyós-meny kapcsolat, elkerülhetőek a negatív következmények. Mindemellett le kell osztani a szerepeket: az anyós ne akarjon az unokákkal kapcsolatban anyai szerepekbe lépni, a meny pedig ne akarjon a férj anyjának szerepébe kerülni.

További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom