Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Öt tipp a reggeli rutin kialakításához

2021.03.26. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Mi az első dolgod reggel? Hogyan folytatódik? Milyen érzéssel önt el, amikor kiderül, hogy már délelőtt van? Ha rendszeresen érzed úgy, hogy még semmit sem csináltál reggel, akkor érdemes kialakítanod egy jól működő rutint. Adunk egy kis segítséget.


Egy igazán produktív nap, aminek végén elégedett sóhajthatsz fel, a hatékony reggellel indul. De milyen a jól működő reggeli rutin és hogyan lehet elérni? Nyugodtan, tervszerűen indítani a napot sokaknak vágyálom, de néhány trükkel elérhető. 


1. Reggelizz, méghozzá egészségesen


Sokaknak tűnhet furcsának, hogy ezzel kezdünk, de rengeteg ember nem reggelizik. Ha pedig mégis, akkor csak bekapnak valamilyen cukros péksüteményt meg egy kávét, és mennek is a dolgukra. Fontos egy egészséges, tápanyagban gazdag reggeli. Egy smoothie vagy egy gyümölcsös zabkása például tökéletes választás. Ha megtalálod mi az, ami egészséges és még szereted is, akkor nyert ügyed van: egész napra tartó lendületet és kitartást szerezhetsz belőle. 


2. Mozogj!


Nem kell nagy sportolásra gondolni, nem azt mondjuk, hogy fuss egy félmaratont reggeli előtt, de egy kis mozgás mindenkinek jól eshet. Az lenne a legjobb, ha a napod megindítása előtt a szabadban tudnál kicsit mozogni, de ha nem, az sem baj. Legyen akkor a reggeli rutin része egy nagyobb nyújtás, tornázás, helyben futás – rengeteg a lehetőség, próbáld ki, hogy mi válik be a legjobban, majd rendszeresítsd. 


3. Az előző este varázsa


Rengeteg számít, ha néhány dolgot, ami a reggeledhez kell, már előző este elintézel. Jó érzés kikészíteni a ruhát, felszeletelni a reggeli hozzávalóit. Az ilyen esti tevékenységek jó hatással vannak az alvásra, nyugodtabbá, kiegyensúlyozott hangulatot teremtenek. Hosszútávon pedig a reggeli rutin kialakításának egyik fontos eszközévé válhat.  


4. Ráhangolódás


Mit értünk ez alatt? Az egyik „hosszabb” reggeli tevékenységed alatt foglald össze magadban, hogy mi fog aznap veled történni. „Most még kimegyek kicsit a kertbe, utána megetetem a kutyát. Meló, oviból elhozom a gyerekeket, aztán otthon is meló…” És így tovább. Le is vázlatozhatod, de jobb például zuhanyzás vagy fogmosás alatt összefoglalni az előtted álló cselekedeteket. 


5. Fürdés vagy fogmosás


Ha te a reggel fürdők táborát erősíted, akkor legyen egy rutinja annak, hogyan csinálod, és ragaszkodj hozzá. Nincs azzal sem semmi baj, ha este mész zuhanyozni, de ragaszkodj valamelyik megoldáshoz. Ha reggeli és mosdó után mennél, akkor zuhanyozz meg akkor. Ha pedig inkább lefekvés előtt tusolnál, azzal sincs semmi baj. Sokkal könnyebb lesz számodra egy nap, ha ezeket rutinszerűen csinálod, és nem adod fel akkor sem, ha elsőre nem sikerül.


További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom