Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Így engedd el a félelmeidet

2021.11.05. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A félelmeink szabályozzák, mi az, ami bekerülhet az életünkbe. A félelmeink akadályozhatnak bennünket céljaink elérésében, akadályokat gördíthetnek a boldogságunk útjába. Nem vagyunk azonban egyedül ezzel. A félelmek sokunk életét megnehezítik. Ha felismerjük, akár el is engedhetjük őket.


A leggyakoribb félelem — félelem az egyedülléttől


Mindannyiunknak van olyan ismerőse, akire azt mondjuk: egy percig sem tud egyedül lenni. Talán egyik kapcsolatból a másikba ugrik, talán a barátai nyakán lóg reggeltől estig. Az egyedülléttől való félelmet okozhatja gyermekkori trauma, vagy az is hogy sokszor hagytak egyedül bennünket a szüleink kiskorunkban. Az egyedülléttől rettegő önmagában nem tudja megélni a boldogságot. Szilárd meggyőződése, hogy a boldogsága egy másik személytől függ. Kiutat az jelenthet, ha tudatosítjuk magunkban, hogy a boldogság bennünk van, és nem kívülről érkezik.


A betegségektől való félelem


Az egészségünk fontos, oda kell figyelnünk önmagunkra. A betegségektől való állandó félelem azonban rombolóan hat a mindennapjainkra. Érdekes megfigyelés, hogy a betegségek mögött gyakran más okok állhatnak. A betegségünk tünetként jelezheti, hogy az élet valamelyik területén még megoldatlan problémába ütköztünk. Ha felvállaljuk önmagunkat, és a saját utunkat járjuk, a betegségünk is eltűnhet. Rossz kapcsolat? Nem kielégítő munkahely? A megérzéseinkre hallgatva rátalálhatunk a megoldásra.


Az állandó aggódás


Állandósult félelem húzódik meg a folyamatos aggódás mögött. Kezünket tördelve várni a tragédiákat nem célravezető. Egyes vélemények szerint, amire gondolunk, az nagyobb eséllyel következik be. Ne tegyünk magunknak rosszat azzal, hogy bajt látunk baj hátán. Inkább nézzünk szembe a félelmeinkkel. Feltehetjük magunknak a kérdést, hogy mi a legrosszabb, ami történhet. Néha egészen banális válaszokat kapunk önmagunktól, és rácsodálkozunk, hogy miért is aggódtunk annyira.


Mások rossz véleménye


Gyakran félünk mások ítéletétől. Kellő önbizalom nélkül az is megtörténhet, hogy mások véleménye irányítja az életünket. Tudnunk kell, hogy a vélemény, ami alapján döntünk, a miénk vagy másoké. El kell különítenünk a kettőt egymástól. Talán mások önzőnek tartanak majd ezért. De ne feledjük: ez nem a mi véleményünk.


A szeretet, ami mindenre jó


Közhely, hogy szeretetből kellene mindig cselekednünk. Ha a félelem helyett a szeretet irányít bennünket, az áll a döntéseink hátterében, akkor boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak lehetünk. Cseréljük le a félelmeinket a szeretetünkre. Engedjük el a félelmeinket, had menjenek. Hiszen nincs szükségünk rájuk. 


További blog bejegyzések
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom
internetes csalók

Vigyázat, az internetes csalók pszichológia eszközökkel manipulálnak!

2024.04.30.A pandémia időszaka alatt egyre több internetes tranzakciót bonyolítottunk le, szinte mindent az interneten keresztül voltunk kénytelenek vásáro...
Elolvasom