Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A problémás anyós-meny kapcsolat következményei és megoldásai

2021.08.23. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Ki ne hallott volna már „anyósvicceket”? Vajon van alapjuk? Lehetnek kellemetlenek az anyósok? Minden esetben problémás az anyós-meny kapcsolat? Igyekeztünk megválaszolni a kérdéseket. 


Mit lehet tudni az anyós-meny kapcsolatról?


Bizonyított, hogy a nők között gyakrabban fordulnak elő konfliktusok a családban. Ez hatványozottan valósul meg az anyós-meny kapcsolat esetén. Ez a kapcsolat azért is más, mert nem vérkapcsolatról van szó. Jó néhány esetben az anyósok jónak ítélik meg a kapcsolatot, miközben a meny szemszögéből az egy kritizáló viszony. Ennek többnyire kommunikációs problémák állnak a hátterében. Gyakran fellelhető a versengés, mivel az anyós és a meny egyaránt küzd a férj kegyeiért. Olykor élvezi ezt a férj, bár az esetek többségében inkább kínos számára a helyzet, hiszen az édesanyja és a felesége közti viszály kellős közepén találja magát. Nem minden esetben vannak nyílt harcok, sok család esetében annyit eredményez a rossz viszony, hogy az anyós nem látja szívesen vendégségbe a menyét, a meny pedig próbálja elkerülni az anyóssal való találkozást.


A legtöbb esetben a megoldás a megfelelő kommunikációban keresendő


A problémás anyós-meny kapcsolat akár a fiatalok házasságára is kihathat, gondot okozhat. Hosszabb távon mindez az unokák és a nagyszülők kapcsolatára is negatívan hathat. Előfordulhat, hogy a rossz anyós példa megmarad a menyben és később ő is alkalmazni fogja a saját menyével szemben. A problémás anyós-meny kapcsolat hátterében az eltérő értékrendszer, a másfajta nevelés is állhat. Sokszor alakulnak ki viták a házvezetés vagy a gyereknevelés kapcsán. Miközben az anyós a saját tudásában bízik, a meny a saját édesanyjától tanultakat szeretné alkalmazni. Mindez számos vita alapja lehet. A problémás anyós-meny kapcsolat hátterében számos esetben különféle feldolgozatlan események és traumák is megbújnak. A legtöbb esetben a megoldás a megfelelő kommunikációban keresendő. Vitás helyzeteket követően nem a férjnek kell panaszkodni, hanem fel kell keresnie egymást az anyósnak és a menynek, majd meg kell beszélniük a problémát. A férjnek való panaszkodás csupán frusztrációt és tehetetlenséget szül benne, hiszen nem akar egyik fél oldalára sem állni. Minőségi és rendszeres kommunikációval javítható az anyós-meny kapcsolat, elkerülhetőek a negatív következmények. Mindemellett le kell osztani a szerepeket: az anyós ne akarjon az unokákkal kapcsolatban anyai szerepekbe lépni, a meny pedig ne akarjon a férj anyjának szerepébe kerülni.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom