Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Az utazás jótékony hatásai

2022.07.20. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

„A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.” - szokták gyakran idézni Szent Ágoston mondását. Nem véletlenül, hiszen utazással olyan tapasztalatokra, élményekre tehetünk szert, amelyek tágítják ismereteinket és jótékonnyal hatással lehetnek testünkre és elménkre egyaránt. Az utazás előnyei.


Kimozdít a megszokott mindennapokból


Az utazás kényelmetlen, olykor nehézkes dolog, amire sok ember nem is szívesen szánja rá magát. Egy utazás ugyanis kimozdít a megszokott mindennapokból, gondolkozásra, cselekvésre késztet, más hozzáállást igényel a szokásosnál. Éppen ezért jó! Az embernek ugyanis gyakorta szüksége lenne arra, hogy egy kicsit kibillenjen, új impulzusokat kapjon, és az utazás ezt tudja, rendre újfajta helyzetbe hoz, nagyszerű élményekkel gazdagítva az utazót.


Nyitott szemmel és lélekkel


Ha utazunk, mindenképpen érdemes nyitott szemmel és lélekkel tenni azt. A világ természeti és épített látványosságai mellett ugyanis nagyon sok minden mást is láthatunk és érezhetünk. Ha nyitottak vagyunk, akkor befogadhatjuk eltérő kultúrák és szokások világát, ezekből pedig merítkezhetünk. Miközben bővítjük ismereteinket, fokozatosan többek leszünk lelkileg, emberileg is, a tapasztalatok rögzülnek, beépülnek, hasznosulnak olyan időben és helyeken is, amelyekre talán nem is számítunk.


Az alkalmazkodás sok mindenre megtanít


Az utazás a tapasztalás mellett egyben alkalmazkodás is, ami sok mindenre megtaníthat bennünket. Átértékel bizonyos dolgokat, alázatot, szerénységet, bölcsességet adhat, megváltoztathatja a világról való gondolkodást, előítéleteket rombolhat le. Miközben a világot megismerjük, jobban megismerjünk önmagunkat, útitársunkat is. Ki, hogyan viselkedik új helyzetekben, megváltozott környezetben? Miként reagálunk magunk, olyan dolgokra, amelyek váratlanok, szokatlanok, újak?


Bármely utazás lehet pozitív kihívás


Utazás persze rengetegféle létezik, a klasszikus nyaralástól kezdve az üzleti hétvégéig számos típus akad. Igazából mindegy, melyikről beszélünk, ha megvan bennünk a kellő nyitottság és kíváncsiság, mindegyikből képesek vagyunk profitálni. Legyen az egy távol-keleti egy hónap, vagy csupán egy hétvégi kirándulás egy szomszédos országban, a lényeg úgyis az, hogy úton vagyunk és megváltozik a helyzetünk a világban. Más gondolkodásra leszünk késztetve, tervezni és ötletelni kell, olykor pedig reagálni a váratlan helyzetekre.


Győzzük le a szorongást és félelmet!


Az utazás jelentette megváltozott élethelyzet persze stresszel is jár, azonban ezt a típusú stresszt képesek lehetünk pozitívvá formálni. Ha megoldjuk az utazás jelentette kihívásokat, az óriási löketet tud adni, az élet bármely más területén kamatoztatni tudjuk új ismereteinket. Természetes, hogy egy utazás nem minden esetben komfortos, előfordulnak rosszul sikerült víkendek, negatív gondolatok, félelmek is útitársul szegődhetnek mellénk. Ahogyan a stressz, a szorongás is átkonvertálható izgalommá, a félelmeket legyőzni pedig nagyszerű érzés.

További blog bejegyzések
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom
mentalis_egeszseg

Mentális egészség

2023.12.18.A mentális egészség A mentális egészség egy nagy gyűjtőfogalom, ami magában foglalja az érzelmi, pszichológiai és szociális jóllétet, ezáltal be...
Elolvasom