Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Tanuljunk meg relaxálni!

2021.07.22. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A stressz okozta problémák egyre inkább ismertebbek, népbetegségnek számítanak a következményei. Ha megtanulsz jól relaxálni, sikerrel veheted fel ellene a harcod, akár végleg le is számolhatsz vele. Mutatjuk, hogyan!


Kétség sem férhet hozzá, hogy a stressz elleni harc egyik leghatásosabb fegyvere a relaxálás. Sokan nem gondolnák, de még a munkahelyen, vendégségben, nyaralás alatt is lehet használni ezt a remek módszert.


Adunk néhány tippet, hogyan érdemes relaxálni


1. Találj egy nyugodt zugot. Otthon mindenkinek megvan az a szoba vagy sarok, ahol el lehet lazulni, ahol tudod, hogy békében tölthetsz el néhány percet. Ezt a helyet kell megtalálnod akkor is, ha nem otthon akarsz relaxálni. 


2. Végezz néhány nyújtással kapcsolatos gyakorlatot, lazítsd ez az izmaidat, hogy tested is felkészüljön a relaxálásra. 


3. Keress ülő vagy fekvő pozíciót, legyen ez a testhelyzet minél kényelmesebb, komfortosabb. 


4. Csukd be a szemed. A legnehezebb rész kezdődik itt: csak magadra figyelj, zárd ki teljesen a külvilágot. Csak így érdemes relaxálni, ha nem így jársz el, annak nem sok értelme van. 


5. Lazítsd el valamennyi testrészedet, a lábujjaidat, a fülcimpádat, a fejed búbját is. Érezd azt, hogy mekkora súlya van a testrészeidnek. 


6. Koncentrálj a légzésedre. Próbálj meg hasi légzést művelni: ez úgy épül fel, hogy orron át veszed a levegőt, amit aztán a hasadba juttatsz. Ezután töltöd csak a tüdődet. Amikor kifújod, akkor hasréssel megy a levegő a tüdőbe, majd a szádon keresztül fújd ki az egészet. Amikor kifújod a levegőt, gondolj arra, hogy most távozik a rosszkedv, a fáradtság, a fájdalom, velük együtt minden negatív gondolat. 


7. Valamennyi zavaró gondolatot engedj el, zárj ki az elmédből. Közben gondold azt, hogy egy tóparton vagy egy virágos réten fekszel, és semmi gondot sincs. 


8. Addig maradj ebben az állapotban, ameddig úgy érzed, hogy jól esik, ameddig képes vagy magadra koncentrálni. Lehetséges, hogy az első alkalom csak egy-két percig tart majd. Ahogy sok mindent, relaxálni

is meg kell tanulni. Ha gyakorolsz, egyre tovább tudsz majd ebben az állapotban maradni.


9. Ha úgy érzed, elég volt, lassan kezdj el figyelni a környezetre, a különböző zajokra, amik körülvesznek téged. 


10. Ha úgy gondolod, felkészültél arra, hogy visszatérj a kiinduló állapotba, akkor nagyon óvatosan nyisd ki a szemeidet. Ha mindent jól csináltál, nyugodtnak és kipihentnek érzed magad, ami erőt ad a nap további részéhez. 


Ugye, hogy nem is volt olyan nehéz?

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom