Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Hogyan maradhatunk motiváltak a nehéz időszakokban is?

2021.12.01. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Nehéz időszakból nem volt hiány az utóbbi években. A járvány miatt kialakult helyzet mindannyiunkat próbára tett. Megmutatjuk, hogyan maradhatunk motiváltak a nehéz időszakokban is. 


Mindig a csúcson kell lennünk?


Szeretünk motiváltak és erősek lenni. Reggel úgy ébredni, hogy szétfeszít bennünket az energia. Alig várjuk, hogy hozzálássunk valamihez. Ez azonban nincs mindig így. Időnként leeresztünk. Mennyire probléma ez? Ha el tudjuk engedni azt a vágyunkat, hogy állandóan ezer százalékon pörögjünk, és elfogadjuk, hogy lesznek olyan időszakok az életünkben, amikor lelassulunk, akkor nem tragédiaként éljük meg ezeket a napokat, heteket, hanem az élet természetes velejárójaként. Nem mindig leszünk csúcsformában, és ez rendben is van, hiszen nem robotok vagyunk, hanem emberek. Legyünk lenézőek magunkkal, ne ostorozzuk magunkat ezekben az időszakokban. Véget fog ez is érni, és újra a régiek leszünk. Talán csak egy kis pihenésre volt szükségünk. 


Fontos a mentális egészség megőrzése


A motiváció fenntartásához elengedhetetlen, hogy mentálisan erősek legyünk. Sportoljunk, relaxáljunk, hódoljunk valamelyik szenvedélyünknek, kiránduljunk, töltődjünk fel. Ha magas az energiaszintünk, és mentálisan erősek vagyunk, könnyebben őrizzük meg a motivációnkat. Lelkesen kezdjük a napot, fókuszáljunk a jó dolgokra, és örüljünk az apró sikereknek is. 


Ötletek a motiváció fenntartásához


A motiváció fenntartásának sok módja van. Ezek egyszerűen betartható, és a napunkat kellemesebbé tevő tevékenységek. Kialakíthatunk például magunknak egy reggeli rutint, kávézással, sétával, vagy beülhetünk egy reggelire egy pékségbe, hogy forró zsemlét együnk kakaóval. És máris jól indul a napunk. Ezt a szokásunkat megtarthatjuk akár magunknak is, egy apró titokként. 


Nézhetünk videókat számunkra inspiráló emberek előadásiról, vagy hallgathatunk zenét. A kedvenc zenéink ma már könnyen elérhetőek, egy okostelefonnal bárhol, bármikor, bármilyen számot meghallgathatunk. A kedvenc számunk feltölt bennünket, jobb kedvünk lesz tőle, és eltereli a figyelmünket a mindennapok gondjairól. 


Az olvasás is segíthet, egy másik világba repíthet bennünket egy regény, és ha nincs időnk egy könyvre, akár a kedvenc sorozatunkat is megnézhetjük. Ilyenkor eltávolodunk a bennünket terhelő valóságtól, pihenünk kicsit, hogy megújulva, erősebben térjünk vissza a mindennapokba. 


A sport mindig segít. A felmérések szerint heti háromszor egy óra mozgás jót tesz nekünk testileg és lelkileg is. Sportolás közben örömhormonok szabadulnak fel, kiizzadjuk magunkból a mérgeket, levezetjük a stresszt, és még jó társaságot is találhatunk magunknak. 


Az írás is segíthet, leírhatjuk a gondolatainkat, érzéseinket, vagy akár naplót is vezethetünk. Ha kiírjuk magunkból a gondolatainkat, az szinte olyan, mintha kimondanánk, elmesélnénk valakinek. Írjunk minden nap, ha úgy érezzük, hogy ez hozzátesz az életünkhöz. 


A szociális kapcsolatok fontosak, járjunk közösségbe, keressünk új hobbit, tanuljunk meg egy új szakmát. Sokszor az is elég, ha csak beülünk valahova a barátainkkal. Egy beszélgetős este után új emberként térhetünk haza. 


A barátok sokat segíthetnek a motivációnk megőrzésében. Akár egy szerződést is köthetünk a legjobb barátunkkal, hogy mindennap beszélünk, és támogatjuk, bíztatjuk egymást. Pár kedves szó is nagyot lendíthet rajtunk. És miközben bennünket bíztatnak, mi is viszonozhatjuk ezt. A barátok támogatása nagy segítség. Hagyjuk, hogy segítsenek.

 

Ha mi fent vagyunk, vigyünk oda másokat is


Vigyázzunk a motivációnkra, őrizzük meg, és ha kicsit megkopik, erősítsük meg minél előbb. És ha mi a csúcson vagyunk, segítsünk odajutni másokat is. Hogy miért? A szakértők egybehangzóan állítják, hogy másokat megajándékozni nagyobb öröm, mint magunknak vásárolni valamit. És nem csak az apró figyelmességek, ajándékok jelentik a másik segítését. Vállalhatunk önkéntes munkát is. Egyes országokban nagy hagyománya van ennek, minden középiskolástól elvárják, hogy bizonyos óraszámban önkéntes munkát végezzen. Az önkéntes munka gyakorlatilag bármi lehet, japánban például egy prominens személyiség mellékhelyiségeket takarít önkéntes munka keretében. Ez a cseppet sem felemelő munka az, amit minden évben elvégez. Mosolyogva végzi ezt a munkát. Biztosan találunk mi is olyan munkát, amit mosollyal az arcunkon végzünk, és még a közösségünknek is a hasznára leszünk. 


Az tehát, hogy amikor fenn vagyunk, és segítünk másokat is oda jutni, bennünket is tovább emel. Adjunk ajándékokat, végezzünk önkéntes munkát, vagy tegyünk bármit, amivel támogathatjuk valakinek az előbbre jutását. A szakértők szerint ez nekünk is jó lesz. 

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom