Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Hét tipp a kiégés ellen

2021.06.09. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Gyakran fordul elő veled, hogy számos tennivalód elintézése helyett csak hagyod, hogy elteljen a nap? Szeretnéd teljesíteni a feladataidat, de annyira motiválatlan vagy, hogy nem tudod rávenni magad erre? Jó eséllyel a kiégés szélén állsz. Mit lehet tenni kiégés ellen? Mutatunk hét tippet!


Aki nem védekezik kiégés ellen


Rohanó világunkban sokan érzik úgy, hogy semmire sincs idő, nem meglepő, ha rengetegen gondolják úgy a nap végén: semmit sem tudtak elintézni abból, amit akartak. Annyira sok a feladat, hogy ha elvégzünk egyet, nem is okoz örömet, rögtön a következőre koncentrálunk. 


Ezért a rengeteg tennivaló helyett sokan inkább hagyják, hogy megtörténjenek velük a dolgok, mert képtelenek rávenni magukat, hogy elintézzék feladataikat. Ezek már bőven a kiégés jelei – ha valaki többszörösen túlhajszolja magát, akkor kerülhet ilyen állapotba. Lehet azonban tenni ez ellen!


Kiégés ellen: módszerek és trükkök


  1. Állj meg egy pillanatra, vegyél egy kicsit vissza a tempóból, mert nem tudsz minden nap 18-20 órát pörögni és 4-6-ot aludni. Csökkentsd a munkára szánt időt, foglalkozz többet magaddal és a szeretteiddel, barátaiddal. 
  2. Menj ki a természetbe, sétálj egy nagyot, szippants bele a szabadságba! A 8-10 órányi számítógép előtt üldögélés után biztosan úgy fogod érezni, mintha egy fogoly sétálhatott volna egyed a szabad levegőn.
  3. Készíts listát a teendőidről, írd le egy papírra vagy válassz hozzá egy applikációt a telefonodon. A lényeg, hogy minden elvégzett feladatot pipálj ki, és örülj neki, hogy sikerült.
  4. Legyen néhány stabil ütőkártyád, amiket bármikor elővehetsz, ha tíz perc nyugalomra vágysz. Egy könyv, amit olvasol, egy sláger, amit nagyon szeretsz vagy éppen egy YouTube-csatorna, amit követsz.
  5. Pihenj! Ne csak olyankor, amikor egy betegség miatt nem tudsz dolgozni, hanem az év más napjain is. Vegyél ki csak úgy egy nap szabit előzetes tervezés nélkül. Csinálj ilyenkor egy egynapos programot a szeretteiddel, a haverokkal, vagy csak egyedül. Engedd el a kötelező feladatokat, koncentrálj a relaxra.
  6. Ha úgy érzed, elakadtál, állj meg egy pillanatra, lépj hátra, vess egy pillantást a feladatra. Azt fogod látni, hogy nem is állsz olyan szörnyen, mint gondoltad. 
  7. Ez lesz a legnehezebb: ha valami rossz dolog történt veled, próbáld meg észrevenni a pozitívumot. Lehet, hogy a tapasztalat lesz az, amit nyertél, mert abból is sokat tanulhatsz, és később másképp indulsz neki egy dolognak. A folyamat a végén emiatt zárul majd sikerrel!
További blog bejegyzések
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom
internetes csalók

Vigyázat, az internetes csalók pszichológia eszközökkel manipulálnak!

2024.04.30.A pandémia időszaka alatt egyre több internetes tranzakciót bonyolítottunk le, szinte mindent az interneten keresztül voltunk kénytelenek vásáro...
Elolvasom