Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Erre tanít a szerelem

2022.02.08. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A szerelem a legcsodálatosabb érzés. Amikor azonban elhagy bennünket a szerelmünk, a padlóra kerülhetünk, és úgy érezhetjük, hogy nem tudunk mit kezdeni ezzel a helyzettel. Egy szerelmi csalódás, még ha fájdalmas is, hozzátehet az életünkhöz. Megmutatjuk, mire tanít a szerelem


Nem vagyunk egyedül


Amikor a szerelem véget ér az esetleges közös javakon kívül lehet, hogy a barátokon is megosztozunk. Ilyenkor világosan kiderül, hogy ki az igaz barát. Ő mellettünk marad, a volt párunkkal megszakítja a kapcsolatát, és támogat bennünket a fájdalmunk elviselésében. Ha egy úgynevezett barátra ilyenkor nem számíthatunk, akkor bizony azzal kell szembesülnünk, hogy ő nem az, akinek láttuk vagy reméltük. Nem maradunk egyedül, mert az igazi barátaink mellettünk maradnak. Bármi is történik velünk. Akár boldogok, akár szomorúak vagyunk, ők ott lesznek nekünk. 


Elő a régi célokkal!


Feladtál valamit vagy elhalasztottál valamit a kapcsolatod miatt? Előfordulhat, hogy egy régi célunk vagy vágyunk a háttérbe szorult, most azonban itt a lehetőség, hogy megszerezzük azt a diplomát vagy elutazzunk Dél-Amerikába. Talán meg akartunk felelni, vagy csak időnk és energiánk nem maradt elég. A szakítással lehetőséget kaptunk, hogy beteljesítsük az álmainkat. Tegyük meg ezt önmagunkért. 


Baj, ha nem kapjuk meg, amit akarunk?


A Dalai láma egyik mondása, hogy néha isteni szerencse nem megkapni azt, amire vágyunk. Nem kell persze elmerülnünk a spirituális világban ahhoz, hogy tudjuk: felnőttek vagyunk, nem kaphatunk meg mindent. Nem minden fog úgy alakulni, ahogy elterveztük vagy szeretnénk. És ez így van jól. Ilyen az élet. 


Egy szakítás bennünk élő friss fájdalmával ezt nem biztos, hogy könnyen elfogadjuk majd. De ha végiggondoljuk az életünket, számtalanszor előfordult már velünk ilyen. Nem kaptuk meg azt a piros kisautót, amit szerettünk volna, nem léptettek elő bennünket a munkahelyünkön, vagy nem nyertünk azon a fontos versenyen. De itt vagyunk, és az élet megy tovább. Elfogadtuk a helyzetet, és már előre tekintünk. 


Okkal történnek a dolgok


A szakítás, mint minden az életben, okkal történik. Feltárhatjuk az okokat, megvizsgálhatjuk a saját felelősségünket, és tanulhatunk belőlük. Még egyszer nem akarjuk elkövetni ugyanazt a hibát. Könnyen lehet, hogy a szakításban vétlenek vagyunk. Nem kell magunkra vállalnunk a felelősségét, ha nem mi okoztuk. De bármekkora közhely is az, hogy a dolgok okkal történnek, megtölthetjük tartalommal, tanulhatunk belőle, elfogadhatjuk, és továbbléphetünk. 


A szerelem erőt adott


A kapcsolat alatt szárnyaltunk, olyan dolgokra voltunk képesek, amiről nem is gondoltuk volna. Nos, nyilvánvaló, hogy képesek vagyunk rá. Hiszen megtettük. Ha szerelmesen meg tudtuk csinálni, akkor bizony arra képesek vagyunk. Ugye, milyen jó ez? Olyan tanultunk magunkról, amit nem tudtunk eddig. De most már tudjuk. Hála a szerelmünknek. 


Elő a futócipőt, irány az edzőterem!


A kapcsolat alatt nem csak a céljaink kerülhetnek háttérbe, de a mozgás is. Kevesebb időnk és talán kevesebb kedvünk is volt sportolni. Most, hogy függetlenek vagyunk, sportolhatunk éjjel-nappal. A szakemberek szerint a boldogság egyik alapköve a heti háromszor egy óra mozgás. Gyerünk! Mozogjuk boldogra magunkat!


Függetlenek lettünk


Bezárult egy ajtó. Ha akarunk, kinyithatunk egy másikat. Rajtunk múlik csak, mit teszünk, hiszen függetlenek lettünk. A szabadságunkkal azt kezdünk, amit csak akarunk. Nem vagyunk elköteleződve. Nyitottak vagyunk. Jöhet bármi. Ha akarjuk. 


Meglátni a jót – és közben önmagunkat


A barátaink majd azzal jönnek, hogy lássuk meg a jót a szakításban. Ez nem lesz könnyű, de ha eljutunk oda, hogy a pozitív dolgokra és történésekre tudunk már gondolni, az elvezethet önmagunk jobb megismeréséhez is. Egy erős, stabil önismeret pedig hozzásegíthet bennünket egy újabb, tökéletesebb kapcsolathoz. Minél jobban ismerjük ugyanis magunkat, annál nagyobb valószínűséggel választunk magunknak megfelelő párt. 


Mi lesz most? Az élet megy tovább…


Valami véget ért ugyan, de az élet nem áll meg. És ki mondja azt, hogy nem lehet ennél jobb? Hogy nem találhatunk jobb partnert, és nem lehetünk boldogabbak? A szakítás egy esély erre. Szakítás után a környezetünk bombázni fog bennünket bölcsességekkel. Tanácsokat fogunk kapni, többnyire rosszakat, és persze nem fogadjuk meg őket. És jól tesszük. Mi mi magunk vagyunk, senki nem tudhatja nálunk jobban, hogy mi a jó nekünk. Mi viszont tudjuk, és eszerint cselekedhetünk. Az élet megy tovább, mégpedig arra, amerre mi szeretnénk. 


A hasznos tippek a szakítás feldolgozására című cikkünkben írunk ötleteket ehhez. Vehetünk onnan is ötleteket, meghallgathatjuk az ismerőseinket, a családunkat, vagy olvashatunk könyveket erről. Aztán persze mi fogjuk eldönteni, hogy hogyan tovább. És megyünk tovább. Hiszen az élet is megy tovább. 


További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom