Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A videójátékok negatív hatásai a párkapcsolatra

2021.08.25. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A túl sok videójátékból eredő kapcsolati slamasztika gyakori a játékosok és párjaik körében. Amikor az emberek túlságosan rászoknak a videójátékokra, bizony elhanyagolják életük más területeit, és ebben élen járnak a támogató érzelmi kötelékek, hiszen ezek igényelnék a lehető legtöbb törődést. A kapcsolatok fenntartásához tetemes befektetett munkára van szükség, pont úgy, mint egy növény esetében – ha sokáig elhanyagolod, sajnos elhervad. A párkapcsolatoknak rendszeres ápolást igényelnek, hogy növekedhessenek, fejlődhessenek. Amikor azonban egy ember idejének nagy részét videójátékokkal tölti, nem marad ideje romantikázni. Nézzük, vajon mik a videójátékok negatív hatásai a párkapcsolatokra.


A videójátékok negatív hatásai a románcokra


Ismersz olyan felnőtt játékost, aki végül nem vált az imádott játék rabjává? Valahogy ezek mindig a „mindent vagy semmit” elvei alapján működnek – nem igazán látni olyat, aki csak egy kicsit belekeveredik, majd gyorsan szabadul. A videójátékok sajátos természettel bírnak: sokkal jobban és hatékonyabban el tudnak vinni a valóság talajáról, mint bármi más, és gondoljunk bele, ez egy egyetlen gombnyomásra elérhető tevékenység. Ezek tükrében a videójátékok sajnos sokkal inkább bántják a kapcsolatokat, mint ahogy azt első körben gondolnánk. A következőkben részletesen belemegyünk a videójátékok negatív hatásait hordozó viselkedési mechanizmusok tárgyalásába, maradj velünk!


15 kapcsolatgyilkoló következmény


 1. Érzelmi megcsalás a videójáték és közössége főszerepével.
 2. A hamis, kibernetikai stresszérzet ingerült és feszült viselkedésmintákat eredményezhet.
 3. A játékos többnyire olyan helyzetbe kényszeríti partnerét, amiben a sértett félnek állandóan nyaggatnia kell, ez mindkét fél részéről frusztrációt hoz létre.
 4. Exkluzív klub más játékosokkal saját nyelvezeten, amiből egyértelműen kirekesztve érzi magát az amúgy persze imádott, csak elhanyagolt kedves.
 5. A tévé szinte állandóan foglalt.
 6. Antiszociális magatartás.
 7. Olyan világokat hozhatnak létre a játékosban, amelyek mérhetetlenül izgalmasabbak, mint a valóság, ezáltal elégedetlenséget, sőt depressziót generálhat.
 8. Hamis kontrollérzetet ad. A játékvilágban az illetőnek magasszintű navigációs lehetőségei vannak: lehet, hogy fegyverekkel rendelkezik, lehet, hogy teljes mértékben irányíthatja, hogy karaktere és más szereplők mit csináljanak, hogyan bánjanak vele, mit tegyenek meg érte, és elkezdheti azt hinni, hogy ez a hatalma a kapcsolatában is megvan. De nincs.
 9. Pénzügyi teher.
 10. Elhanyagolt karrier.
 11. Menekülés a párkapcsolati konfliktusok elől.
 12. Problémák a szexualitás terepén is az eltolódott bioritmusok miatt.
 13. Mivel egyfajta függőség, a játékos egyszerűen nem hajlandó szembesülni problémái érzelmi vagy mentális forrásaival.
 14. Soha véget nem érő csata a társ számára, hogy tudjon izgalmasabb lenni a kedvenc videójátéknál.
 15. Inaktivitást és érdektelenséget realizál.
További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom