Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Munka és magánélet szétválasztása home office alatt

2021.10.12. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Az otthonról történő munkavégzés előnyös a cégek számára. Nincs irodabérlet, nincs rezsiköltség. Ráadásul sokan élvezzük is az otthoni munkát, teret ad nekünk, szabadságot a munkánk ütemezésében, és kényelmet, hiszen nem kell elutaznunk a munkahelyünkre. A home office-nak azonban vannak árnyoldalai is. Fontos, hogy a magánéletünk és a munkánk nem mosódjon össze. 


A munka és a magánélet különválasztása


Amikor bejárunk a munkahelyünkre dolgozni, a hazaúton otthoni üzemmódba kapcsolhatunk, ezzel magunk mögött hagyva a munkahelyi problémákat. Erre home office esetén nincs lehetőségünk. A laptop lehajtása után nem biztos, hogy azonnal meg tudunk érkezni a családunkhoz, pedig ez a hosszú távú családi béke érdekében elengedhetetlennek tűnik. Fontos, hogy munkaidőben dolgozzunk, a szabadidőnkben pedig a családunkra figyeljünk. Este le kell kapcsolnunk a telefonunkat, és a későn érkező e-mailek olvasása sem ajánlott. Ezzel megszüntetünk egy készenléti állapotot, és teljesen átadhatjuk magunkat a szabadidős tevékenységünknek.


Hogy öltözzünk home office-ban?


Nem célszerű pizsamában kávézás közben üzleti leveleket olvasni. Érdemes lehet átöltözni munkakezdés előtt és után is, így jelezve magunknak, hogy melyik üzemmódban működünk éppen.


Napirend kialakítása


Egy kötött, előre meghatározott napirend is segíthet a hatékonyabb munkavégzésben, és abban, hogy tudjuk, mikor ért véget az otthoni munkaidőnk. Tartsuk magunkat a napirendünkhöz, ez is segíti a munka és a magánélet különválását.


Edzés, pihenés


A testmozgás és az elegendő pihenőidő növeli a hatékonyságunkat. Az edzés boldogabbá, fittebbé tesz bennünket, a pihenéssel töltött idő alatt pedig felkészülhetünk az előttünk álló munkahelyi feladatokra. Ha tehetjük, sportoljunk rendszeresen. 


Szociális kapcsolatok


A szociális kapcsolatok fontosságát hajlamosak vagyunk alábecsülni, különösen igaz ez a munkahelyi kapcsolatainkra. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi időt töltünk a munkahelyünkön. A munkatársainkkal gyakran több időt töltünk együtt, mint a családunkkal. A boldogságot kutató szakértők szerint a szociális kapcsolataink erősen hatnak a boldogságszintünkre, ezért fontos, hogy ne hanyagoljuk el se a családunkat, se a barátainkat, akkor sem, ha otthonról dolgozunk.


Mondjuk nemet


Az otthoni munkavégzésnél kiemelten fontos lehet a határaink pontos meghatározása. Mondjuk nemet a késő esti telefonokra, ha azt az időt már a családunkkal vagy a barátainkkal töltenénk.


Jól látható, hogy tervezéssel és következetes viselkedéssel könnyedén különválaszthatjuk a magánéletünket a munkánktól. Ez nem csak nekünk, de a cégünk számára is hasznos, hiszen így produktívan és hatékonyan tudjuk végezni a munkánkat a magánéletünk megóvása mellett.


További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom